Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Catherine Yorke (Candace Glendenning) vyráží společně se svými rodiči za strýcem Alexandrem (Michael Gough), jehož doposud nikdy dřív neviděla, ještě ani zdaleka netuší, jak ošklivě a náhle jejich cesta skončí. Během tragické autonehody oba její rodiče podléhají zraněním. Dívka se krátce nato ocitá v ochranitelských rukou pro ni záhadného strýce Alexandra, který s oddanou Frances (Barbara Kelleman) a synem Stephenem (Martin Potter) žije v překrásném na první pohled pohádkovém domě. Catherin zde zakouší další zklamání, když seznává, že Stephen jejímu půvabu nevěnuje pražádnou pozornost. Cítí se být přehlíženou a propadá osamělosti. Brzy se ovšem začínají kolem ní dít podivní věci. Objevují se u ní prapodivné halucinace s pokřivenými přeludy, které si doposud ani náznakem nespojuje s podivným životem v novém domově. S postupem času se jí Frances svěřuje se záměrem, který si pro ni její strýc se synem přichystali. Oním záměrem není nic menšího než vykonání oběti k poctě jednoho jejího prastarého předka, Camilly York. (Conspi)

(více)

Recenze (8)

Han22 

všechny recenze uživatele

Satanův otrok nabízí dvě poměrně hezké snové sekvence, které nemají s příběhem nic společného, jednu výbornou scénu ve výtahu (také nemá s příběhem nic společného), pár totálně odhalených žen a dvě luxusní vraždy. Pro tyhle scény dávám dvě hvězdičky, zbytek je totiž naprosto příšerně natočená, mizerně zahraná a nudná slátatina o dívce, která přijíždí na staroanglické sídlo, kde se "něco děje" (čti neděje se nic a budeš u toho chcípat nudou). Pravda poslední třetina je už celkem slušná, ale zase je zabitá nesmyslným koncem. A samotný název zní krásně, leč s filmem nemá nic společného, ve filmu jde o nekromancii, nikoliv satanismus. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Satan’s Slave“ e hezkou ukázkou satanského hororu, která nepřináší nic výrazně nového, ale má to, co chcete v podobném hororu mít – nevinné dívky, nebezpečné starce a nakonec i velmi dobré krvavé scény, kdy probodnutí nožem skrz ústa je tu velmi dobře zabráno. Z mého pohledu se jedná o film, který naplno splnil moje očekávání, a to i přesto, že originality moc nepobral. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Jak už napovídá název filmu, tedy "Satanův otrok" jde o jedno z mnoha zpracování Satanistického tématu, toliko oblíbeného v 70. letech. Děj filmu se točí okolo mladé Catherine, která jede navštívit se svými rodiči strýčka. Při příjezdu na honesné sídlo ovšem dochází k nehodě a Catherininy rodiče umírají. Dívka tak zůstává sama ve společnosti příbuzných, s kterými není něco v pořádku....Tento poměrně neznámý horror velice zdatně připomíná filmy od společnosti Hammer a také se vyznačuje velice podobnou atmosférou. Film tedy nevyniká nějakou exceletní audio-vizuální stránkou, spíše je kladen důraz na detaily a dobré herce. Na druhou stranu, ale musím uznat, že vraždy byly na anglickou produkci stvárněny velice dobře (prim v té době hráli Italové) a dokázaly navodit tu správnou atmosféru. A proč tedy dávám tak průměrné hodnocení? No je to hlavně z důvodu nudnější prostřední části, kdyby byl film citlivě zkrácen nejméně o půl hodiny, neváhal bych jít daleko výše. PS: Konec filmu je vynikající a hlavně kvůli němu bych doporučil jeho shlédnutí. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zkrátit stopáž (tak dvacet minut) a ubrat kupu keců (dobrou polovinu), byl by to docela fajn okultistickej horůrek. Jenže nestalo se. Místo toho se musíte prokousat hodinou usoplený vaty, aby se až v poslední třetině začalo něco dít. Úplnej závěr je poměrně blbej a střihačsky nemilosrdnej, ale pochválit musim zajímavý mordy: všechna ta řezání, bodání do očních bulv nebo napichování na dveře skrz hubu na mě rozhodně udělalo dojem: na poměry tehdejší puritánský Anglie je to totiž až nečekaná tendence brutality. Škoda, že s ní tvůrci nepřišli o trochu dřív. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost, ale chápu, že pro fanoušky přímočarých hororů tohle moc nebude. Vpodstatě psychologické drama jen lehce šmrcnuté satanismem a gothikou. Když Catherine přijede na návštěvu ke strýčkovi, ztrácí oba rodiče, kteří uhoří v autě, strýček je zdá se někým jiným a jeho syn...pošahaný maniak. Divák hned od začátku tuší, že na Catherinu nalíčili past, a tak jen čeká, kdy to zjistí i ona. Nahotou se nešetří, krví rovněž. Gore sice není šokující, ale dojde na krvavé bičování, pálení železem, rozřezávání i efektní přibití na dveře. Tvůrci mohli jistě přitvrdit (třeba bolest hlavy bez krve? alespoň že pád byl efektní), ale jim šlo zřejmě o psychologickou studii dívky v zajetí pomatenců. Ostatně není ani jisté, zda čarodějnické rituály opravdu fungovaly, nebo si to jen jejich aktéři mysleli. Za konec přidávám čtvrtou *. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Filmový scénář byl Davidem McGillivrayem sepsán v 9 dnech. (Conspi)
  • Martin Potter si k svojí postavě Stephena pořídil vlastní sutanu, v níž celý film odehrál. (Conspi)
  • Poslední celovečerní film herečky Candace Glendenning. Ta se poté věnovala výhradně jen televizním seriálům. (Conspi)

Reklama

Reklama