Reklama

Reklama

Plačící dítě

(TV film)
  • Česko Dětský pláč (více)

Obsahy(1)

Madeline Jeffreysové zemřel po těžkém porodu chlapec. Proto s manželem Ranem odjíždějí na ostrov do starého domu, který mladá žena zdědila po předcích rodu Gageů. Zde ji navštíví její přítelkyně Jo. Dům působí poněkud strašidelně a Madeline zde odevšad slyší dětský pláč. Setká se se starou ženou Rachel, která ji varuje před pobytem v domě. Poblíž hřbitova objeví neoznačený hrob s rokem 1889 a zvláštním symbolem. Reverend jí vysvětlí, že symbol má zadržet zlou sílu, aby neškodila lidem. Madeline najde stejný symbol i na zazděných dveřích v domě. Za nimi nalezne malou místnost, nejspíš dětský pokoj. Pak se stane několik věcí, které ohrožují Madelinin život, a Ran chce odjet. Jo však náhodou najde ve skříňce dopis, který před svou smrtí napsala Sarah Gageová, žena kapitána Gage. V něm je skryto vysvětlení předtím zdánlivě nevysvětlitelných událostí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Z počiatku sa zdá, že ide len o jedno z ďalších pondelňajších "uspávacích béčok", film však napriek svojmu pomalému tempu a absencii napätia nenudí a diváka zaujíma, ako sa to bude vyvíjať, lenže Lewis vás do konca filmu presvedčí, že váš pôvodný dojem bol správny a že tých deväťdesiat minút ste mohli stráviť inou, neporovnateľne príjemnejšou činnosťou.:) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Začátek snímku je hodně skokový. Začíná porodem, při kterém je zřejmé, že je dítě mrtvé. Následuje stěhování manželů do nového domu na pobřeží a hned první noc je slyšet dětský pláč. Zkrátka mi tu chybí plynulé počáteční seznámení s hlavními postavami příběhu a pomalu se rozvíjející děj. Ale pak už se to pevně drží zavedeného standardu mysteriózního žánru a vše jede již po zavedených kolejí. Tvůrci nepřišli s ničím novým a ani se o to nesnaží. Šablonovitě se drží známého příběhu, ale jen v ryze televizním hávu. Chybí tu tedy známé lekačky a nějaké to napětí. Zůstal z toho jen obyčejný odpočinkový film, který sice neurazí, ale ani nijak nenadchne. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Naprostý guláš, zmatek nad zmatek, tetička, adoptivní dítě, námořní kapitán, minulost hodně vzdálená a i blízká. To vše v jednom kotli, občas s přídavkem nějakého mini nadpřirozena. Ještě že tam nepřidali dalších sto postav. Takže jsem se v podstatě pohlídnul po jiné činnosti a film sledoval jen najedno oko. Nepřetáčel jsem jen ze zvědavosti. Pro mne bylo sledování tohoto filmu ztrátou času, ale pár dobrých okamžiků mu upřít nemohu. Jo a mohlo to být kratší. 201311170000/0000 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že nasťahovať sa do odľahlého rozľahlého domu pri pláži a už prvú noc sa prebudiť uprostred noci na detský plač, hneď by mi behali zimomriavky po celom tele a asi by som sa od hrôzy zbláznil. Lenže tvorcovia tohto TV filmu na variáciu „V tom dome niečo je“ použili mdlé herecké obsadenie, scenár, ktorý po úvodnej polhodine zaspí a výpravu, ktorá mohla byť podstatne strašidelnejšia (dom) a krajšia (okolité lesy a mestečko). Napokon ju ani pohanské symboly, tajomná vežička a hrob z roku 1800 nezachráni od skonštatovania "je to ako Červená knižnica od spisovateľky, namýšľajúcej si o sebe, že je schopná napísať horor". ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama