Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Tak to byla opravdu hrůza!!! Nevím, co na tom teda ostatní vidíte, ale já se za celý film zasmál jednou. Asi jsem to nepochopil nebo opravdu nevím. Dokud byl film jen animovaný, měl ještě něco málo do sebe. Ale to co přišlo potom, to už bylo příliš. Vrcholem všeho byl samozřejmě David Hasselhoff. To už jsem opravdu nemohl. Docela jsem se těšil na parádní animovanou komedii, o to je mé zklamání větší. Tento animák rozhodně není pro všechny! Některým se líbí, jiným nevadí a někteří jen nevěřícně kroutí hlavou kam až může animovaný film klesnout. Já patřím jednoznačně do poslední skupiny. Jednu hvězdičku dávám za nápad a taky proto, že jsem to protrpěl až do konce. "ENJOY IT !!!" ()

AZbest 

všechny recenze uživatele

Jasné, že som sa smial na modrej rybke Dory v Nemovi, na Oslíkovi v Shrekovi, na Chicken Joe-ovi v Surf's Up atď... ale na Patrickovi Star som modral od smiechu. A nie len na ňom. Jednoduchý detinský humor ma totálne dostal a nebola potrebná ani "dospelácka" satira, ktorú poznáme napríklad zo spomínaného Shreka. Geniálne hlášky a detský duch hlavných hrdinov, nasprostastosť Kinga Neptuna, Hasselhoff a Gooffy Goober Theme Song :) ... Proste som sa smial ako pri žiadnom inom animovanom počine. A o to predsa ide. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Spongeboba jsem poprvé viděla, když jsem byla malá, ale i tak jsem se do toho moc nehrnula. No ale po shlednuti, jsem byla hodně překvapená - v pozitivním slova smyslu samozřejmě. Na začátku jsem přilepila oči na monitor a těch 90 minut mi uteklo jak nic. Mohu tedy říci, že pro mě je to jeden z nejzábavnějších kreslených filmů, jaký jsem kdy videla. Možná kde kdo odsoudí 2D animaci, ale pokud někdo vytvoří něco tak skvělého jako je podmořská houba a jeho kamarád hvězdice, je jasné, že celý ať už film nebo seriál, bude trochu 'cáklý'. Rozhodně doporučuji - je zde plno skvělých hlášek, scének a jak už jsem zmiňovala předtím, i zábavný humor. - "You don't need a license to drive a sandwich." ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Film se nese přesně ve stejném pozitivním duchu, jako seriál. Tedy skvělá a hlavně vtipná podívaná, ve které se tvůrci s nápady opravdu vyřádili. Povedlo se jim do jednoho celovečeráku nacpat neuvěřitelné množství nápadů, vtipných momentů, a také postav. Co mě však nejvíc dostalo, byla kulervoucí hudba, která jednotlivým scénám sedla jak prdel na hrnec. Motörhead a Twisted Sister bych nečekal ani v tom nejdivočejším snu. Jde vidět, že pokud člověk ví a umí, tak i tvrdá hudba se do animáků perfektně hodí. Atmosféra je šíleně ujetá a střelená, stejně jak to má samotný seriál. Pobavil jsem se královsky. 9/10. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Toto zpracování je už věrnější původnímu seriálu, mě pouze vadí jiní dabéři u některých postav. Vtipem to zase hýří a člověk se baví. Jen je to další film se Spongebobem, kde někam putují a zachraňují celé Zátiší bikin, další už asi nedám :) Doufám, že mě příště překvapí něčím jiným. Blbí buráci :D. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film bol venovaný Julesovi Engelovi, umelcovi a režisérovi, ktorý dlhé roky pôsobil na Kalifornskom inštitúte umenia ako učiteľ a mentor začínajúcich animátorov. (HelenOfTroy)
  • Prvé dve signálne zástavky v prednej časti Krusty Krab znamenajú "Romeo" a "India", zatiaľ čo posledné dve znamenajú "uniforma" a "kilo". Stredná vlajka nemá žiadny význam. (Carol Pifková)
  • Film obsahuje jednu potitulkovou scénu. (hrumsrt)

Reklama

Reklama