Reklama

Reklama

Železní andělé

  • Hongkong Angel (více)
Trailer

Obsahy(1)

V osmdesátých letech prorůstá Hong Kongem mafie pro výrobu a šíření drog. Policii se díky dobrým informátorům podaří zjistit místo, kde pěstuje opium a na místo vyšle zvláštní komando. Po přestřelce zvítězí policie a obrovské opiové pole je zničeno. Tento zásah mafii rozhořčí natolik, že postupně začne vybíjet vyšší policejní důstojníky. Proto jsou najati tři specialisté, aby našli a zneškodnili hlavní představitele syndikátu. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní řezanice bez jakýchkoliv okecávaček, v níž akce střídá akci a mluví se jen proto, aby bylo jasné, kam se jde na další ...akci. Přestřelky a souboje jsou hongkongsky rychlé a neustále se něco děje (i když to občas nedává smysl). Samopaly, kopačky do ksichtu, skoky ze střechy, džínové bundy. Veškeré dialogy, mimika a výlevy citů jsou ze suterénu telenovel a v podání herců ochotnického divadla - a těžko říct, jestli je to pro film mínus, nebo plus. Bonusem navíc je sadistická záporačka madam Sue (finta, kterou odzbrojí jednoho z hrdinů, ukazuje na scénáristčinu hlubokou lidskou zkušenost) a finální dámská rvačka „dvě na jednu“. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Železní andělé jsou super bojovníci,jinak jsem moc rád viděl Yukari Ôshima,které díky mé prosbě tu udělali filmografii,která je neskutečně krásná a ďábelská a sexy zlá dračice. Ten závěrečný souboj je suprovej,tři krásné dámy v krvavém souboji. Filmu rozhodně nechybí akce,nápaditost a přestřelek a mrtvých a hlavně Jang Lee Hwang opět něco ukázal zas ze svého umění. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Tomuto akčnému hongonskému béčku nemožno uprieť množstvo akcie a niekoľko originálnych akčných prvkov, ale zlyháva v ostatných filmových súčastiach - od trápnych postáv cez hudbu až po početné dejové i iné nelogizmy. Ženská-záporák je na výsmech, ženská zostavička akejsi detektívnej partičky detto a tie dialógy a humorné vsuvky...no commet. Do dvojky pre istotu zachovania zdravého rozumu radšej ani nepôjdem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film, ktorý je prvou časťou dobrej akčnej trilógie z Hong Kongskej produkcie. Má zaujímavý príbeh o mafii, ktorá sa mstí policajtom za zničenie ópiového poľa a tak sú povolaní Železní anjeli, ktorí to majú ukončiť. Príbeh nie je najlepšie spracovaný, pretože obsahuje viacero slabších miest, ale ako celok skoro vôbec nenudí, takže som s ním spokojný. Akcie mohlo byť aj viac, pretože v prvej polovici jej moc nie je, ale aspoń druhá to vynahradzuje. Akčné scény nevynikajú choreografiou alebo nápaditosťou, ale sú rýchle a dá sa povedať, že aj dosť zbesilé, ked´ už sa začne strieľať, tak zabitých nikdy nie je málo. Najviac sa mi páči prepadnutie mafiánskeho sídla, kde hlavní hrdinovia pozabíjajú desiatky protivníkov, pričom ma zaujalo hlavne zhodenie protivníka na odistený granát, ale výborný je aj koniec filmu, kde hlavné hrdinky zbijú viacerích protivníkov a nechýba ani drsný finálny súboj. Hong Kong v tej dobe točil aj podstatne lepšie akčné filmy, ale aj tento je dobrý. Z tejto série sa mi dvojka páči ešte o niečo viac a trojku som ešte nevidel. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 71%. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama