Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

codeas 

všechny recenze uživatele

v poslední době je málo kvalitní 2d animovaných filmů. Všichni -dokonce i Disney- se snaží přidávat třetí rozměr, a umocňovat tak zábavu těchto filmů. Tento film vznikl podle nejúspěšnějšího amerického seriálu současnosti. Celý film je velmi zábavný a má dost velmi povedených scén. Velmi doporučuji tento film, a není ani třeba znát již zmiňovaný TV seriál. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě naprosto brutální kreslenej nářez a já vůbec nevím, jak je možný, že Spongebob celou tu dobu šel mimo mě. Možná jsem si říkal, že nechápu, kam až tvůrci jsou schopní s pohádkami zajít, protože mluvící houba na mytí nádobí mi přišla už dost brutální nápad pro pobavení dětí. Přitom teď mám pocit, že to je spíš pro dospělý...i když děti se v tom asi taky nejdou. No nářez, fakt že jo. Tohle jednou budu pouštět svým dětem. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Oproti seriálu je to mnohem nabitější vtipy a celý slušně parodický děj bez problému baví po celou stopáž. Úžasně z toho dýchaly britské paradoxy, až jsem nevěřil, že to natočili Američani. Pro mě osobně je nejvtipnější scéna, když si podmořský král sundá pytel z hlavy a na všechny strany zazáří pleš. Následné komentáře ryb jsou k nezaplacení. 90% ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Tak to byla opravdu hrůza!!! Nevím, co na tom teda ostatní vidíte, ale já se za celý film zasmál jednou. Asi jsem to nepochopil nebo opravdu nevím. Dokud byl film jen animovaný, měl ještě něco málo do sebe. Ale to co přišlo potom, to už bylo příliš. Vrcholem všeho byl samozřejmě David Hasselhoff. To už jsem opravdu nemohl. Docela jsem se těšil na parádní animovanou komedii, o to je mé zklamání větší. Tento animák rozhodně není pro všechny! Některým se líbí, jiným nevadí a někteří jen nevěřícně kroutí hlavou kam až může animovaný film klesnout. Já patřím jednoznačně do poslední skupiny. Jednu hvězdičku dávám za nápad a taky proto, že jsem to protrpěl až do konce. "ENJOY IT !!!" ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Příjemný animovaný filmek který mě opravdu pobavil. Viděl jsem ho v původním znění a můžu říci, že jsem se u podobného filmu (myslím tím animaci) dlouho tak nezasmál. Z mého pohledu bych tento film nepřirovnával k ničemu co jsem doposud viděl. Je prostě jiný. Scéna v drsném baru cestou do Škeblova se musí vidět a vůbec ty všechny vtipné hlášky, kterými je film prošpikovaný... Proto mu dávám za pět a vřele doporučuji. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Prvé dve signálne zástavky v prednej časti Krusty Krab znamenajú "Romeo" a "India", zatiaľ čo posledné dve znamenajú "uniforma" a "kilo". Stredná vlajka nemá žiadny význam. (Carol Pifková)
  • Keď "Kyklop" chytí SpongeBoba a Patricka, môžeme si všimnúť, že potápač nemá žiadnu potápačskú výstroj na prívod vzduchu. (Carol Pifková)
  • Pieseň "O Blbom Burákovi", ktorou SpongeBob zachráni v závere filmu obyvateľov mestečka, je spievaná na hudbu piesne "I Wanna Rock" od skupiny Twisted Sister. (mackyns)

Reklama

Reklama