Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Giorgio Rosa si v roce 1968 troufl u pobřeží Rimini založit vlastní mikrostát, který splňoval sny a naplňoval ambice jeho generace. Podle skutečné události. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem několik letošních italských filmů (některé na online Filmovém festivalu italských filmů v Praze) a většina jich byla vynikající. Toto je taková chytře napsaná oddechovka s pomalým rozjezdem. Někdy se může rodina skládat s pyšného inženýra, alkoholika se záští ke kalabrijským mužům, těhotné barmanka a německého dezertéra. Kdybych žil v té době, požádal bych o občanství. Je to zatraceně vtipný příběh. Vznikl podle skutečných událostí z konce 60. let minulého století. Hrdina vlastně navázal utopii Thomase Morea. Hrdina působí dojmem verneovského snílka mimo realitu. Doporučuji si pustit o něco lepší podobný film z roku 2009 Piráti na vlnách. Hudební stránka filmu sestává z působivých hlavně italských písní z 60. let. Situace jsou buď komické, až groteskně výstřední nebo závažnější, patetické a sentimentální. Do toho hrdina řeší složité vztahy s otcem a bývalou láskou (Matilda De Angelisová známá z minisérie Mělas to vědět). Vedlejší postavy nejsou moc vykreslené. Diskotéka zůstává také jen povrchně vykreslena bez hlubších souvislostí tehdejší doby. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Italská komedie založená na skutečné události. A docela zajímavý vhled do mentality jižanské evropské populace konce šedesátých let. Místy si troufnu tvrdit, že to má zajímavé srovnání i s naším Pražským jarem. O to přesně se snaží ústřední hrdina tohoto filmu a proti němu stojí italská vláda, která je vykreslena jako komise seniorů, pro kterou je novinka zvaná televizor sprosté slovo. A světe div se, všechno tu skvěle funguje, odlehčené pasáže přirozeně přechází v ty vážnější a naopak. Určitě jedna z těch povedenějších evropských komedií, která si zaslouží vaší pozornost na Netflixu. 75% ()

Reklama

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh několika lidí, kteří se nedokázali smířit s tím jak je systém nastavený. Bohužel systém nebyl s jejich počínáním pochopení. Je smutné, že Itálie nebyla nijak potrestaná za tuhle invazi. Co se filmu týká, bylo to docela průměrné vyprávění, ale v originálním jazyce mělo své kouzlo. Bavily mě herecké výkony. Rekonstrukce ostrova vypadala výborně a řekl poměrně věrně originálu. A nakonec je potřeba zmínit absolutně fantastický soundtrack. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemné retro,které dokáže nejednou vyvolat úsměv,ale už se mu úplně nedaří dosáhnout toho aby divák hlavním hrdinům opravdu fandil a nebo s nimi soucítil.Jo to tak alespoň měl a určitě to nebylo proto,že by hlavní postava a její kamarádi nebyla sympatická.Giorgio je naivní idealista a jakkoliv jeho myšlenka byla předem určena k zániku,klobouk dolů,že se o to aspoň pokusil...60% ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Dramatická komedie která selhává v humoru, a v drama pokulhává. Scénáristé se tak dlouho rozhodovali čemu dají větší váhu, až to zašlo tak daleko, že se jim to zjevně nechtělo přepisovat. Zdali je to podle skutečné události, autorům věřím, že Rosa byl trochu z jiného světa. Ve výsledku mi to ale přišlo naprosto absurdní, postavy byly přiblblé a hlavní hrdina tupý, i když měl býti géniusem. Vůbec by neuškodilo vystřihnout veškerý humor a vydat se po dramatické dráze, neboť příběh nabízí plno zajímavostí. Ve filmu se také objevuje politika, které není pomálu, a který ve spojitosti s karikaturním humorem dobře nepůsobí. Opět se mi potvrdilo, že třeskutost mých humorných emocí je úplně někde jinde, než u řadového televizního diváka. Škoda, že se film více nezaměřil na celou myšlenku, na technické provedení celé stavby a na funkci mikrostátu. Z filmu si odnáším, že to byl párty ostrov u hranic Itálie, který nikdo nerespektoval, a jeho autistický autor si jen tak vytiskl pasy a stanovil si úřední jazyk. Románek okolo Rosy je sice fajn, ale opět humornost dokázala zabít vážnost celé situace. Vlastně ani nevím, na co se film zaměřuje, létá od tématu k tématu, humor je zde nevhodně zvolen a otázka vzniku mikrostátu tu téměř není. Autoři zde vyzdvihují podivné chování postav a zašlapávají jakoukoli dramatičnost a informovanost. Podívanou jsem si celkem užil, očekával bych ale vážnější notu, nebo naopak čistou komedii. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Giorgio Rosa (Elio Germano) zemřel v roce 2017 poté, co souhlasil s natáčením filmu o Rose Island. (PamPero 1)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku a taktiež na ostrove Malta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama