Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

ti scenaristi Daniel G. Sullivan, Fredric LeBow z toho udělali pěkný guláš, nic nového nevymysleli , Warden hraje starého blbého dědka, idiota, to mu scénaristi dali blbou roli :-)režizér měl moc práce,aby nenatočil píčovinu podle scénáře:-)vykupujeme nábytek po zesnulých, nejsou to hyeny? Ox má blbou roli, už jsem ten film viděl vícekrát , sympatičtí byli Lucy a Jack ostatní o třídu dolů škoda:-)ženský jsou blbý a přesto dávám 5°:-)14.6.2o21 ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Taková celkem hloupoučká romantická komedie se zajímavou zápletkou, sympatickými herci (až na Gallaghera, kterej se teda do tý postavy trouby, jak ho při promlouvání do duše nazve i Saul, fakt hodí), ale ne úplně zručným režisérským uchopením, díky čemuž zapadá do celkem šedého průměru, což mi tu přijde škoda. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mna jedna z naj vianočných klasík, ktorú tým pádom vidím raz ročne. Relatívne originálny námet z doby, kedy sa ešte na poli romantických komédií dalo niečo vymyslieť. Niečo, čo by nezaváňalo iba čistým kalkulom. Bullockovej okrem Revesa sedí aj Pullman, ktorého poslala v inom filme do prdele Ryanová kvôli Hanksovi, krava. Keď sa herci k sebe hodia, hneď sa lepšie točí a aj na to pozerá. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Je mi naprosto jasné, že spousta (většina) lidí tenhle film spíš odepíše a zařadí jej do nepřeberné směsi amerických romantických ptákovin... Pro mě osobně má však dočista jiný význam. Zatímco jsi spal byl jeden z prvních romantických filmů, které jsem kdysi dávno viděla a ačkoliv jsem schopná odříkat vám všechny repliky, nikdy se mi neomrzel a pouštím si ho pokaždé, když je mi mizerně a potřebuju si zvednout náladu. Příběh plaché Lucy, která má možnost všechno ve svém životě (aspoň na okamžik) změnit, když jako velká voda vlastně naprosto nechtěně vpadne do rodiny, která zase působí jako jedna velká lavina, mě pokaždé něčím dostane. Souboj dvou bratrů, z nichž jeden "spí", je prostě vánoční příběh, který v zimě zahřeje a v létě ochladí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vidieť Sandru Bullock v romantickej polohe to je pre mňa ako úder policajným roxorom do siedmeho rebra, hoci ste o masáž neprosili. Napriek tomu, v tomto filme mi nevadila žiadna jej poloha, hoci stále sa mi na ňu lepšie pozerá, ked je otočená chrbtom. Nemusím ju, no film mi nevadil. Nuž, ako by dramatik svetového rangu Václav Havel povedal: "To jsou ale pauadoxy..." ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v ktorej roznášač novín spadne z bicykla, nie je hraná. V skutočnosti to bola nehoda, ale rozhodli sa záber ponechať vo filme. Chlapec si reálne zlomil zápästie. (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár bol tiež zasadený do New Yorku, ale kvôli rozpočtu filmu tvorcovia zmenili prostredie na Chicago, kde sa natáčalo na mieste. Natáčanie prebiehalo od 8. októbra do 14. decembra 1994. (Arsenal83)

Reklama

Reklama