Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (103)

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po prvej sérii : Neviem čo si mám presne myslieť. Na seriál som sa veľmi tešil, po formálnej a vizuálnej stránke je nakrútený profesionálne a na vysokej úrovni. Scenáristicky výborné a nečakané udalosti sa tu však striedajú s úplne klišoidnými motívmi a napínavé až do krajnosti vyšpičkované scény sa striedajú s tými absolútne nelogickými WTF sekvenciami, kde hlavní protagonisti konajú akoby mimo základnej miery príčetnosti a akejkoľvek inteligencie. Postavy tvoria akúsi podivnú zostavu a sú skôr nesympatické (najmä teda jedna z nich) a divák im akosi nemá potrebu príliš fandiť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEMÁ VÝZNAM TAJIT FAKT, ŽE V MOSKVĚ ŘÁDÍ EPIDEMIE. ŠÍŘÍ SE RYCHLE A MNOHA ZPŮSOBY, PODÁNÍM RUKY, KÝCHNUTÍM, ČÍMKOLI. KDYŽ JI CHYTNEŠ, KAŠLEŠ KREV A DUHOVKA TI ZBĚLÁ…“ /// Hodně emoční… (i negativní emoce jsou emoce…). Hodně dramatický… jako The Walking Dead. Ano, mají hodně společnýho (třeba, že hlavní hrdina je trošku debil. Trošku…). Ale uznávám, že mě to baví. Stejně jako „Živí mrtví“. Aby to nebylo jen obyčejný, určitě si všimnete zajímavýho stylu kameramana, včetně „postapo“ filtrů. Nesází na akčnost nebo zbytečný hororový scény. Prostě obyčejní lidé v neobyčejný situaci a v uvěřitelným prostředí… Pohodová záležitost, kterou lehce zvládnete za pár hodin a která navíc závěrem slušně navnadí na pokračování. (Jako The Walking Dead.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Knihu „Rusko sužuje pandemie“, kterou v roce 2011 napsala Jana Vagner, neznám. 2.) Nevím, jestli se mám nechat očkovat vakcínou SPUTNIK V. 3.) Thx za titule „Jakub Ženíšek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že si pustím zrovna ruský seriál. Námět mě ale zaujal, tak proč ne. Je to dost dobře udělané a působí to autenticky. V Moskvě vypukne smrtící epidemie a v lidech to probudí to nejhorší. Každý se snaží se zachránit bez ohledu na ostatní. Sledujeme zde osud dvou rodin, které spolu prchají daleko k jezeru, kde by měli mít klid. Nemají to ale vůbec jednoduché a musí se potýkat s nástrahami. Je to opravdu velmi surové. Člověk vidí, čeho všeho jsou lidi schopni ve snaze přežít. Naše skupina si na své cestě projde doslova peklem. Končí to trochu otevřeně, tak snad bude ještě další série. "Máte benzín?" ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Priemerný seriál, ktorý sa snaží pôsobiť postapokalyptisticky, no miestami dosť prehráva. Dej sa odohráva v zasneženom ruskom prostredí a má aj svetlé momenty, no hlavná myšlienka mu akosi uniká, o nevysvetlenom závere nehovoriac. Celých 8 epizód vlastne sledujeme príbeh úzkej skupiny ľudí, ktorej protagonisti sú tak otravní a nesympatickí, že ich osudy sú vám vlastne ľahostajné. Tvorcom sa taktiež nepodarilo vysvetliť pôvod vírusu, pred ktorým unikali, čo je veľká škoda. Aby som však nebol len kritický, potešila ma hudba, kamera a úvodné dve epizódy predznamenávajúce kvalitný snímok, ktorý sa napokon nedostavil. 3/5 ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Asi jsem lehce sadomasochista, když jsem první sérii dokoukal víceméně za 3 dny. Nejspíše to bude tím, jakou to má atmosféru díky výborný kameře a slušným hereckým výkonům. Má to v sobě tu správnou syrovost a ruskou zimu, která tomu dodává zajímavý šmrnc... Musím ale přiznat, že pokud se zaměřím čistě na příběh, tak ten to sráží o pár příček dolů a vlastně jsem dlouho nevěděl, jestli je to spíš na 3* nebo 4*, nakonec někde mezi, ale celou dobu jsem si říkal "tohle je poslední díl a pak už na to prdím" i tak jsem se od toho nedokázal odtrhnout. Nicméně bych zmínil první vadu na kráse a to jsou všudypřítomná klišé. Opravdu tady není snad jediný díl, kdy bych si chvilku neťukal na čelo se slovy "tvl fakt to tam museli dát"... Já neříkám, že má být příběh za každou cenu originální, ale občas už mi to přišlo příliš předvídatelné. Pak je tu jistá nelogičnost, nebo spíš zvláštní choutky většiny protagonistek, protože ať už mladá alkoholička, která jako alkoholička prostě nevypadá, nebo pomstychtivá exmanželka, chtějí prcat za každé okolnosti. Umírá někdo vedle v pokoji, budeme ho litovat? Ne, pojďme šukat. Matce se ztratí syn a mohli bychom ho jít hledat, nebo jí aspoň povzbudit, že neumřel? Ne, řeknu jí, že my přebrala manžela a je to vypočítavá svině. Proč? Ono je samozřejmě na co koukat, teda občas, nahota je tu dost častý jev. Vlastně to občas působí jako seriál, kde se všechno točí kolem sexu a vztahů až úplně zapomínáte, že tu je nějaká epidemie, která je hrozně nebezpečná. Víc než onen virus mě děsily samotné krvavé scény, které jsou zase velmi realisticky a syrově natočeny. Taky musím říct, že zatímco do takového 5. dílu jsem nevěřil, že to dokoukám natož že budu čekat na další sérii, tak po vydařených dvou posledních epizodách tomu dám šanci. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Když se jeden z pronásledovatelů podívá do auta, tak v něm hraje hudba. V předešlém záběru, když v něm seděla Polina (Viktorija Agalakova), bylo ale rádio vypnuté. (Duoscop)
  • Natáčanie prebiehalo v Moskve a jej okolí, pri Onežskom jazere a v dedine Malozhma. (Real Tom Hardy)
  • Důvod, proč Sergey (Kirill Käro) netrpí na nemoc z ozáření, jsou tablety Taren, které bere jako drogy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama