Reklama

Reklama

Neznámý

Trailer

Obsahy(1)

Ústřední postavou příběhu, který je zasazen do prostředí současného rumunského maloměsta, je čtyřicetiletý policejní inspektor Florian Ispare (Bogdan Farcas). Vášnivý vztah k mladé atraktivní učitelce Stele ho stáhne do víru dluhů a bezvýchodnosti, vedoucích k jeho neodvratnému pádu na lidské dno. (Cinemart)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Takm tohle byla fakt paráda.Vymakaný děj.Není to o tom ,že bych něčemu nebo někomu fandila.Ale na tohle nemají ani moji oblíbení seveřani.A druhé řadě obrázky z dnešního Rumunska.Co se změnilo?A vtip na konci .Že podle identiki(y?)tu zatkli jeptišku,ministra financí a Eifelovu věž......A Cikáni fakt existují.... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ani by mi nevadilo, že snímek Neznámý má pomalejší tempo, kdyby hlavní postava příběhu nepůsobila tak strašně nesympaticky, ať už svým chováním, zvyky nebo vzhledem. Alespoň tedy, že zápletka je dobrá a docela zajímavě vystavěná. Nicméně se nemůžu zbavit dojmu, že film klouže jen po povrchu. Co třeba ta počáteční dějová linka o požárech dvou hotelů, která vyšuměla absolutně do ztracena? A také některá další nadhozená témata zůstala nedořešená či byla vyloženě pouze naznačená. (55%) ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neurotický, pomstychtivý, osobnú hygienu zanedbávajúci policajt. A nervózny skoro ako ja. Evidentne neznášajúci cigánov a neveru. Vlieklo sa to ako sopeľ z nosa, a zábery z výšky z drona by som už zakázala. Boli otravné ako ranný budík. Vidieť ich v každom filme a seriáli. Odkedy vynašli dron a nemusia na takéto zábery používať helikoptéru, tak sú ako dementi. Celkom by som sa pobavila, keby sa ten dron strepal aj s kamerou za desaťtisíc eur. No ale film bol celkom fajn, aj keď som pri ňom asi dvakrát zaspala. Pekne sa vyvŕbil dej, a vyšlo najavo, prečo bol ten magor vkuse naštvaný a vyzeral ako časovaná bomba. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Plusem první poloviny filmu byla jen krásná lokalita malého rumunského městečka, protože jinak mně nesedla ani doprovodná hudba od Šopéna, ani pomalé tempo. Pak tu máme posedlého policajta, kterej si s nějakým spravedlivým vyšetřovacím procesem hlavu neláme a divák přemýšlí, co má vlastně za lubem. Palec nahoru za svižný scénář ve druhé polovině,  ale když vám hlavní postava není sympatická, těžko se k filmu hledá cesta. Mám ale ty kluky opálený rumunský rád, takže odřený, nadhodnocený čtyři pecky. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Svérázný detektiv, jakých jsme už několik viděli. Tentokrát je z Rumunska. Má neortodoxní metody v pátrání po nevysvětlených požárech dvou hotelů. Jeho počínání jsem dlouhou dobu nechápal, až přišla poslední, překvapivá vysvětlující část. Škoda té vaty v první půli. Záběry na Bukurešť z letadla či dronu můžou být hezké, ale když už je to po několikáté, ztrácí to na zajímavosti. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama