Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (103)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla takovou kravinu. Výběr herců dobrý a první dvě epizody taky, mělo to šťávu a nápad, ze kterého se mohlo vytěžit a natočit pořádné drama. Jenomže se stal pravý opak a děla se jedna pitomost za druhou, herci, hlavně herečky jenom řvaly(křičely, ječely) a pak drama u roztoužené babušky byl už jen pomyslný hřebík do.....Fakt ne, asi je to jiná mentalita....ale hudba, krajina a krásná ruská zima, to bylo fajn. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Tak po dvou sračkoidních filmech v řadě jsem si řekl, že si zkusím opravit chuť seriálem. Volba padla na Эпидемия a lépe jsem vybrat nemohl. Opravdu oddechové ruské postapokalyptické drama, u kterého se určitě nebudete nudit - každý díl má slušné tempo, herečky mají pěkné měchy, jejichž tvary dovádí k dokonalosti všudypřítomná zima a navíc je téma pandemie vskutku aktuální. Takže s chutí do toho a já se těším na druhou řadu - 80%. ()

Reklama

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Asi jsem lehce sadomasochista, když jsem první sérii dokoukal víceméně za 3 dny. Nejspíše to bude tím, jakou to má atmosféru díky výborný kameře a slušným hereckým výkonům. Má to v sobě tu správnou syrovost a ruskou zimu, která tomu dodává zajímavý šmrnc... Musím ale přiznat, že pokud se zaměřím čistě na příběh, tak ten to sráží o pár příček dolů a vlastně jsem dlouho nevěděl, jestli je to spíš na 3* nebo 4*, nakonec někde mezi, ale celou dobu jsem si říkal "tohle je poslední díl a pak už na to prdím" i tak jsem se od toho nedokázal odtrhnout. Nicméně bych zmínil první vadu na kráse a to jsou všudypřítomná klišé. Opravdu tady není snad jediný díl, kdy bych si chvilku neťukal na čelo se slovy "tvl fakt to tam museli dát"... Já neříkám, že má být příběh za každou cenu originální, ale občas už mi to přišlo příliš předvídatelné. Pak je tu jistá nelogičnost, nebo spíš zvláštní choutky většiny protagonistek, protože ať už mladá alkoholička, která jako alkoholička prostě nevypadá, nebo pomstychtivá exmanželka, chtějí prcat za každé okolnosti. Umírá někdo vedle v pokoji, budeme ho litovat? Ne, pojďme šukat. Matce se ztratí syn a mohli bychom ho jít hledat, nebo jí aspoň povzbudit, že neumřel? Ne, řeknu jí, že my přebrala manžela a je to vypočítavá svině. Proč? Ono je samozřejmě na co koukat, teda občas, nahota je tu dost častý jev. Vlastně to občas působí jako seriál, kde se všechno točí kolem sexu a vztahů až úplně zapomínáte, že tu je nějaká epidemie, která je hrozně nebezpečná. Víc než onen virus mě děsily samotné krvavé scény, které jsou zase velmi realisticky a syrově natočeny. Taky musím říct, že zatímco do takového 5. dílu jsem nevěřil, že to dokoukám natož že budu čekat na další sérii, tak po vydařených dvou posledních epizodách tomu dám šanci. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

zabavnější maj tu Coronu v Rusku, tenhle serial má všechno co mi v TWD schazi akorát tady nejsou zombie (zatim). Líbí se mi zpusob podání příběhu kde dějová linka občas na uvodní polovinu dílu skáče na vedlejší postavy ktere jsou timhle vtaženy daleko vic do děje, nebere si to servitky ani v kontroverznich tematech. Za mě velice povedený pokus, škoda že zapadni strana planety při tvorbě serialu dnes nepřemýšli podobně ale radši přidaj par černejch a teplejch transgender postav protože to je přece to po čem populace prahne. 4*, těšim se na pokračovani ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už tu někdo psal, nepochopitelné jednání postav, které dělají vše pro to, aby si život co nejvíc zkomplikovali nebo zcela selhávali (třeba nehlídání si důležitých zásob, jako je jídlo, v době kdy se všude poflakují bandy hladovějících zoufalců, nehlídání si vchodů a dveří, když je kde kdo chce z různých důvodů odprásknout, nebo ve 2.sérii sex ve třech místo věnování se řízení vlaku, když ho sotva umí ovládat. Někdo onemocní nevyléčitelnou chorobou nebo se zblázní a luskuntím prstu je zase úplně v cajku apod.), Nepravděpodobné vztahy (autista a Polina). To nezodpovědné a hloupé jednání nepříliš sympatických uvřískaných postav, hlavně uječených ženských, mi iritovalo a kazilo zážitek z akce. Hlavně aby byla nějaká akce a dobrodružství, což je samozřejmě klad seriálu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Když ve 33. minutě vystupuje Pavel (Alexandr Jacenko) ze sanitky, tak za sebou zavře dveře. V dalším střihu jsou ale otevřené. (Duoscop)
  • Důvod, proč Sergey (Kirill Käro) netrpí na nemoc z ozáření, jsou tablety Taren, které bere jako drogy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama