Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (103)

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už tu někdo psal, nepochopitelné jednání postav, které dělají vše pro to, aby si život co nejvíc zkomplikovali nebo zcela selhávali (třeba nehlídání si důležitých zásob, jako je jídlo, v době kdy se všude poflakují bandy hladovějících zoufalců, nehlídání si vchodů a dveří, když je kde kdo chce z různých důvodů odprásknout, nebo ve 2.sérii sex ve třech místo věnování se řízení vlaku, když ho sotva umí ovládat. Někdo onemocní nevyléčitelnou chorobou nebo se zblázní a luskuntím prstu je zase úplně v cajku apod.), Nepravděpodobné vztahy (autista a Polina). To nezodpovědné a hloupé jednání nepříliš sympatických uvřískaných postav, hlavně uječených ženských, mi iritovalo a kazilo zážitek z akce. Hlavně aby byla nějaká akce a dobrodružství, což je samozřejmě klad seriálu. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Asi jsem lehce sadomasochista, když jsem první sérii dokoukal víceméně za 3 dny. Nejspíše to bude tím, jakou to má atmosféru díky výborný kameře a slušným hereckým výkonům. Má to v sobě tu správnou syrovost a ruskou zimu, která tomu dodává zajímavý šmrnc... Musím ale přiznat, že pokud se zaměřím čistě na příběh, tak ten to sráží o pár příček dolů a vlastně jsem dlouho nevěděl, jestli je to spíš na 3* nebo 4*, nakonec někde mezi, ale celou dobu jsem si říkal "tohle je poslední díl a pak už na to prdím" i tak jsem se od toho nedokázal odtrhnout. Nicméně bych zmínil první vadu na kráse a to jsou všudypřítomná klišé. Opravdu tady není snad jediný díl, kdy bych si chvilku neťukal na čelo se slovy "tvl fakt to tam museli dát"... Já neříkám, že má být příběh za každou cenu originální, ale občas už mi to přišlo příliš předvídatelné. Pak je tu jistá nelogičnost, nebo spíš zvláštní choutky většiny protagonistek, protože ať už mladá alkoholička, která jako alkoholička prostě nevypadá, nebo pomstychtivá exmanželka, chtějí prcat za každé okolnosti. Umírá někdo vedle v pokoji, budeme ho litovat? Ne, pojďme šukat. Matce se ztratí syn a mohli bychom ho jít hledat, nebo jí aspoň povzbudit, že neumřel? Ne, řeknu jí, že my přebrala manžela a je to vypočítavá svině. Proč? Ono je samozřejmě na co koukat, teda občas, nahota je tu dost častý jev. Vlastně to občas působí jako seriál, kde se všechno točí kolem sexu a vztahů až úplně zapomínáte, že tu je nějaká epidemie, která je hrozně nebezpečná. Víc než onen virus mě děsily samotné krvavé scény, které jsou zase velmi realisticky a syrově natočeny. Taky musím říct, že zatímco do takového 5. dílu jsem nevěřil, že to dokoukám natož že budu čekat na další sérii, tak po vydařených dvou posledních epizodách tomu dám šanci. ()

Reklama

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Priemerný seriál, ktorý sa snaží pôsobiť postapokalyptisticky, no miestami dosť prehráva. Dej sa odohráva v zasneženom ruskom prostredí a má aj svetlé momenty, no hlavná myšlienka mu akosi uniká, o nevysvetlenom závere nehovoriac. Celých 8 epizód vlastne sledujeme príbeh úzkej skupiny ľudí, ktorej protagonisti sú tak otravní a nesympatickí, že ich osudy sú vám vlastne ľahostajné. Tvorcom sa taktiež nepodarilo vysvetliť pôvod vírusu, pred ktorým unikali, čo je veľká škoda. Aby som však nebol len kritický, potešila ma hudba, kamera a úvodné dve epizódy predznamenávajúce kvalitný snímok, ktorý sa napokon nedostavil. 3/5 ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosté překvapení z ruské produkce. Hned první díl mě vtáhl do děje a vytvořil atmosféru, která se dalšími epizodami pouze zlepšovala. Na rozdíl od spousty podobných děl jsou zdejší postavy obyčejní lidé, kteří jsou věrohodně napsaní (souhlasím ale s tím, že Ira byla neskutečně otravná kráva, ale k její postavě se to celkem hodí). Z prostředí zasněžených ruských lesů mě samotného celkem mrazilo, gore bylo udělané výtečně a tvůrci se nebáli ukázat i trochu drsnější scény. Na případné další série kouknu rád. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Že Rusáci dělají opak toho, co lidi, je klasika, ale patlat se kvůli tomu s neinteraktivní videohrou, kde se postavy chovají přesně tak, jak nechcete, chce celýho Kostomarova. Nejnesympatičtější seriálová skvadra všech dob v čele s neandrtálskou krasavicí Irinou je ideální společností do laskavých časů covidu - i osvícenci s rouškou na bradě šňupající skořici proti čipům v nose pak totiž vypadají jako docela dopohudki spoluobčani. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Důvod, proč finské jednotky mají naprosto odlišné uniformy a zbraně oproti realitě, je ten, že Finsko zakázalo export armádního vybavení do Ruska. (UncleMorty)
  • Když se jeden z pronásledovatelů podívá do auta, tak v něm hraje hudba. V předešlém záběru, když v něm seděla Polina (Viktorija Agalakova), bylo ale rádio vypnuté. (Duoscop)
  • Těsně před výstřelem zvedne nakažená žena ruku se sekerou nad hlavu. Po zásahu měla ale ruku dole. (Duoscop)

Reklama

Reklama