Reklama

Reklama

Ženy, které nespí

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek Jakuba Dvořáka vypráví o komplikovaném vztahu matky (V. Cibulková) a dcery (S. Lutovská), jejichž životy poznamenala smrt otce. Ani jedna se s touto skutečností ještě nedokázala vyrovnat a jedna k druhé jen stěží nalézá cestu. Šestnáctiletá dcera Johanka matčiny nové nápadníky nepřenáší přes srdce a když na návštěvu přichází další z nich (P. Kříž), Johanka odchází za svým přítelem (J. Roskot). Obě ženy se však v touze po vymanění se z okovů samoty stanou obětmi vlastních citů. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

angel74 

všechny recenze uživatele

Smutné pokoukání, zvláště když si uvědomím velkou inspiraci skutečným životem. Celý příběh táhne skvělá Vilma Cibulková, což vůbec není na škodu, ba právě naopak. V Jakubovi Dvořákovi možná dřímá značný potenciál, už jen z toho důvodu, že na tak malém prostoru dokázal rozehrát zajímavější vztahovku než mnozí ostřílení matadoři tuzemské kinematografie ve svých celovečerních filmech. (75%) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

NeRůženky s nejednoznačnými, rozkutálenými polibky na křižovatce. Pod stíny trnové melancholie něžného pohlaví. Městská píseň  trhané intimity. Křehká tíseň soukromí. ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Žena si prostě musí stát za svým, vždycky. Žádnej chlap nemá právo, aby si z tebe dělal hadr na podlahu!" Tohle je opravdu krátká stopáž na takovéto téma... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama