Reklama

Reklama

Gumihodyeon

(seriál)
  • Jižní Korea 구미호뎐 (více)
TV spot

Série(2) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Lee Yeon (Dong-wook Lee) je bájná bytost tzv. gumiho nebo-li devítiocasá liška, který se vzdal vysoké pozice horského ducha, aby duše ženy, kterou miluje, mohla být reinkarnována. Už několik stovek let ji hledá a jako trest musí sloužit jako strážce pořádku mezi ostatními liškami a lidmi. Nam Ji-ah (Bo-ah Jo) je televizní producentka posedlá vším nadpřirozeným, kterou v dětství při zvláštní nehodě zachránil právě Lee Yeon a od té doby je odhodlaná ho stůj co stůj najít. Potřebuje totiž s jeho pomocí zjistit, co se stalo s jejími rodiči, kteří při oné nehodě zmizeli. Lee Rang (Beom Kim) je krutý bratr Lee Yeona, který je odhodlán bratrovi neustále znepříjemňovat život. (kklepkaa)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (16)

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Já prostě tenhle styl můžu. Zamilovala jsem se do Kim Beoma... jeho role byla skvělá, on byl skvělý a s Lee Dongwookem se skvěle doplňovali. Velký plus má také hlavní hrdinka, která se jen nevezla. Vedlejší role byly také překvapivě dobré a nijak neotravovaly a hlavní trio bezvadně doplňovaly. Záporák mohl být impozantnější, ale nad tím člověk zavře očko. Soundtrack se mi líbil tak půl na půl. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Příběh to vůbec nebyl špatný, postavy se mi až na mdlého hadího démona líbily, měly rozměr, hrdinka se víceméně chovala i chytře (až na jisté chvíle, kdy jí zase chytrost scházela jako sůl... ode zdi ke zdi, což už). Určitě je tu i hodně dojemných a vtipných chvilek, navíc vše podtrhuje skvělý soundtrack. Ale proboha, děj by se vešel do deseti dílů a ještě by se tam pohodlně narvaly všechny ty sponzorované scény se žrádlem, které neustále brzdily tempo. Dobrých šest hodin stopáže zapláclo jen jídlo a mluvení o jídle a připravování jídla a jezení jídla a dlouhé záběry na značky a jídla a... nemusím snad pokračovat. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka se ze začátku zdála strašlivě chytrá, skvěle používala mozek, ale pak mi přišlo, že jí občas zamrzl. Škoda. Ze scén z minulosti, kde měl Lee Yeon dlouhé vlasy a zvláštně se culil, mi trnuly zuby. Efekty mě neoslovily. Souboje byly nudné. Chemie mezi hlavním párem téměř nulová, mnohem větší ji měl vedlejší pár nebo dokonce ta dobrá kuchařka a trapný nadřízený hrdinky... Imoogi neměl pravidla. Nebo spíš jeho moc; v podstatě byla neomezená a pak si na konci vzpomněli, že by to tak být nemělo, tak ho trochu oslabili. Bylo to takové duté. Rozkoukala jsem to, pak na pár týdnů úplně zapomněla, že to rozkoukané mám a vůbec mi to nechybělo, ani mě nezajímalo, jak to bude dál. Ale nakonec jsem to dokoukala a musím říct, že mě ani konec nepřekvapil – byl debilní. Šťastný-nešťastný, v podstatě poslední dva díly jen vyměnily nelogicky oběti. Nikdo tu nedržel své slovo. Něco se řeklo, aby to bylo vzápětí porušeno, překrouceno. Na to, jak hlavní hrdinka používala logiku, to samé i hrdina a záporák v podstatě proti sobě používali intelekt, to postrádalo logiku, řád... Do toho mi absolutně nesedl herecký výkon Lee Dong-wooka. Pro mě zklamání. Na začátku jsem byla nadšená, i postava Kim Booka se mi strašně líbila (a to vlastně celou dobu), tak mi to přišlo nudné. Zvláštní je, že mi přišlo, že postavy byly napsané dobře, ale ten zbytek stál za starou bačkoru. Co si budeme, seriál mi zanechal dost zvláštní pachuť v puse. Nazvěme ji nespokojeností. ()

ainny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlím, co napsat. Ze začátku to bylo fajn, vlastně celé to bylo fajn, ale... Tradiční bolest korejských seriálů. Roztahanost. Jako zaseklá deska, pořád dokola to samé. Ne, že by mě to nebavilo, ale něco tomu chybělo. Možná chemie mezi hlavními postavami. Možná lepší hlavní hrdinka, protože to, co předváděla Jo Bo-ah, bylo zoufalství. Herečka, která neumí zahrát jiné než kladné emoc a rozplakat se, není herečka. Tu "mužskou" a zlou stránku jsem jí nevěřila ani zdálky. Možná absence nadupaného posledního dílu, který byl delší než ostatní a vyplněný prakticky jenom vatou. Nevím. Nicméně jsem zvědavá na novou sérii, kde hraje Kim So-yeon a to je jiná liga než zmíněná Jo Bo-ah. České titulky. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepších seriálov tohto roku. Viem, že nie som na 100% objektívna, pretože Lee Dong Wook je môj obľúbenec. To, čo v divákoch príbeh zanechá je vždy objektívne... chválabohu. Celkovo mi obsadenie sadlo, všetci odviedli slušnú prácu. Aj keď by sa našlo niekoľko logických lapsusov, mne to na diváckom zážitku neubralo a napokon, ide tu o fantasy žáner, v ktorom je dovolené takmer všetko. Kim Bum sa vyprofiloval do kvalitného herca a to ma zvlášť teší. Jo Bo Ah predviedla štandardný výkon, nič mimoriadne, keby sa jej postavy zhostila iná herečka, vôbec by mi to nevadilo a možno by to zlepšilo chémiu medzi hlavnými hrdinami, ale na druhej strane nič nepokazila. Určite si seriál po čase znova pozriem, pretože sa mu podarilo preskočiť zážitkovo aj My Girlfriend Is Gumiho. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • 27. 9. 2021 několik jihokorejských stanic oznámilo, že se bude natáčet 2. a 3. série seriálu, ovšem hlavní ženskou roli si nezopakuje Bo Ah Jo, ale role bude obsazena jinou herečkou. (mikki089)

Reklama

Reklama