Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sex, drogy a videohry – tak by se dal shrnout děj oplzlé teenage komedie Greydona Clarka. Film o souboji mladíků z arkádové herny s konzervativním businessmanem je plný obhroublého humoru a nahoty. Zároveň se nás snaží přesvědčit, že nejvíc cool a sexy věc na světě jsou herní automaty. V roce 1983, kdy herní arkády v Americe zažívaly největší boom, si něco takového ještě bylo možné myslet. Přinejmenším tato myšlenka zakořenila v hlavě tehdy čtyřicetiletého režiséra Greydona Clarka, když při testovací projekci svého filmu o vraždícím trávníkáři Wacko viděl partu teenagerů nadšeně hrát na automatu přímo v kině, kde se film promítal. Během třinácti natáčecích dnů pak tento veterán sedmdesátkových brakovek typu Black Shampoo (Černej šampón) nebo Satan's Cheerleaders (Satanovy roztleskávačky) vytvořil přehlídku kouzelně stupidních gagů, nejohranějších klišé a předem k nezdaru odsouzených pokusů působit stylově. Komedie vrcholící turnajem o osud herny, který spolu svádí její pohodový mladý šéf Jeff s pankáčem s přezdívkou King Vidiot ve hře Super Pac-Man, navazuje na teenagerské komedie jako Animal House nebo Porky’s, ale zároveň předznamenává snímky typu Prci, prci, prcičky (jejímž českým distribučním názvem jsme se inspirovali i při vymýšlení titulu Clarkova filmu). (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (6)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2022] WTF did I just watch? Dospělí hrajou teenagery co se chovají realisticky asi jako obrazy Salvadora Dalího. A dospělí, co hrajou dospělé, jsou na tom ještě hůř. A celý je to fakt surreálná a totálně přepálená sranda. Silně bizarní sranda, když vidíte lidi v rauši tancovat u beden v herně. Hlavně ten prdící tlusťoch byl fakt nejvíc sympaťák :D ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Každá generácia má to svoje. Po PORKY´S 1982 prišla veľká vlna teen sexy komédií ( podobne ako o takmer dve dekády neskôr po AMERICAN PIE ). Nejde nenapísať, že s menšími i väčšími úspechmi. JOYSTICKS sú pomerne zabudnutým stúpencom, ale rozhodne spĺňa všetky atribúty. Myslím, že vtedajší tínejdžri viac nepotrebovali. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Esenciální 80's camp. Vše, co lze od osmdesátkové teen komedie s vše říkajícím názvem očekávat, je zde: spontánně se obnažující blond děvčata a hlavní hrdinské trio tvořené šviháckým lamačem srdcí, nesmělým nerdem, který ve finále zaskóruje, a prdícím tlusťochem, jenž má roli hlavního sympaťáka. Všichni samozřejmě zběsile přehrávají, aby umocnili karikaturnost postav a dali tak náležitě nadsazené vyznění zastřešující rebelii vůči rodičům a přímočaré adoraci videoher. "Joysticks" je lůno, z něhož vzešly retro fláky jako "Bikini Shop" nebo "Parker Lewis musí vyhrát". ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

V osmdesátkách očividně prošlo ledacos, takže proč si nanatočit eRkovou komedii pro puberťáky. Joysticks se točí okolo toho, co tuhle věkovou kategorii zajímalo nejvíc, takže okolo videoher a sexu. Toho prvního je tam hodně, toho druhého taky - sice jenom naznačeného, ale hodně odvážně. Bohužel humor moc nefunguje a herci jsou do jednoho dřeva, takže film působí jako svoje vlastní nepovedená parodie. Možná kdyby měl lepší soundtrack, tak bych byl vlídnější, ale snad ještě nikdy jsem neviděl film z osmdesátek, jehož hudba u mě prošuměla tak suverénně, jako v tomhle. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama