Atomic Submarine, The

Sci-Fi

USA, 1959, 72 min

Ve finále z toho vyleze agitace za zbrojení a připravenou palebnou sílu. Nářez.(24.6.2008)

Z dnešního pohledu nadprůměrně vtipné i na padesátky, s typickými low costovými triky nízkorozpočťáků a překvapivě slušně zvládnutými maskami. Některé kulisové interiéry (cestička k hlavnímu mimozemšťanovi, zavírací dveře) mě rozesmály, většina bohužel odpovídá stantardu doby (levitující makety). Bonus bod za anglicky mluvícího francouze a voiceover. Z historicky agitačně hysterického hlediska zajímavé.(19.5.2009)

Ne-béčkové:) sci-fi s průměrnými herci. Boj s mimozemskými vetřelci, tentokrát hluboko pod hladinou oceánu. Motivace vetřelců zcela odpovídá žánrovým klišé. U všech trikových scén je vidět, že ponorka je pouze model, ale od filmu z roku 1959 bych opak ani neočekával. Spíše pomalejší tempo, ani v závěru žádná výraznější akce nepřijde. Možná právě proto mne to bavilo. 3,5 * zaokrouhluji nahoru.(16.4.2007)

• RoB23

#366 The Criterion Collection(23.5.2011)

• Svadbos

V blízkej budúcnosti titulná ponorka vyšetruje záhadné udalosti v Arktíde. Páchateľom je podvodný lietajúci tanier, pilotovaný mimozemšťanom! Typická produkcia z dielne Alexa Gordona, v ktorej hrá veľa známych hercov, príťažlivá a atmosférická. Zaujme však iba tvrdých fanúšikov žánru.(20.10.2011)