Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Giorgio Rosa si v roce 1968 troufl u pobřeží Rimini založit vlastní mikrostát, který splňoval sny a naplňoval ambice jeho generace. Podle skutečné události. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh několika lidí, kteří se nedokázali smířit s tím jak je systém nastavený. Bohužel systém nebyl s jejich počínáním pochopení. Je smutné, že Itálie nebyla nijak potrestaná za tuhle invazi. Co se filmu týká, bylo to docela průměrné vyprávění, ale v originálním jazyce mělo své kouzlo. Bavily mě herecké výkony. Rekonstrukce ostrova vypadala výborně a řekl poměrně věrně originálu. A nakonec je potřeba zmínit absolutně fantastický soundtrack. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemné retro,které dokáže nejednou vyvolat úsměv,ale už se mu úplně nedaří dosáhnout toho aby divák hlavním hrdinům opravdu fandil a nebo s nimi soucítil.Jo to tak alespoň měl a určitě to nebylo proto,že by hlavní postava a její kamarádi nebyla sympatická.Giorgio je naivní idealista a jakkoliv jeho myšlenka byla předem určena k zániku,klobouk dolů,že se o to aspoň pokusil...60% ()

Reklama

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Dabingforum: V českomoravském znění: Ondřej Brousek - Elio Germano (Giorgio Rosa), Jan Vlasák - Fabrizio Bentivoglio (Franco Restivo), Ondřej Kavan - Tom Wlaschiha (W.R. Neumann), Hana Kusnjerová - Matilda De Angelis (Gabriella), Libor Hruška - Luca Zingaretti (Giovanni Leone), Roman Štabrňák - Leonardo Lidi (Maurizio Orlandini), Jaromír Meduna - Andrea Pennacchi (Ulisse Rosa), Denisa Nesvačilová - Violetta Zironi (Franca), Viktor Dvořák - Fabrizio Rongione (Carlozzi), Petr Stach - Giovanni Ludeno (Tullio Di Marzio), Ernesto Čekan - Alberto Astorri (Pietro), Ladislav Frej - Giulio Farnese (Emanuele Nunziante), Ladislav Hampl - Max Malatesta (Giuseppe Annichiarico), Miroslav Hanuš - Marco Cavalcoli (Sanguinetti), Miroslav Hrabě - Gennaro Iaccarino (Duilio Carrisi), Jiří Knot - Marco Tornese (Oscar Luigi Scalfaro), Jiří Panzner - Gianluca Delfini (Podtajemník), Lukáš Pečenka - Bruno Gouery (Tajemník), Vlasta Peterková - Eliana Bosi (Giorgiova matka), Miroslav Táborský - Peppe Marzano (Alfonso Mandia), Miloš Vávra - Nicola Ciccariello (Luigi Gui), Petr Burian, Zdeněk Maryška, Jan Meduna, Jiří Ployhar, Václav Rašilov, Filip Tomsa, David Voráček Překlad: Petra Procházková Zvuk: Guillermo Teillier Asistent výroby: Jan Jabůrek Vedoucí výroby: Marek Hrazdil Dialogy a režie: Zdeněk Štěpán Vyrobilo: Studio Virtual pro Netflix 2020 ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, v první půli je to to místy i mírně humorné. A samozřejmě "poutavost" podporuje i fakt skutečné události. V roce 1968 to určitě byla (ta událost) pecka. Dnešním pohledem v tom ale žádnou Svobodu nevidím. Jen magory, pro které je dnes jedním ze zařazení - aktivisté. Dalším by mohla být psychiatrie. Ale jako film to bylo lepší, než co jsem očekával. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Italská komedie založená na skutečné události. A docela zajímavý vhled do mentality jižanské evropské populace konce šedesátých let. Místy si troufnu tvrdit, že to má zajímavé srovnání i s naším Pražským jarem. O to přesně se snaží ústřední hrdina tohoto filmu a proti němu stojí italská vláda, která je vykreslena jako komise seniorů, pro kterou je novinka zvaná televizor sprosté slovo. A světe div se, všechno tu skvěle funguje, odlehčené pasáže přirozeně přechází v ty vážnější a naopak. Určitě jedna z těch povedenějších evropských komedií, která si zaslouží vaší pozornost na Netflixu. 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku a taktiež na ostrove Malta. (MikaelSVK)
  • Giorgio Rosa (Elio Germano) zemřel v roce 2017 poté, co souhlasil s natáčením filmu o Rose Island. (PamPero 1)

Reklama

Reklama