Reklama

Reklama

Růžoví plameňáci

(festivalový název)
  • Česko Pink Flamingos (festivalový název) (více)
Trailer

V karavanu, kde v baltimorském podsvětí žije notoricky známá Divine, byste bydlet nechtěli. A čert vem, že tam kromě téhle makabrózní figurky žije také její hipíkovský syn Crackers a přes křeslo přetékající tunová matka Edie. Divine se totiž ne náhodou honosí titulem „královna oplzlosti“. Jen potkat ji by vás mohlo stát obsah vašeho žaludku, nedej bože s ní rovnou promluvit. A co je nejhorší, právě se odkudsi vynořila vydařená rodinka Marbleových, jež se rozhodla o korunku pro nejnechutnější osobu na planetě srdnatě zabojovat. Začíná šílená série zvrácenosti, odpornosti a nevkusu, která i divákům pražského festivalu Týden otrlého diváka zmrazila krev v žilách, a velmi hlasitě položila otázku, kam až by si měl režisér ve svých filmech dovolit zajít. Každopádně John Waters zašel nejdál, jak jen to bylo možné. A při tvorbě komedie Pink Flamingos, jež je určena jen skutečně srdnatému obecenstvu, se evidentně dobře bavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

decouble 

všechny recenze uživatele

Přehlídka oplzlostí a nechutností všeho druhu plná deklamovaného (a nevkusně špatného) herectví, poplatná svojí hippie éře. Svým způsobem to předběhlo dobu, protože to svou ujetostí připomíná odpoledne strávené nad internetovými videi z kategorie Fůůůj, až na to, že to má jednotný "estetický rámec"... Svérázný smysl pro humor Růžovým plameňákům rozhodně upřít nejde, schopnost šokovat nepřipravené jedince taky ne. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhľadu, trochu dobrej civilnej nálady a trochu nespravnej filmovej absencie a kult je namieste. John Wates zrobil z manifestu zvratenosti a uchylarien, naprostú skvelú, milú a presvedčivú komédiu. Scény, ktoré sa nedajú popisať a nápady, ktoré sa už nedajú okopirovať. Maximálne originálne a maximálne svojské, až mi z toho tečú slzy od dojatia. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Režisér diváka víta komediálnou hudbou. Horšieho rozprávača si režisér nemohol vybrať, ale to bol asi jeho zámer. Horší pracovný pohovor sa nedá vidieť, asi ani tupšia mama. Amatérska kamera kombinovaná s chytľavým soundtrackom je vrcholom formy tohto kúsku. Herci s najotrasnejším makeupom a príšerne dizajnovanými okuliarmi vytvárajú dojem nesympatickosti, ktorý je vylepšený komediálnou kamerou, ktorá zvýrazňuje zlé psychické vlastnosti charakterov postáv. Prehliadka nechutností je veru zaujímavá, obchod s deťmi; hovädzina v miestach, čo by nemala byť; odhalenie sa v parku pred ženami; najlenivejší zásah polície v hranom filme na svete. Našťastie to veľakrát zachraňuje vtipný podtón. Geniálne, priam divadelné výstupy ako z Hamleta and nechutnými situáciami s dynamickou kamerou skvele vytvárajú jedinečnú atmosféru. Aj inak nechutné zábery tu vedia rozosmiať. Párty je neuveriteľná. Ak si myslíte, že Vás prekvapila scéna v nej, počkajte si na tie ďalšie. Pozoruhodný kúsok kinematografie, u ktorého si neviem predstaviť remake. Ale ak Baltimore, radšej mladší The Wire. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

John Waters' Pink Flamingos, an excercise in bad taste! Jedinečný film. Tlustý, nevkusně vyparáděný stvoření jménem Divine se svojí rodinkou mají mozek plný nechutností a prasáren, až si Divine vyslouží titul místních novin - 'nejhnusnější žijící osoba'. To ale zprudí jiné lokální hnusáky, manžele Connie a Raymonda Marblovi. Ty si něco takového rozhodně nenechají líbit a tím že jí pošlou hovno k narozeninám, vyhlásí Divine regulerní válku. To ale fakt nedomysleli... John Waters vytvořil nadčasově hnusnou komedii, s kupou nechutných scén a charakterů. Tak schválně, kdy jste naposled ve filmu viděli jak matka kouří synovi ptáka, nebo jak někdo znásilňuje holku a přitom na ní šuká kuřata? Chce to prostě velký nadhled a budete si připadat jako v ráji:D ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jedna z najväčších úchyláren aké som kedy videl!!! No je to úchylárna vtipná a podarená s výborným castingom (haha), hoci drvivej väčšine jedincov by to asi taká sranda nepripadala:)))) Pri Johnovi Watersovi je aj taký Jodorowski "neškodný", hoci je pravda, že v Pink Flamingos sú všetky nechutnosti v podstate samoúčelné, bez nejakého hlbšieho podtextu...Teda ak neberieme súťaž "najodpornejší ľudia na svete" ako nejakú "myšlienku":) Napriek tomu Pink Flamingos je jeden z tých filmov, ktoré by sa dali označiť ako "kultový"... Tým, ktorí boli znechutení Salom a jedením "čokolády", nech si pozrú Pink Flamingos až do konca!:)... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Marilyn Manson se inspiroval tímto filmem při svých raných show s kapelou. Např. umístil na pódium dvě nahé tlusté dámy, které se líbaly a osahávaly v dětské ohrádce atd. (Eldrick)
  • Režisér John Waters napsal scénář k sequelu s názvem "Flamingos Forever", který se odehrává 15 let po událostech v Pink Flamingos. V něm se zpátky do Baltimoreu vrací Divine, Cotton, Crackers a babička Eddie se svým vnukem Dwaynem, osmiletým trasnvestitou. Tentokrát mají bojovat proti Veře Venningerové, sestře Connie Marble, a jejímu manželovi Wilburovi, nekrofilovi vlastnící márnici. Film měla financovat Troma, ale nakonec z natáčení sešlo kvůli Waltersově nespokojenosti s velmi zastaralým střihačským zařízením a především kvůli smrti Edith Massey (babička Eddie) a Divine, které byly pro příběh nenahraditelné. John Waters nechal později scénář aspoň knižně vydat. (Nin)
  • Film se natáčel ve Phoenixu a v Baltimaru v Marilandu. (rafix)

Reklama

Reklama