Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Takhle ujetej film pro děti jsem asi ještě neviděl. Měl jsem tu čest shlédnout českou verzi, takže nemůžu srovnávat kvalitu dabingu, ale teplej uvaděč mě docela dostal :D. Jinak Bob a Patrik jsou fakt 2 nejbláznivější animované postavičky jaké můžete potkat. Pod vodou odehrávající se dobrodružství, kdy naši hrdinové putují v hamburgerovém vozítku oceánem vstříc neznámu, se vám ale bude líbit. Film je napěchovaný úžasnýmy gagy a bláznivými postavami. Nudit se nebudou ani malý, ani velcí. 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hero's Journey, při které se kadence fórků nijak nesnížila a mnou oblíbené animační hrátky s bublinami vzduchu přinesly nové nápady. Jestliže ta naivní houba a dementní hvězdice byly Frodo se Samem, pak Motorboat Hasselhoff byl Orel, co je dostal na Dno bikin. Mimochodem, zajímavý plavecký styl. Na olympiádě by si to mohl rozdat na 100 metrů volný způsob se Zvířetem Robem Schneiderem.. Škoda upozadění sépiového pokladníka od Křupavého Kraba, jeho smrtelný hřích Hněv tomu docela scházel.. ()

Reklama

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší filmový Houbový Bob. Bobovi prostě nejvíc sluší a svědčí tento obyčejný formát animace i přesto, jak moc je Bob v novější animaci roztomilý. Příběh je naprosto obyčejná klasika ohledně receptu na krabí hambáč a působí to prostě jen jako natažená epizoda seriálu (což je vzhledem ke kvalitě novějších filmů dobrá věc). Jako rychlá jednohubka to celkem funguje, ale pochybuju, že si na to po nějaký delší době ještě někdy vzpomenu. Pokud se mi něco vybaví, bude to stoprocentně Davidův TOP hrudník. 70% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Oproti seriálu je to mnohem nabitější vtipy a celý slušně parodický děj bez problému baví po celou stopáž. Úžasně z toho dýchaly britské paradoxy, až jsem nevěřil, že to natočili Američani. Pro mě osobně je nejvtipnější scéna, když si podmořský král sundá pytel z hlavy a na všechny strany zazáří pleš. Následné komentáře ryb jsou k nezaplacení. 90% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak nádherně blbé, ažje to naprosto dokonalé... :D Nevím co se mi líbilo více... Zda naprosto magorské postavičky nebo ještě magorštější hlášky, vtípky a scénky... Porce nápadů ze kterých by si většina rádoby "komedií" mohla brát příklad... :) P.S.: Hasselhoff mě rozbil... P.S.S.: Upřímně prohlašuji, že po shlédnutí tohoto filmu JSEM BLBEJ BURÁK, JO! :D ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Během závěrečných titulků hraje píseň „Best Day Ever“. Podle této písně byla pojmenována epizoda Best Day Ever, kde píseň také zazněla. (Freddy22)
  • Keď "Kyklop" chytí SpongeBoba a Patricka, môžeme si všimnúť, že potápač nemá žiadnu potápačskú výstroj na prívod vzduchu. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama