Reklama

Reklama

Vánoční výsadek

  • USA Operation Christmas Drop
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pečlivá poradkyně političky plánuje uzavření vojenské základny na tropickém ostrově, kde mají zajímavou vánoční tradici. A při tom se zamiluje do sympatického pilota. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za uznání armádě USA, že kdesi pomáhá a zásobuje už od roku 1952. Chápu, že Pentagon potřebuje pozitivní propagandu. Ale film byl až směšný. Pilot hrdina byl až fanatický samaritána a herec mi nebyl příjemný. Jeho protihráčkou byla taková ta kousající kobra s kulatým obličejem a byla nulově zajímavá. Při pohledu na místní kompars si nemůžete nevšimnou všudypřítomné obezity a to filmu dobré body nedělá. Tak chudoba nevypadá. Vánoční atmosféru čepice Santy neudělají a "strhující láska" se spíše divákům vnutila, než bychom ji viděli. Nejlepší vizážista pracoval na Bethany Brown, vojáci působili spíše jako česká neziskovka, než jako vojáci a to filmu také nepřidalo. Nenašel jsem nic, co by mě přimělo pustit si to ještě jednou. A příští Vánoce to určitě vynechám. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chápem, že sa to niekomu ohlo páčiť, možno fanúšikom takýchto filmov, ale inak to je priemerná až podpriemerná romanťárna, ktorú kedykoľvek uvidíte na Barrandove alebo v podstate aj v sérii o tej krížovkárke s Lacey Chabert, ale tam sa aspoň rieši aj niečo krimi. Tu mi chýbala chémia. Chápem, že spojili slávneho Vikinga s čarodejnicou, ale mne osobne k sebe nejak nepasovali. Možno to bude aj tým, že je medzi nimi polmetrový výškový rozdiel. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejsem Američan, takže armádně-agitační rovina je mi ukradená a nebýt santovských čepic, ani bych si nevšiml, že jde o vánoční film. Naštěstí i v uniformách, pod palmami a v odlescích azurové modři oceánu to byla příjemná a milá pohodovka, které nechyběla pořádná porce pozitivních emocí, občasný vtípek a ani téměř podprahová romantika. Skoro se nechce věřit, že je to inspirováno skutečným příběhem. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

S limonádou se dalo počítat, ale v tomto nápoji bylo ještě platíčko tabletek na oblbnutí. Tím spíš, že akce Vánoční výsadek opravdu asi 50 let funguje, není pravděpodobné, že šlo nejprve o ilegální akci jedné letecké jednotky, kterou usměvavá politička jednoduše prosadila. Z popisku Komedie/ Rodinný/ Romantický je třeba vyjmout Komedie a dosadit Pro tupé. Dávám dvě hvězdy a pokud by někdo namítal, že jsem mohl dát ještě třetí za úžasné a exotické prostředí, tak upozorňuji, že za toto už je ta druhá hvězda. Za film jen jedna. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nějaký vánoční romantický příběh odehrávající se někde na tropickém ostrově asi málokdo zná a tak tímto námětem tento snímek dosti vyčnívá. Ano, jsou vánoce, ale místo sněhu tropické počasí někde na tropickém ostrově. A na jednom takovém je vojenská základna, která se má kvůli vládním úsporám zavřít a tak je tam zrovna na vánoce poslán audit v podobě mladé slečny, s úkolem sepsat pádné důvody k tomuto činu. Doprovází ji tam samozřejmě mladý voják a divák už jen čeká, kdy mezi nimi padne kosa na kámen a zamilují se do sebe. Námět zcela prozaický, ale v rámci filmové červené knihovny zcela normální. A to ani není zdaleka všechno. Příběh zároveň poukazuje na pravidelnou charitativní vánoční událost organizovanou právě touto vojenskou základnou podle skutečných událostí, což nám klasicky na konci potvrdí vysvětlující titulky s nějakou tou dobovou fotkou. Ano, tvrdá agitka o tom, jak americká jednotka kromě válčení také pomáhá. A stále to není ještě všechno. Vlivem dnešní doby je do filmu opět vsunuta i agitka rasová, takže nepřekvapujíc je ona auditorská slečna tmavé pleti a voják bílé. A aby toho nebylo málo, velitel základny je pleti tmavé a manželku má pleti bílé. Film je to skutečně po atmosférické stránce krásný, ale ustavičná propaganda na míchání ras tento počin prostě totálně shazuje. Pokud se do něčeho takového cpe politika, nelze jinak, než se na to také politicky dívat. A taková propaganda je prostě nepřijatelná. Snímek je tak tímto naprosto zprasený. Bohužel. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama