Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka

(neoficiální název)
  • USA The Fantastic Four
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

MM11 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpamátnějších průserů.... Přes špinavé hrátky s vlastnickým právem do suterénu veškerého (ne)vkusu. Ingredience -> Roger Corman.... Tenhle kultovní milovík E.A Poea a děsivě laděných zábav za pár šestáků vyhrabal snad odkudsi z chudinského předměstí režiséra Sassonea a dal mu do ruky nejslavnější komiksový čtyřlístek. S mrzkým rozpočtem pak štáb vypotil až ohromující zhovadilost, která hoří ve všech ohledech, speciální efekty budí dojem, že "dát rejžovi dvacku, snad bude líp". O to je smutnější evidentní nadšení sálající ze všech přítomných, je pravdou, že pokud má umění upřímnou touhu a snahu (zlatý Ed Wood), tak je elektrizující mrazení patrné i přes marast stupidity. Zaposlouchejte se do směšně symfonické hudby a pocítíte to. Pak se můžete smát a nebo tvůrcům fandit. To už nechám na Vás... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Cormanovský spektákl jak vyšitý aneb další výživná komiksová fosílie z dob, kdy kostýmovaní superhrdinové na filmovém plátně jen vzácně nebudily rozpaky a posměch... Nebýt těch otřesných herců a přepálených cheesy momentů, snad bych šel s hodnocením i víš - ze všech těch podfinancovaných komiksově-filmových chuděr z pravěku patří právě tento film k těm zábavnějším a snesitelnějším... Pár procent navrch za příjemný hlavní motiv hudebního doprovodu. 35% ()

Reklama

M.Macho odpad!

všechny recenze uživatele

Výjimečný je tento pohled na usměvavou čtveřici v příšerných kostýmech snad tím, že není výjimečný ale vůbec ničím. Jako komiks je to naivní, jako vyprávění nestravitelné a jako film v dekoracích - přinejmenším úsměvné. Schopnosti se objevují a mizí, jak se jim zachce - v tomto shledávám Fantastic four originální - schopnosti tam zkrátka jsou. Nevím, zda jsem slyšel špatně, ale souboj v závěru zněl jako hudební motiv z SW. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve skutečnosti není tak špatný, jak by se dle zdejších 7 hodnocení a 29% mohlo zdát. Ve skutečnosti by mohl směle konkurovat i své novodobé o 11 let mladší stejnojmenné verzi, kdyby.... kdyby tohle nebyl jen projekt, který muselo studio vyprodukovat, aby neztratilo k látce práva. Tento snímek nikdy nebyl uveřejněn a nebyl tak ani zamýšlen! Což je obrovská škoda, kdyby do toho tenkrát nalili dost peněz, mohla by to být dobrá průměrná komiksovka, dobré béčko. Je pravda, že takle - s minimálním rozpočtem - je to špatné béčko. Ale jak už jsem poznamenal, dívat se na to dá. ___ Příběh je "klasický". Reed Richards a jeho spolužák Victor Doom provádějí jakýsi pokus, po kterém Doom zahyne. Nebo to si aspoň Reed myslí. O 10 let později se spolu s Benem Grimmem a sourozenci Johnem a Susan vypraví do vesmíru, ale protože se naskytnou jisté komplikace s krystalem, dojde k výbuchu a posádka je vystavena vesmírnému záření. Ještě jsem zapomněl zmínit, že Ben se mezitím zamiloval do slepé sochařky. Již ve 30. minutě čtyřka objeví své schopnosti, ale pak je jen prozkoumávají a nic moc se neděje, dokuď se o 25 minut později nestřetnou s již oplechovaným Doomem a nestrhne se první bitva. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Film, co vznikl jen kvůli právům... Mňo, koneckonců, to třebas první filmový hobit z čs taky... Ale tohle je prostě špatný, sice ne tak moc, aby to bylo zároveň vtipné, ale špatné, hodně. Působí to jako jakási zombie zběhlá ze sedmdesátých let a jestli je to něčemu podobné, tak leda Batmanímu seriálu z šedesátejch let, triky mizerné (to je ovšem odpustitelné), a ty herecké odpornosti, co tam někteří předvádějí.... Obzvláště Human Torch by si zasloužil vymazat z povrchu zemského. Nejbizarnější je ovšem hloupý scénář (bez bližších popisů, je prostě na nic), který mimo jiné nutí postavy křičet komiksové bubliny z dob zrodu, takže lidskej pochodeň řičí "Flame on!!" atp. Krtkovitej záporák je směšnej, Victoru von Doomovi za plechovou maskou není rozumět slova a nosí plášť ze zeleného prostěradla. Prostě je to blbý, krleš. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Stan Lee o filmu řekl, že takový film by neměl spatřit žádný živý člověk. (Kubaaa97)
  • Po producentské stránce se o film staral již od roku 1983 Bernd Eichinger, který za filmová práva Marvelu zaplatil 250 tisíc amerických dolarů. Ten se léta snažil prodat film velkým studií, ale uspěl až u Rogera Cormana, jenž byl spojován s „béčkovými“ filmy a byl též nazýván jako jejich „král“. Bernd měl ve smlouvě klauzuli spojenou s postavami. Pokud by se film nedostal do produkce do konce roku 1992, přišel by o držení filmových práv postav z Fantastické čtyřky. Produkce začala jen pár dní před koncem roku, 28. prosince 1992. (Kubaaa97)
  • Avi Arad, v té době CEO Marvel Films, před uvedením filmu odkoupil práva na film a jeho distribuci. Snímek se tak nikdy nedostal do kin. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama