Reklama

Reklama

Dojemné drama režiséra a producenta Clinta Eastwooda se odehrává v roce 1979. Bývalá hvězda rodea a majitel koňského ranče Mike Milo (Eastwood) dostane od svého šéfa úkol dopravit jeho problémového syna z Mexika do Texasu. Nesourodá dvojice se vydává na strastiplnou výpravu po zapadlých cestách a čelí řadě nebezpečných překážek. Životem znavený jezdec během jejich náročného putování navazuje nečekaná přátelství a nakonec dosáhne vlastního vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Clint je klasik, dokáže robiť výnimočné filmy, hoci mu to tentoraz nevyšlo, nepovažujem Cry macho za nepodarený film. Dokonca som si tú pokľudnú atmosféru zapadlého Mexica užíval a film ma celkom bavil. Rodiace sa priateľstvo medzi Clintom a mexickým chlapcom zaberá prevažnú časť filmu, ktorý asi smelo môžem označiť za také menšie road movie. Filmu chýbalo zopár dramatickejších situácií a silnejšie emócie, čiže príjemne sa na to pozerá, ale film nedokáže diváka chytiť silnejšie za srdce. Clint už má vek, na jeho pohyboch to je poznať, ale dúfam, že tu s nami ešte bude čo najdlhšie a prekvapí nejakým výnimočným filmom. 60%. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

To vás tak v deväťdesiatke nečakane (AKA blesk z jasného neba) vyrazí šesťdesiatpäťročný šéf a na vaše miesto najme nejakého jarého sopliaka ledva po šesťdesiatke. O rok, akoby sa nič nestalo, za vami príde a chce, aby ste z Mechika vyextrahovali jeho trinásťročného synátora. Chlapcova, asi štyridsaťročná (spočítajte si to sami), matka sa vás snaží dostať do postele, ale vy nekompromisne a frajersky odmietnete. No potom príde do deja ešte jedna señorita a... Tu už som veru tŕpla, či nebudem musieť absolvovať nejakú tú seniorskú erotickú scénu. Z Clinta je už roztrasený deduško a niekedy mi bolo až ťažko sa na neho pozerať. Dvadsať rokov dozadu by si takýmto slabým scenárom vytrel prdel. Chcem tým povedať, že lepšie je odísť z trónu so vztýčenou hlavou, smerom k západu slnka, ako sa z neho potupne zosypať a po štyroch odbatoliť do tmy. Takže pán Eastwood, už len za kameru, alebo úlohy adekvátne veku, kým je ešte čas. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Clinta regulérně obdivuji za to,že i v takhle pokročilém věku je schopen točit a navíc je schopen točit výborné filmy,ale i mistr tesař se utne a tohle je přesně ten případ.U Cry Macho by vůbec nevadilo,že jde o dost pomalou polowesternovou road movie,co už ale vadí víc je to,že v tady Clint vykrádá sám sebe (hned sem si vzpomněl na Dokonalý svět nebo Gran Torino) a bohužel to nedělá moc dobře.Chybou tentokrát je i to,že se sám chopil hlavní role a zatímco v třeba v Mule jeho obsazení dávalo smysl,v tomhle případě je problém jeho postavě věřit.Má sice stále charisma,ale myslím,že je dost podobně charismatických sedmdesátníků,kterým bych Mikea věřil víc,než (a teď Clnt snad promine) skoro stoletému,pohublému a šourajícímu se starci (např.jeho sbližování s mexickou vdovou).Všechna čest jemu za to,že to v tomhle věku dokázal zrežírovat i zahrát,ale tentokrát to prostě nebylo nutné...60% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdičky súza film, štvrtá za legendu Clinta Eastwooda. Pozrime sa ako mladej vytretej generácii liberálnych fanatikov vytrel zrak starý beloch, ktorého by libtárdne trúbky už radšej videli na druhom svete, aby nezaťažoval dôchodkový systém (niežeby bol na to odkázaný, ide o pointu). Proste milý príbeh ktorý vystihuje podstatu sveta - zlí a dobrí ľudia žijú na oboch stranách ktorejkoľvek hranice a väčšina detí si lepšie rozumie s babkami a dedkami ako s rodičmi. Dokonca lepšie ako s rovesníkmi. A iskrička lásky ktorá medzi hrdinom príbehu a mechiko tetou preskočí je v ich podaní uveriteľná. Narozdiel od multikulti boeločiernych párikov z Netflixu. Veľké ďakujem za takúto oddychovku, ktorá nemohla nikoho uraziť. A že nudila? To mal Clint skákať trojitý odpichnutý Riťberger??? Dôstojný film, ktorý o skromnosti tejto osobnosti povedal veľmi veľa. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Bejvalej rodeo jezdec je požádán svým šéfem, aby mu přivez syna z Mexika. Žije tam se svou matkou a táta ho chce zpět. Tahle cigošská telenovela a unylá pseudo roadmovie by nejspíš unikla mý pozornosti nebejt faktu, že se režie a hlavní role ujal Clint. Takže objektivně za 2, srdcem samozřejmě jasnejch 5. Eastwood je prostě absolutní frajer a kdo tomu dá míň než 4 je neuctivej ignorant ! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Knižní předloha „Cry Macho“ spatřila světlo světa již v roce 1975. (ClintEastwood)
  • Snímek se měl natáčet již v roce 2013 a hlavní roli měl ztvárnit Arnold Schwarzenegger. Ten dal nakonec přednost účinkování ve filmu Konečná (2013) a z realizace Cry Macho nakonec sešlo. Po letech však snímek oprášil Clint Eastwood, který sám sebe obsadil do hlavní role. (ClintEastwood)
  • Kohouta Macho si zahrálo celkem 11 samců kura domácího. (HellFire)

Související novinky

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

31.03.2023

Legendárnímu herci a režisérovi Clintu Eastwoodovi (Gran Torino, Nesmiřitelní) bude letos 93 let. Tento filmový velikán ale ještě neřekl své poslední slovo. Podle čerstvých zpráv nyní Eastwood chystá… (více)

Duna se znovu odsouvá

Duna se znovu odsouvá

26.06.2021

Očekávané sci-fi studia Warner Bros., s nímž by mohl režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Sicario) pomýšlet i na Oscary, se opět odsouvá. Tentokrát naštěstí jen o tři týdny, a to z důvodu, aby film… (více)

Reklama

Reklama