Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (104)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když sem čekal trošku něco jiného tak nakonec byla tahle ruská road movie solidně zábavná a i přes některá klišé fungovala bez větších výhrad.I když tu řádí neznámá nákaza,která zabijí do tří dnů,jde v prvé řadě o komorní příběh dvou/tří rodin,které spolu putují k bezpečnému místu.Plusem je rozhodně to,že postavy se nechovají úplně nelogicky (v rámci toho co se v seriálu děje) a větší část z nich je i přes průvodní rozpaky celkem sympatická.Sem s druhou řadou...70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že si pustím zrovna ruský seriál. Námět mě ale zaujal, tak proč ne. Je to dost dobře udělané a působí to autenticky. V Moskvě vypukne smrtící epidemie a v lidech to probudí to nejhorší. Každý se snaží se zachránit bez ohledu na ostatní. Sledujeme zde osud dvou rodin, které spolu prchají daleko k jezeru, kde by měli mít klid. Nemají to ale vůbec jednoduché a musí se potýkat s nástrahami. Je to opravdu velmi surové. Člověk vidí, čeho všeho jsou lidi schopni ve snaze přežít. Naše skupina si na své cestě projde doslova peklem. Končí to trochu otevřeně, tak snad bude ještě další série. "Máte benzín?" ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ruským filmárom sa podaril seriál. Nemusíte sa báť, že vás budú v snoch strašiť zombíci, aj keď niekoľko ich na plátne uvidíte, ale aj tak je dej napínavý, odvíja sa rýchlo a nápadito. Občas sa nájdu nelogické momenty, ale nie je ich veľa. Podčiarknuté hudbou (aspoň že bola ruská) a kopcami snehu, vďaka čomu si uvedomujete, že sa nachádzate v Rusku. Poctivá práca hercov, vďaka čomu nejde čisto o apokalyptický seriál, nechýba mu svojrázny ľudský prvok, emócie medzi postavami sa nám odkrývajú postupne. Občas desivé scény a humor nadávkovaný v malých množstvách. Dobrá kamera. Samozrejme, odporúčam originál zvuk s titulkami. Keďže nechcem nič prezrádzať, jediné, čo ma sklamalo, bol koniec série. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruský Netflix epidemický seriál je pro mne trochu zklamáním. Příběh se soustředí na Moskvu, kde vypukne hrozivá epidemie a sledujeme skupinu lidí, kteří se snaží přežít a to je bohužel kámen úrazu. Už od prvního dílu je jasné, že na Zombie zde nedojde, co by se ještě dalo překousnout, kdyby se děj seriálu odehrával ve městě a sledovali by jsme Armádu čistit vesnici od vesnice, ale Rusové raději zvolili komornější formu a udělali ze seriálu spíše road movie, které nefunguje když jsou k dispozici nezajímavé postavy, především ženské postavy jsou nesympatické a otravné až běda ( Ira je na zabití) a většinu času se zde bohužel nic moc neděje. Ve výsledku se ani nedozvíme, jak se daná Epidemie jmenuje a jak v Rusku či ve Světě postoupila a to mě iritovalo. Natočeno je To the Lake obstojně a povedla se i hudba, kde jednak zazní známé Ruské hity a několikrát jsem slyšel Hanse Zimmera, ale raději bych seriál viděl v akčnějším a více hororovějším módu. Příběh****, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Bravo! Bravo! Bravo! A hned 3x za sebou. Tohle se Rusku skutečně povedlo. Takhle syrový, špinavý a drsný seriál tu dlouho nebyl. Vše se snaží být uvěřitelné, reální, bez sebemenších příkras.. Nečekejte zde hrdiny či typické charaktery. Každá postava zde má své vlastní problémy a traumata. Herecky perfektně zmáknuté, kamera je naprosto úžasná, hudba místy dechberoucí. Nejlepší jsou alce lokace - vážně radost pohledět. Ať už na sněžnou drsnou krajinu, ruská města nebo interiéry zapadlých stavení či chátrajících nemocnic. MALÝ SPOILER: Nikdy by mě nenapadlo, že si v seriálu takhle náramně užiji svatbu. Už aby byla druhá řada! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Natáčanie prebiehalo v Moskve a jej okolí, pri Onežskom jazere a v dedine Malozhma. (Real Tom Hardy)
  • V epizodě zazní píseň „Ty Nesi Menya Reka“ od Lyube. (Duoscop)
  • Ve scéně v domově ruského invalidního záložáka můžeme vidět český samopal SA vz.26. (UncleMorty)

Reklama

Reklama