Reklama

Reklama

Last Sentinel

  • Velká Británie Gateway 6 (pracovní název) (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Banda žoldáků přežívá na vzdálené vojenské základně uprostřed oceánu a čeká na vystřídání či na nepřítele, ale ani jedno nepřichází. (cerdax2)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

Robbi 

všechny recenze uživatele

Originální není ani námět, ani prostředí. Čtyři lidi na několika čtverečních metrech jsou vstupenkou do vypjatých vztahů a narůstající paranoidní hladiny. Jenže zůstalo jen u náznaků, nadějí ve zvrat nebo nějaké překvapení. Když se konečně a rozpačitě dostaví, je u unaveného diváka většinou pozdě. Klasická ukázka promarněné šance. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dost hutny film s jednoduchou zapletkou. Ve svete nekonecneho proudu filmu a televiznich show si muzete udelat laskavost a pustit si neco jineho nez Last sentinel. Je to nizkorozpoctovy thriller s velkymi ambicemi. Melancholicka a meditativni prace s filosofickymi dialogy. Je tu par zvratu a celkem zajimave postavy. Poselstvi o humanite zvrhnute do paranoji sebedestrukce. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně dobrý námět na psychologizující sci-fi povídku/novelu. Ale jako bezmála dvouhodinový celovečerák myslím tenhle snímek u diváctva příliš neobstojí. Rozvláčný, utahaný, nepříliš záživný, a to nejenom kvůli nepříliš šikovně vystavěnému scénáři, ale hlavně "díky" nepříliš přesvědčivým hercům. Když už si produkce na tuhle práci najala estonského rejžu, mohla se zkusit v tamních končinách porozhlédnout i po nějakých zajímavých a typově vhodnějších hercích i herečkách. Ale výprava je slušná, omšelé interiéry plošiny vprostřed oceánu mě bavily, a přitom byly zjevně za pár šupů. ()

DexMASTER094 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka nestačí. Nejdříve jsem si říkal, že to bude zajímavá podívaná, jenže množství bezpředmětných dialogů a ke konci nutnost přebíjet zvrat zvratem dělají z celého filmu obskurní podívanou. Posledních třicet minut jsem již prakticky přetrpěl, jelikož mě zajímal konec. Jeho myšlenka není vůbec nejhorší, ale konec jako takový je otevřený. Jako divák si musím zase vše domyslet a to mě opravdu nebaví. 2* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Povedené překvápko a výjimka potvrzující pravidlo, že někdy se vyplatí jít jako první do neznámého indie filmu. Chválím nápad, kdy svět v budoucnosti je díky změnám klimatu a zvýšení hladin oceánů zaplaven a zůstaly jen 2 “mini-kontinenty” - sever a jih. Ty jsou vzájemně znepřáteleny a po letech vzájemných bojů sledujeme starou základnu v oceánu, ve které je skupina čtyř vojáků střežících okolí a především bombu. Od začátku jde cítit hmatatelné napětí a neustálý hudební podkres dodává filmu velmi dobrou atmosféru, vzájemná interakce a vztahy mezi postavami postupně gradují a ačkoliv se film na první pohled tváří jako scifi, jde ve skutečnosti o plnohodnotné, hutné a vyhrocené mezilidské drama. Tím se dostávám zároveň k mínusům, protože celý tenhle dystopický background filmu je sám o sobě perfektní nápad, který ale tvůrci úplně zazdili a vlastně nám o “novém světě” neřekli skoro nic - místo toho jedou naopak celé dvě hodiny v dialogových kolejích, takže kdo čeká vizuální scifi, ten ať mírní svá očekávání. Pokud ale jde čistě o kvalitu dramatické složky filmu, jsem překvapen a nadšen, protože v tomhle případě 2 hodiny utekly jako voda a já vlastně tohle klábosení hltal do syta. Závěr pak otvírá prostor pro morální a etické otázky a otevřenou polemizaci, ale já osobně od něj čekal lepší rozuzlení. I tak jde ale o slušný nadprůměr, který si pozornost zaslouží. ()

Zajímavosti (1)

  • Väčšina vnútorných scén bola natočená v Tallinne, Linnahall, teda v rovnakej budove, ktorá slúžila ako záskok pre kyjevskú operu počas natáčania celovečerného filmu Tenet (2020). (Arsenal83)

Reklama

Reklama