Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

unclejack 

všechny recenze uživatele

Pôsobivosť Turteltaubovho filmu bezpochyby vychádza z výkonu Sandry Bullock. Hoci aj ostatní herci - najmä Peterova rodina - sa snažia, je to predovšetkým prirodzená Bullocková ktorá boduje a ktorej vykreslenie Lucy má svoje skromné kúzlo. Bill Pullman a Peter Gallagher na ňu pozerajú zo zančnej diaľky, zvlášť druhý menovaný a príliš nezaujme ani réžia scenár či kamera. Tri hviezdy, ale bez hlavnej predstaviteľky by išlo hodnotenie bez milosti rapídne dolu... ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Komedie? No, nezdálo se mi. Určitě celkem zajímavá zápletka, ale bylo by to reálný? Já vim, že většina komedií reálných není, ale tohle bylo trochu moc. Ta rodina by musela poznat hned, že to žádná jeho přítelkyně nebyla. Kdyby tam alespoň byly nějaký vtipný hlášky, ale dívala jsem se na to z nudy a nezaujalo mě to, jen jsem chtěla tedy vědět, jak to dopadne. U romantických komedií většinou máte držet palce happyendu, ale u tohodle filmu mi to bylo skoro jedno. Navíc mi tu ani nebyla moc sympatická Sandra Bullock. Znám lepší romantický komedie. ()

Reklama

MIchael90 

všechny recenze uživatele

Kdysi byla Sandra Bullock má nejoblíbenější herečka, po znovu schlédnutí tohoto romantického filmu v klidu a od začátku do konce si už dobře vzpomínám proč! Měla šarm, měla jiskru, charisma a v neposlední řadě to byla (je?) pěkná holka. Odpůrci romantických komedií raději vypnout (tady se nejedná o nic jiného, nic navíc), pro ty kteří tento filmový žánr můžou, rozhodně velmi povedený film, 4/5! ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Romantiky je místama možná až příliš (s čímž souvisí menší dávka patosu viz žádost o ruku v budce na nádraží), nicméně pohodová atmosféra se nedá snímku upřít. Nakonec ani Sandra Bullock výslednej dojem nekazí a docela se do takový role hodí. Jenomže Jon Turteltaub prostě neni nic víc než sympatickej rutinér, čemž odpovídá výsledek v podobě klasický romantický komedie devadesátejch let, která nijak nenudí, ale víckrát si jí pouštět asi nebudete, čistej průměr. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vám taky: Veselé vánoce. Jste nádherný. Vemte si mě. Miluju Vás." Kdysi jsem se taky zamiloval do prodavačky lístků Lucy. Jenže jsem nebyl tak krásný jako Peter, tak přirozený jako Jack a tak vlezlý jako Joe Jr. Sice jsem chvíli doufal, že se ti tři budou prát a já se budu smát, ale nestalo se tak. Pouze jsem se pobaveně usmíval, když jsem zjistil, že jedno varle znamená víc místa ve slipech. Já mám však slipy raději plné, takže jsem si užíval pokeru o Lucy se soupeřem v kómatu. To mě bavilo, stejně jako rodinný přítel Saul, ale od romantické komedie očekávám šťastný konec a Lucy si nevybrala mě ... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl původně jmenovat Coma guy, v češtině Chlápek v kómatu. (kosticka7)
  • Film pôvodne nemal byť vianočným filmom. Štúdio ho chcelo vydať počas prázdnin, pretože by sa to ľahšie predával. Predpoklad bol ale nesprávny a film sa stal komerčne mimoriadne úspešný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama