Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Oproti seriálu je to mnohem nabitější vtipy a celý slušně parodický děj bez problému baví po celou stopáž. Úžasně z toho dýchaly britské paradoxy, až jsem nevěřil, že to natočili Američani. Pro mě osobně je nejvtipnější scéna, když si podmořský král sundá pytel z hlavy a na všechny strany zazáří pleš. Následné komentáře ryb jsou k nezaplacení. 90% ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

U nás nepříliš známý seriál, ale už jsem se s ním párkrát v tv setkal a moc se mi líbil, tak jsem si řekl, že musím vidět film, když už nezvládnu shlédnout alespoň jednou celou sérii. A dorazilo to, co jsem očekával. Bylo to crazy, chvilkami možná až moc, ale to mi nevadilo, jelikož jsem věděl co od toho čekat. Spousta gegů a co chvíli je zde něco vtipného na zasmání. Délka filmu je ideální. Trochu mi to přípomínalo příběhem Nema, ale přece jen to bylo trochu o něčem jiným a hlavně, tohle byla oproti Nemovi komedie s velkým K. Akorát moc nemusím průřez animovaného světa s reálným, ale Hasselhoff byl prostě krutej, tak mi to tak ani nevadilo. Moje hodnocení: 75% ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Už jsem o tomto seriálu a filmu něco slyšel. Ale říkal jsem si, že jde o nějakou další americkou blbovinu. Já hlupák!!! Vše změnilo jedno ráno, kdy jsem vstal dřív a náhodou v televizi běžel Spongebob. Něco takového jsem ještě neviděl. Naprostá zvrácenost, všechny roztomilé seriály pro mrňata obrácené naruby, geniální hlášky, hudba, scénář! Okamžitě jsem se zamiloval. Můžu vidět kdykoliv a nikdy se neomrzí. Doporučuju všem, kteří dosud neměli tu čest. Zátiší Bikin a jeho obyvatelé v čele se Spongebobem na Vás čekají! O konci s David Hasselhoffem se snad ani nedá psát. To se musí vidět. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Tohle dobrodružství Spongeboba a jeho kámoše Patricka je nadupané hláškami a hlavně vtipnými scénkami až k prasknutí. Praštěná dvojice se vydává hledat korunu místního vládce, kterého sužuje problém s pleší (taková koruna by se mi na můj... ehm... problém taky hodila). Přitom zažívají různorodá dobrodružství a potkávají řadu zajímavých individuí. Já se s chutí vysmál hlavně Davidu Hasselhoffovi, který patří k mým nejoblíbenějším terčům posměchu (a za sebou tak nechává i zahanbeného Chucka Norrise). Takže dobrý! ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje veľmi veľa dobrých hlášok, vtipných scénok, a absúrdnych charakterov tipu diabolský potápač, planktón a veľa iných. Humor je trochu detinskejší ako napr. pri Simpsons ale má oveľa väčšiu znovu-pozerateľnosť čo zapríčiňuje aj veľmi príjemná minutáž . Dôkaz že aj v dnešnej 3D dobe môže vzniknúť parádny 2D snímok. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film bol venovaný Julesovi Engelovi, umelcovi a režisérovi, ktorý dlhé roky pôsobil na Kalifornskom inštitúte umenia ako učiteľ a mentor začínajúcich animátorov. (HelenOfTroy)
  • Film obsahuje jednu potitulkovou scénu. (hrumsrt)

Reklama

Reklama