Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

ripo 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu nemožno absolútne uprieť to, že Charlize Theron podala nadštandardný herecký výkon a predpokladám, že si dala dosť veľkú prácu, aby naštudovala pohyby, mimiku, chôdzu a správanie skutočnej ženskej zrudy... Film ako celok ma však nehodil do kresla, ani som po jeho skončení neupadol do zádumčivej nálady, aby som sa zamyslel nad skutkami hlavnej postavy .... Filmu by určite pomohol lepší strih , ktorý bol absolútne konzervatívny, kamera bola podpriemerná a hudbu som zaregistroval takmer len pri záverečných titulkoch ... ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, moc mě to nebavilo, asi jsem to všech těch oslavných recenzích čekala něco víc. Charlize Theron předvádí opravdu dobrý herecký výkon, ale přesto se mi nepodařilo její postavu nijak uchopit ani pochoit. Ve filmu jsou opravdu silné a působivé momenty, přesto to na mě jako celek působí jen mírně nadprůměrně. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Famózní film, který mě naprosto pohltil, hlavně díky vědomí toho, že se to skutečně stalo. Takovéhle filmy mají podle mě největší smysl. Popisují realitu, ač někdy drsnou, před kterou nemůžeme zavírat oči. Mrazivý příběh podtrhuje nadpozemským hereckým výkonem Charlize Theronová, která si záslouženě odnesla sošku oscara... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč je Monster tak dobrý film jako je? 1) Proto, že Patty Jenkins sáhla po kontroverzním tématu a využila populární fígl "natočeno podle skutečné události". 2) Proto, že při svém psaní a natáčení narozdíl od mnoha jiných v podstatě nekecala (tedy neužívala uměleckou licenci:P). 3) Proto, že věděla přesně, co chce napsat a natočit. 4) Proto, že si k tomu vybrala zejména dvě skvělé herečky, a to skvělé jak individuálně, tak v tandemu. Myslím si, že šanci na Oscara měly obě, ale Charlize měla přece jen větší prostor a musela toho obsáhnout víc - a hlavně naprosto vůbec nebyla sama sebou. Chůze, gesta, hlas, VŠECHNO u ní bylo naprosto jiné než jak jsme ji mohli do té doby i potom vidět. A bylo to v té nejenom fyzické odpudivosti fascinující. Až by jeden skoro chápal, jak se to všechno mohlo stát, a jak se ty dvě mohly takovým způsobem chovat jak k sobě tak k ostatním. Sociologové a psychologové musí z tohohle filmu jásat, protože takováhle pozoruhodně kompaktní a emotivní dramata, dávající nahlédnout do světa (psycho)sociálně narušených lidí takovýmhle způsobem, se nevidí každý den (a to je tam ještě pořád to s těmi skutečnými událostmi;)). Třeba momenty, kdy si Aileen na kratičký okamžik uvědomí, že se ve svém odsudku zmýlila, a kdy začne automaticky omlouvat svoje jednání, jsou nezapomenutelné... Patty Jenkins to prostě měla promyšlené do nejmenšího detailu a díky dokonalému fungování trojúhelníku, v jehož vrcholech stojí režisérka a její dvě hvězdy, si podle mě Monster zaslouží 90%. Nejenom za Christinin poslední telefonát a Charlizino závěrečné ohlédnutí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert ktorý predviedli Charlize Theron a Christina Ricci je jednoducho úžasný. Zručná režisérka nás zasype prívalom krásnych scén, ako je zbližovanie sa týchto dvoch odpadlíkov spoločnosti, aby nás potom šokovala drsnými scénami vrážd potenciálnych zákazníkov. Bezkonkurenčne najlepšia emocionálna scéna filmu: Aileen telefonujúca z väzenie vyzná lásku Selby a prizná sa k svojim hrozným činom a pritom ich odpočúva polícia. Škoda, že príbeh stráca na spade pri scénach, kde sa tieto dve postavy hádajú. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • FIlmování probíhalo na mnoha místech, kde Aillen Wuornosová své čini skutečně páchala. Konkrétně se natáčelo například v baru, kde byla Aillen za své činy zatčena. (Karlos80)
  • Ve scéně, kdy jede Aileen (Charlize Theron) se svou přítelkyní v autě, má při rozhovoru skoro dokouřenou cigaretu, avšak vzápětí má cigaretu zase celou, přitom je scéna natočena na jeden střih. (Aknah)
  • Aileen Wuornosová ve 14 letech otěhotněla a narozeného syna dala k adopci. (jenik71)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama