Reklama

Reklama

Solange: Teror v dívčí škole

  • Itálie Cosa avete fatto a Solange? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tajemný vrah v dlouhém černém hábitu má na svědomí už několik mladých studentek katolické školy. Jediný, kdo tuší jaké má maniak pohnutky, je učitel Enrico (Fabio Testi), který se však se svými teoriemi nemůže svěřit policii. Prozradil by tak svůj románek s jednou ze studentek a ohrozil tak nejen svou, ale i dívčinu budoucnost. Sám se tak paradoxně stává hlavním podezřelým v příběhu, který je plný perverzních vražd a odhalených dívčích těl. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (71)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Jeden zo zásadných giallo filmov. Delikátne pomalý dej, zasadený do okolia Temže, starobylej katolíckej školy pre dievčatá i krásneho anglického vidieka, skvelé spracovanie a fantastická hudba Enia Morriconeho, rovnako ako perfektný príbeh, to sú hlavné tromfy tohto klasického zástupcu giallo žánru. Vrahovo tajomstvo je rovnomerne rozložené počas celého deja, a záver všetko nádherne rozvinie, zasadí, vysvetlí a doplní. Za kamerou stál začínajúci Joe D´Amato ( tu pod svojim vlastným menom Aristide Massaccesi ) a rozhodne odviedol skvelú prácu a sugestívnu roličku Solange si zahrala Camille Keaton, pozdejšie známa z kultového exploitation I SPIT ON YOU GRAVE. Každé ďalšie pozretie tohto filmu len obohatí vaše dojmy a zanechá vo vás skvelý pocit, ako sa to darí len tím najlepším snímkom. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní, velmi pomalé a nepříliš hororové giallo. Solange využívá snad všechny znaky giallo filmů, dost málo pozornosti se ale věnuje samotným vraždám, které jsou sice ... ehm ... velmi netradičně spáchány, ale je jich málo a zabírají všeho všudy asi tři minuty celého filmu. Celá zbylá stopáž je zaplněna vyšetřováním, takže hororová složka tentokrát ustoupila velice razantně do pozadí, ale díky dobrému scénáři a hercům (na italské poměry extra dobré) mi to nevadilo. A hudba od mistra je samozřejmě také vynikající. Horror movie of the year ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu člověk musí přistupovat trošku jinak než jen k obyčejné detektivce (eurokrimošce). Tak především je to jeden z předních giallo filmů, který vyšel i u nás (spol. Řitka). Pokud člověk bude mít něco v tomto žánru už nakoukané, automaticky pozná, že toto je jedno z těch lepších a nadprůměrných giallo. Film má tu tendenci a naplno ji zde využívá, dokáže diváka upoutat, dokonale překvapit a okouzlit vaší mysl. Příběh obsahuje většinu klasických propriet žánru, je založen na originálním příběhu Edgara Wallaceho, celý příběh se odehrává v chladném Londýně na internátní škole pro mladistvé dívky, je parádně vymyšlený a napsaný. Je tu množství zajímavých zvratů a falešných stop, film je, jak už bylo napsáno, velmi pomalý, ale to by vůbec nevadilo, gradace čas od času přichází, hlavně s příchodem vražd, skvěle vypointované je finále na způsob Lucia Fulciho a do slova a do písmene je pak po všech těch doposud precizních vyšetřováních a důkazech onou pomyslnou třešničkou na dortu. Perverzní, co se týče vražd, decentní, co se týče nahoty a sexu. Film, který se obejde skoro bez krve (všechny vraždy až na jednu, jsou provedeny v náznaku), ale už jen ten náznak oněch originálních a velmi nevšedních vražd ve vás, především pak v ženách, vzbudí nevýslovnou hrůzu a děs. Když k tomu připočtu nenapodobitelnou atmosféru 70. let, kameru, částečně i hudbu (která mě ale od maestra Morirconeho tentokrát moc nevzala), krásné smyslné herečky (za pozornost stojí především mladičká a křehká Španělka Cristina Galbó, která byla vážně k nakousnutí) a parádní příběh, který nemá téměř nedostatků, máte před sebou skutečně film, který zaujme a ve svém žánru jde o vysoký nadprůměr nikoliv však o mistrovské dílo! Překvapila mě i psychicky labilní, pihovatá, ale hlavně tajemná Solange (Camile Keaton), později hlavní představitelka v klasickém "rape and revenge" exploitation "I Spit on Your Grave". Dallamano byl skutečně velmi nadějný režisér, sbíral nějaké ty zkušenosti u samotného Leona, kde pracoval jako kameraman a kdy s ním dělal dva jeho první spaghetti westerny.. Doporučuji pak ještě režisérův druhý žánrový zásek, efektní, krvavější a podle mne i vizuálně poutavější "What Have They Done to Your Daughters"? Jinak doporučuji podobně zaměřený, ale o 3 roky mladší španělský super kousek "Residencia, La", opět s Cristinou Galbó. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Odporúčania hodné giallo odohrávajúce sa na dievčenskej internátnej škole v Anglicku, plné záberov na nahé telá v sprchách. Sledovať rozuzlievajúci sa dej je zaujímavé hlavne vďaka vynikajúco zavádzajúcim záberom na podozrivých a scenár by som hodnotil ako veľmi vydarený (vzhľadom na to ako ma v poslednom čase nemilo prekvapujú staré horory spokojne si lebediace v červenom napriek tomu, že ich dej je úplne bezvýznamný). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tohle je moje první setkání s Dallamano(vou) tvorbou. Zároveň je to druhej giallo kousek z výzvy od uživatele G04T. Jde o giallo s docela pomalým tempem. Vraždy tady jsou jakoby spíš v pozadí. Snímek se spíš zaměřuje na detektivní linii což zrovna dvakrát nemusím. Tady mi to, ale kupodivu zas tak nevadilo. Těšil jsem se na C. Keaton, ale ta dostala zatraceně málo prostoru. Za což samozřejmě ona nemůže. Na scéně se objevila až cca v 83 minutě. Což je škoda. Jinak mě ale film celkem zaujal. Pochválit musím výběr postav. Velkým a stěžejním plusem je hudba E. Morricone(ho), která dává tomuhle snímku úplně jiný rozměr. Kdyby to šlo hodnotím 3 a půl hvězdy. Jelikož to nejde tak se přikláním ke slabším 4 hvězdám. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Herečka Camille Keaton, ktorá stvárňuje titulnú postavu Solange, nemá počas filmu žiadne dialógy. (westerns)

Reklama

Reklama