Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

...alebo cestu zla a človek ani nevie že žije. Nenamietam nič voči pekelne nudnému názvu filmu. Lebo vlastne na konci to všetko pasuje. A do seba zapasuje po zvláštnej formálnej réžii Westa, ktorý si teda servítku na pôsobenie žien v armáde neberie pred ústa. Kde by si sa zaradil, aby si mohol vylízať peknú seržantku ? Desivé nitky, a tak trochu perfektné poodhalenie možných spôsobov tutlania v armáde, výborne odkrýva suverénne skvelý (i keď miestami prehrávajúci) Travolta, ktorému žiaľ za partnerku dali nevýraznú Madeleine, ktorá len čumí a čumí. Skrátka a dobre. Armáda je na kolenách, Travolta vie svoje, vrah vlastne nie je vrah, Freud mal pravdu a generál je zlosyn aj s celou na fleky zasadenou kompániou. Príjemne zhnusený pocit z filmu, ktorý sa vymyká klasickej detektívke. A navyše obsahuje aj jeden z najlepších dialógov (Travolta-Woods). (videné 17.11.2019, CT2 archív) ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém (už tehdy) do budoucna, bude najít kvalitní námět a ten přetavit v kvalitní scénář. A k "moudru" nějakého toho generála v závěru filmu, že v armádě není pozice, kterou by nemohla zastávat žena? No, vždy budu radši chránit svůj dům s deseti kvalitně vycvičenými chlapy, než s dvaceti špičkovými bojovnicemi. V boji to tak prostě je... ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, jen co je pravda. Avšak film je moc dlouhý na to, aby Vás po celý čas nenudil, což je škoda. Má své dobré i špatné stránky. Najdete tu překvapivé rozuzlení, neotřelé prostředí, nevyvážené herecké výkony a odfláknutou hudbu. Pokud máte rádi styl dialogů ala "Con Air", prosím, já ne. Mezi žánrovými kolegy jeden ze zdařilejších filmů. 60% = 3/5 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší kriminálka z vojenského prostředí. Efektní akci nahrazuje postupné a překvapivé rozkrývání spáchaného zločinu, Travolta skvěle podává svého tvrdého frajera, spousta lahůdkových slovních minipřestřelek a všemu dodávají na síle dvě kratičké a přesto nezapomenutelné scény, které sevřou srdce i žaludek a do očí vženou slzy.. ("Nestalo se to." a "Táto, neodcházej") a zejména ta první hlavně díky skvělé Leslie Stefansonové. V jediném detailním záběru doslova vidíte jak se láska a důvěra k otci mění v šokující pochopení zrady a prázdnotu rovnající se smrti... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Hodně přitažené za vlasy. Děj je jak z jiné planety kde žijí bytosti na bázi křemíku, protože takto se nechovají lidi a nedělají takové kraviny-byť to beru jen z pohledu Evropana a né Američana. No a díky příběhu a nic moc scénáři je celý film nedotažený, zdlouhavý a nudný. Režie je profesionální, ale nezáživná. Travolta místo soustředění na hraní, se soustředil na koblihy v cateringu. Celkově mě Generálova dcera stačila na jedno podívání a dost. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Scény z pevnosti Fort MacCallum byly natočeny v areálu Savannahské státní univerzity a na letišti Van Nuys. (Karlos80)
  • Paul Brenner (John Travolta) říká generálu Campbellovi (James Cromwell), že narukoval do Vietnamu jako nezletilý a generál mu tehdy v hodnosti kapitána velel. Jednou k němu přišel a povídá, že Boston porazil St. Louis v šestém zápase play off. Boston však stejně prohrál. Jednalo se o zápas mezi Boston Bruins a St. Louis Blues v roce 1970. Boston prohrál sedmý zápas a St. Louis získalo Stanley Cup. (JohnSmith)
  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)

Reklama

Reklama