Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (103)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsný survival, nebo do nebe volající kravina? Vongozero je tak trochu obojí. Scénář staví na krkolomných zvratech, nervozitě a neustálém napětí. O podstatě hrozby i stavu okolního světa se dozvíme jenom málo, a sled událostí pravidelně nedává smysl. Postavy se rvou se životem i mezi sebou, a rychle ze sebe sloupávají tenký nátěr civilizace. Přiznám se, že by mi vůbec nevadilo kdyby jich do cíle dojela stěží polovina. Jestli je to scenáristické selhání, nebo známka kvality, to si musí odpovědět každý sám. Herci jsou ovšem extratřída. Nebudu tady pět chválky na Viktoriji Aglakovovou - i když by si to zasloužila, takže jen poznamenám, že zbytek s ní v pohodě držel krok. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdrcující účinky pandemie dostávají v ruských reáliích další rozměr - vládním opatřením se nedá vůbec věřit, kontrolu přebírají ozbrojená komanda, všeobecný chaos nabírá na síle a každá špetka lidskosti může být osudná. Škoda, že na konci se až moc hraje na city, ale tak už to chodí, že i ty nejlepší seriály mi v závěru utopí v záplavě sentimentu. I tak bych s radostí přivítala pokračování. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Epidemické řekněme prepostapo natočené přesně podle žánrových pravidel. Skupina lidí se snaží dostat do bezpečí a během strastiplné cesty se nemusí prát jen s nástrahami způsobenými nákazou, ale i s prostými mezilidskými vztahy, přičemž derou na povrch pravé povahové rysy. A ten důraz kladený na vzájemné animozity se mi líbil asi nejvíc, přičemž prim hrála nevraživost mezi bývalou a současnou partnerkou hlavního hrdiny. Samotná nákaza se vlastně projevovala zběláním očí a upřímně řečeno to tady stačilo. Atmosféra ledu a mrazu měla také něco do sebe a líbil se mi začátek chaosu, kdy jako první začaly rabovat některé ozbrojené složky a různí podnikavci se snažili na nákaze především vydělat. Samozřejmě najdou se tu kiksy, ale v celkovém kontextu se ztrácí a není důvod o nich přemýšlet. Závěr dával tušit druhou řadu, na kterou se s chutí podívám. Děkuji EvilPhoEniXovi za typ. 80% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Až na skoro úplný závěr neskutečná pecka. Už tam chyběli jen zombíci a byla by to taková ruská vylepšená verze Walking Dead. Ale ti tak jsem nucen konstatovat, že tohle se prostě povedlo. Děj krásně odsýpá, herci nám přibývají a zas ubývají, a i když je tam i dost akce, najde se dost času na jednotlivé charaktery a vykreslení postav. Za mě určitě ano, zatím po první ( a doufám, že ne poslední) sérii. ()

LEGACY

všechny recenze uživatele

Spanilý, ale trochu oportunistický, neoriginální počin, který mě nechává ledově klidným. Každopádně, co se týče gore, tak je zde řemeslná práce vidět a ve štábu je spoustu lidí, co přesně ví, kam chtějí tuto teatrální fantasku dovést. Napadá mě jen tak, jestli nevídám v hlavních ruských filmech, co se dostanou trochu do povědomí ty samé a samé herce, k vzteku .. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Těsně před výstřelem zvedne nakažená žena ruku se sekerou nad hlavu. Po zásahu měla ale ruku dole. (Duoscop)
  • Když ve 33. minutě vystupuje Pavel (Alexandr Jacenko) ze sanitky, tak za sebou zavře dveře. V dalším střihu jsou ale otevřené. (Duoscop)
  • Důvod, proč Sergey (Kirill Käro) netrpí na nemoc z ozáření, jsou tablety Taren, které bere jako drogy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama