Reklama

Reklama

Solange: Teror v dívčí škole

  • Itálie Cosa avete fatto a Solange? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tajemný vrah v dlouhém černém hábitu má na svědomí už několik mladých studentek katolické školy. Jediný, kdo tuší jaké má maniak pohnutky, je učitel Enrico (Fabio Testi), který se však se svými teoriemi nemůže svěřit policii. Prozradil by tak svůj románek s jednou ze studentek a ohrozil tak nejen svou, ale i dívčinu budoucnost. Sám se tak paradoxně stává hlavním podezřelým v příběhu, který je plný perverzních vražd a odhalených dívčích těl. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (71)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Massimo Dallamano je pro mě neznámým režisérem, který natočil spoustu filmů, které jsem ale bohužel neviděl a celkem toho lituji. Protože Teror v dívčí škole na mě zapůsobil jako skvělá detektivka s trochou toho tajemna a scén, které ho zařadily i do kategorie hororu. Po dlouhé době se mi zase líbil film, který pochází napůl z německé produkce a jsem rád, že ho mám ve své sbírce. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně roztahané giallo, u kterého se naštěstí nuda nedostává i přesto, že detektivní pátrání po vrahovi mladých dívek zabírá většinu stominutové stopáže. Za to vražd je málo, z toho téměř nic neukážou, ale to bude hlavně tím, jakým stylem jsou provedeny, nekoukáme na snuff porno, že? A samozřejmě okouzlující hudba, která dodává snímku patřičnou "lehce perverzní atmosféru". Škoda, že film má k hororu docela daleko, ale tak to mají ostatně i jiná gialla. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu člověk musí přistupovat trošku jinak než jen k obyčejné detektivce (eurokrimošce). Tak především je to jeden z předních giallo filmů, který vyšel i u nás (spol. Řitka). Pokud člověk bude mít něco v tomto žánru už nakoukané, automaticky pozná, že toto je jedno z těch lepších a nadprůměrných giallo. Film má tu tendenci a naplno ji zde využívá, dokáže diváka upoutat, dokonale překvapit a okouzlit vaší mysl. Příběh obsahuje většinu klasických propriet žánru, je založen na originálním příběhu Edgara Wallaceho, celý příběh se odehrává v chladném Londýně na internátní škole pro mladistvé dívky, je parádně vymyšlený a napsaný. Je tu množství zajímavých zvratů a falešných stop, film je, jak už bylo napsáno, velmi pomalý, ale to by vůbec nevadilo, gradace čas od času přichází, hlavně s příchodem vražd, skvěle vypointované je finále na způsob Lucia Fulciho a do slova a do písmene je pak po všech těch doposud precizních vyšetřováních a důkazech onou pomyslnou třešničkou na dortu. Perverzní, co se týče vražd, decentní, co se týče nahoty a sexu. Film, který se obejde skoro bez krve (všechny vraždy až na jednu, jsou provedeny v náznaku), ale už jen ten náznak oněch originálních a velmi nevšedních vražd ve vás, především pak v ženách, vzbudí nevýslovnou hrůzu a děs. Když k tomu připočtu nenapodobitelnou atmosféru 70. let, kameru, částečně i hudbu (která mě ale od maestra Morirconeho tentokrát moc nevzala), krásné smyslné herečky (za pozornost stojí především mladičká a křehká Španělka Cristina Galbó, která byla vážně k nakousnutí) a parádní příběh, který nemá téměř nedostatků, máte před sebou skutečně film, který zaujme a ve svém žánru jde o vysoký nadprůměr nikoliv však o mistrovské dílo! Překvapila mě i psychicky labilní, pihovatá, ale hlavně tajemná Solange (Camile Keaton), později hlavní představitelka v klasickém "rape and revenge" exploitation "I Spit on Your Grave". Dallamano byl skutečně velmi nadějný režisér, sbíral nějaké ty zkušenosti u samotného Leona, kde pracoval jako kameraman a kdy s ním dělal dva jeho první spaghetti westerny.. Doporučuji pak ještě režisérův druhý žánrový zásek, efektní, krvavější a podle mne i vizuálně poutavější "What Have They Done to Your Daughters"? Jinak doporučuji podobně zaměřený, ale o 3 roky mladší španělský super kousek "Residencia, La", opět s Cristinou Galbó. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Giallo snímek odehrávající se v Anglii, na dívčí internátní škole. Dobře vykonstruovaný příběh s výbornou a zajímavou pointou na závěr. Vraždy dívek, obzvláště sadistickým způsobem, jsou objasněny a zdůvodněny jasně a překvapivě. Záběry na krásná těla mladých dívek zde samozřejmě nechybí, vrah s černými rukavicemi také ne. Vraždy sice nejsou v tomto snímku samá krev, ale filmu to vůbec neubližuje. Možná naopak má snímek větší napětí. Zajímavé bylo jak se Enrico (Fabio Testi), rychle vyrovnal se smrtí milenky a padl opět do náruče své ženy Herty (Karin Baal), které se jak mávnutím proutku změnila z ledové Němky na půvabnou paničku. Jak tady již zmiňoval Karlos80, za shlédnutí jistě stojí podobný snímek (také z prostředí internátní školy), ve kterém hrála zdejší Elisabeth (Cristina Galbó), LA RESIDENCIA, který já řadím ještě asi trochu víš, než tento. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Solange i přes to že je to kultovní záležitost a v rámci žánru gialla je to dobrý film, nemůžu se zbavit dojmu že jsem zklamán. Už ten vrah mě celkem vadil, postavy chovající se neskutečně hloupě mě iritovaly. Aspoň o co se dá hlavně opřít je vyšetřování a kvalitní atmosféra ponuré školy. Mordy nejsou nějak extra dobré, a herci taky moc nezazářily. No nic film jako giallo sedí, ale prostě se cejtím nenaplněn. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Herečka Camille Keaton, ktorá stvárňuje titulnú postavu Solange, nemá počas filmu žiadne dialógy. (westerns)

Reklama

Reklama