Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Duel Japonské Alice proti Korejskému Sweet Home tentokrát vítězí Japonsko. Sweet Home je celkem slušná adaptace Komiksu s výborným konceptem, ovšem né úplně uspokojivým a bohužel se seriálu nepodařilo danou látku úplně prodat. Námět, kde infekce proměňuje lidi místo zombie v různorodá monstra je strašně fajn, ale je velká škoda, že se seriál odehrává pouze v prostředí paneláku, který prakticky děj neopustí. Takže na nějaké čistky armádou městem může divák bohužel zapomenout a to mě sakra mrzí. První 3 díly si seriál drží hodně divoké tempo, akcí i násilím nešetří a monster představí poměrně dost. Monstra balancují mezi ucházejícími až výbornými ( Slenderman a pavouk se povedl) a bavily mě i postavy ( záhadný mafián či hasička s vojenským výcvikem byla skvělá), ale po 3. díle seriálu lehce padá řetěz a zaměřuje se na to, čeho jsem se obával nejvíc. Vývoj postav a interakce mezi nimi, což opravdu při apokalypse s monstry sledovat nechci. Škoda, od druhé poloviny seriálu monstra jdou bokem a vydává se né příliš uspokojivým směrem. 9. Díl to opět celkem akčně nakopnul, ale finále je na můj vkus až moc klidné a rozhodně né patřičně epické. Musím však hodně vychválit hudbu, kde minimálně 5x zazněl populární soundtrack Warriors od hry League of Legends a ten zde sedl jako prdel na hrnec. Vizuál je taky povedený a celkově jsem se nenudil, ale z námětu se dalo vytřískat daleko více. Na druhou sérii se i tak celkem těším, jelikož mě ten svět imho dost zajímá. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 7/10. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Při pročítání předlohy se mi zamlouvá Sweet Home ještě víc. Ty potvory, vypadající jak z upoutávky na gamesu z přelomu tisíciletí, přispívají komiksové vizáži a atmosféře a už po velmi krátké chvíli (až mi to došlo) mě to "nepovedené CGI" přestalo srát. Nesympatické, vystresované a extrémní postavy jsou v konečném důsledku sympatické a mají tak velkou roli ve výsledné nepředvídatelnosti. Navíc ještě oceňuji určitou vyváženost, kdy se přes příliš dlouhou, až nesnesitelně dlouhou a možná i mírně zbytečnou, konverzaci střídá akce jak bič a to v tu správnou chvíli... předlohu rozhodně dočtu s očekáváním pokračování. ()

Reklama

vikino1 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem zastánce Zombie apokalypsy, všech démonů i monster tak jsem byl moc zvědvej, co nám ti kluci Korejští nabídly. Při sledování jsem se bavil, ale po posledním dílu ve mě zůstala jen hořká pachuť. S touto sérií mám hlavní problém v tom, že ani ona sama neví čím má být. Nabídne divákovi spoustu otázek a žádné odpovědi. Kdo to vlastně mluví s hlavním monstrčlověkem a proč, kde se ty monstra vzaly, proč je v tom baráku ten hlídač zamkl, jak je možný, že ta bublanina může měnit hostiele a ovládat auta, co mělo znamenat to embrio v bytu 1408, jak probíhal a dopadl výzkum blogera z hasičárny, co bylo v tom kufru od vojáku atd atd. Navíc hlavní střet mezi armádou a klaďákem (první scéna z první epizody), na kterou čekáte deset dílů, na konci ani není. Škoda ()

Zeno 

všechny recenze uživatele

Spokojenost , od začátku chytne a nepustí. Postavy jsou v podstatě každá svým způsobem ujetá, některá víc některá míň. A samozřejmě se o nich postupně dozvíme víc, než bysme chtěli :D. První tři díly velká jízda, pak začne troška toho okecávání a jediné s čím musím souhlasit s ostatními komentáři je, že to finále není nic moc. Monstra jsou v pohodě a soundtrack super. Jsem rád, že v době kdy západní provenience je čím dál méně koukatelná, tak alternativa existuje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami odľahčená forma, ktorá ledva dosiahla méty úškrnu na perách, mi nijak extra nevadila. Dokonca mi veľmi nevadili ani samotné efekty, ktoré občas pripomínali nejakú lacnejšiu variantu počítačovej hry z čias PS dvojky. Ale tak nejak vo mne samotný seriál nevyvolal žiadne extra emócie, respektíve dojmy, aby som mohol napísať, tak toto ma vďaka príbehu či deju naozaj bavilo. “Sweet Home” je proste taký, občas nápaditý, okamihovo zábavný zombie počin, ktorý nebude váľať recenzie v pozitívach, ani fanúšik žánru ho velebiť do nebies, no taktiež v celkovom kontexte nie je žiadnym prešľapom za hranou. Najviac ma ale mrzí, tá monotónnosť v jadre každej epizódy. Keď sa niečo deje, je to buď v úvode, alebo v závere, a teda miestami celkom bez tempa a dynamiky. Ďalšia vec, určite to mohlo (a malo) mať o 3-4 epizódy menej, a tak len sucho skonštatujem - pozerať zo zvedavosti, respektíve pokiaľ ste zarytým fanúšikom zombie žánru, inak asi nemá zmysel zabíjať 10 hodín života pri seriáli, ktorý nie je nijak prevratným počinom. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (15)

  • Když leží Sung-wan na zemi, poté, co ho na ní Pyeon Sang-wook (Jin-wook Lee) shodil, tak má v některých záběrech nazuté cukle a v jiných ne. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje píseň „Warriors“ od Imagine Dragons a po ní následuje „Sweet Home“ od YONGZOO. (Duoscop)
  • Seriál je natočený podle webtoonu „Sweet Home“, kreslený Youngchan Hwangem a napsaný Carnby Kimem. (Zuzka.Chalup)

Reklama

Reklama