Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tenhle příběh, zpracování s Fordem. Proto jsem byla připravená dát tomu plný počet. Dokoce se mi líbilo, že nové zpracování není jako přes kopírák, takže i tady mě něco překvapilo. Jenž David se jim vůbec nepovedl. Jeho představitel by měl spíš hrát Linuse. Samotný Linus byl samozřejmě dědula, ale o byl Ford taky. Ale nic z toho by mi ani tak nevdalo. Ale ten konec. To se jako opravdu jen objali? To si nemohli dát pořádnou americkou pusu? Tak to teda ne. A co nejdřív si pustím novější verzi, protože jestli se na konci taky jenom objali, tak tu hvězdu uberu taky. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Řečnická otázka.Může být snímek, kde hrají H. Bogart, W. Holden, A. Hepburn a režíruje jej B. Wilder špatný? Čistě hypoteticky ano. Není to však tento případ pohádky o novodobé popelce aneb jsou přední sedadla, zadní sedadla, mezi nimi sklo a (ne)jeden by si o něj mohl pořádně nabít držku. No jo, jenomže když to (nikdy) nezkusíte, nezjistíte, jaké to je. A to by byla škoda, nemyslíte? Jako návdavkem (francouzský) rychlokurs vaření, že i Zdenda Pohlreichů by zblednul závistí, sklapnul noty, pohladil si pleš a naleštil kulky (nebo obráceně?) a šel do sklepa loupat brambory.[...“včera jsme se naučili jak správně vařit vodu, dnes se naučíme, jak správně rozbít vejce aneb vše závisí na zápěstí“]. Souhlas, pouze pozor, nic se nemá přehánět, všeho moc škodí. Takový tenisový loket, to je... (jak by řekl Z. Svěrák) nepěkná to věc.Občas se změna vyplatí (teď nemám na mysli vaší ruky), tj; dát druhému (sám sobě) šanci.... Jelikož nás tlačí čas (děti) budeme pomalu končit. Jak? Přece tradičně (pohádkově)... a jestli neumřeli, žijí (spolu) šťastně dodnes. Že nevíte, kdo s kým resp. zda A. Hepburn „nazul střevíček“ (pro verbala a spol. myšleno, tak jak píšu, nikoliv obrazně) H. Bogart resp. W. Holden. A není to jedno? Hlavní přeci je, že to zůstalo v rodině. P.S. a nezapomeňte. Žena šťastně zamilovaná soufflé spálí, žena nešťastně zamilovaná zapomene zapnout troubu. Chtělo by se cynicky (ze života) dodat „a není nic horšího (dámy) než hladovej, tj; špatně naloženej chlap“. Já si to však nechám, protentokrát, raději pro sebe. S dovětkem na závěr. Osobně mám Humphreyho přecejenom raději v poněkud odlišnější poloze a s poněkud více prostořekou „Popelkou“ L. Bacall. To je však věcí osobního vkusu a zejména úplně jiný příběh. „To have and have not“, to je oč tu běží. Ten si však povíme (děti) někdy příště. 75% ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem předchozích sedm filmů Billyho Wildera vítal s nadšením a všem jsem dával bez rozmyslu plný počet, tak zde se jedná o první zklamání. Komedie není pro Wildera tím pravým žánrem. Audrey Hepburn je sice okouzlující, ale Humhprey je pro ní prostě starý. V tomto filmů se zdá být dokonce přestárlý a zdaleko to mezi ním a Audrey nejiskří jako s Lauren Bacall. Navíc je nutno zmínit, že první část filmu je neskutečná nuda. Takže slabší ****. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Z romantických komedií mi většinou vstávají vlasy hrůzou. Z novodobých amerických mi přímo padají po trsech. Wilderova Sabrina naštěstí nepatří do této děsivé kategorie, takže mi pleš zaručeně nezpůsobí. Je to líbezný klenot ve zkušené režii mého oblíbence, s nádhernou Audrey Hepburn coby novodobou Popelkou, neodolatelným sukničkářem Holdenem a charismatickým Bogartem. Příjemná, odpočinková lahůdka. Prostě filmová romantika jak se patří. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sabrina je typická role pro Audrey Hepburn. Opět ji ztvárnila s neskutečným půvabem a noblesou. Z jejích pohledů ta ženskost, naivita a romantika doslova čiší. Wildův snímek je příjemnou podívanou, v níž není nouze ani o humor, ani o pěknou hudbu, natož o herecké výkony! Humphrey Bogart je tu jako vždy charismatický. Romantické komedie s Audrey mají opravdu mnoho do sebe. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)
  • Humphrey Bogart prohlásil o Audrey Hepburn, že je netalentovaná. (Kulmon)
  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)

Reklama

Reklama