Reklama

Reklama

Ghosts

  • USA Michael Jackson's Ghosts

Obsahy(1)

40minutový muzikál, ve kterém hraje Michael hned několik rolí sám. Využívá k tomu speciální make up a speciální efekty, mění hlas. Film Ghosts byl i kritiky přijat jako film, který mění zaběhnuté standardy ve filmové práci. Děj: Maestro žije v Normálním údolí a nikomu neubližuje. Nelíbí se ale místnímu starostovi, který ho chce s pomocí lidí z vesnice vyhnat. Nakonec se starosta a Maestro domluví, že kdo dřív uteče, odejde. Film vlastně satiricky ukazuje Michaelův život v posledních letech. Je plný duchů, strašidel a velmi zvláštních situací. (bublajsa)

(více)

Recenze (83)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento snímek rozhodně není postavený na bůhvíjak skvělém ději, ale o ten tady vůbec nešlo. Především se opíral o skvělé taneční kreace a choreografii samotného Jacksona a jeho tanečníků. Přestože jsem krále popu neměl nikdy moc v lásce, tak musím uznat, že jeho hudba a taneční styl nemá konkurenci. Jeho ladné a místy až nadpozemské pohyby lahodí oku i těch nejzarytějších odpůrců. Docela jsem byl překvapený, že si zde dokázal udělat srandu i sám ze sebe. Nešlo nepostřehnout narážky na svou osobu v podobě toho, že si zde hraje s dětmi, nebo scénka kdy se mu začne rozpadat obličej. Navíc ve spolupráci s Winstonem to vypadalo opravdu skvěle. Tím bych chtěl přejít k tomu co mě zaujalo nejvíc. Tím jsou samozřejmě masky, které byly opět dokonalé a mistrova práce musela rovněž potěšit všechny jeho fanoušky. Ať už šlo o masky tanečníků, kteří zde představovali nejrůznější pekelná stvoření, nebo i samotnou proměnu Maestra, který se na chvíli producíroval jako kostlivec a za chvíli z něj byla zombie. Tenhle hororový muzikál mě doslova očaroval. Přestože trvá jen chvíli, tak si myslím že to bylo akorát. Diváci si v něm užili jak dostatek tance a zpěvu, tak i nápadité vizuální efekty a perfektní masky. Rozhodně si myslím, že tento snímek si zaslouží vaší pozornost a každý z vás by ho měl alespoň jednou vidět. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak najprv poviem, že ako reklama to nebolo zlé, ale bijúce do očí. Nie každý zvládne Jacksonove pohyby a ja som mal kedysi problém dopozerať jeho tanečné variácie čo už len vo videoklipe, no toto ma dostalo. Masky sú dokonalé, minidej jednoduchý, vtipný, zaujímavý. A mimoriadne trefná mi prišla scénka, kde sa Michaelovi rozpadá tvár. Že by si to sám predpovedal? :) 80%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na tento film, muzikál, videoklip nebo jak chcete, jsme vyhráli lístky do kina a možná to byl první film, na kterém jsem byl v kině, ale to se ještě musím zeptat mamky, jestli to je pravda. Bylo to s titulky, tak v té době mě to dělalo ještě trochu problémy, ale byl to báječný zážitek. Potom jsme to měli ještě na VHSce těsně za Slunce, seno... kdy bába na konci křičí na schodech a najednou začíná Ghosts, ten přechod je pro mě nezapomenutelný. :-) Masky i dnes mohou nahánět hrůzu a Jacksona v jiných "tělech" byste skoro nepoznali. ()

StrikE94 

všechny recenze uživatele

Dva mistři v oboru se potkali a vznikl z toho jeden z nejlepších tanečních filmů historie. Spojení choreografie Michaela Jacksona a masek Stana Winstona funguje na jedničku. Použité triky by i dnes bezpochyb obstály a to je řeč o 20 let starém snímku. Není co bych filmu vytkl, hororová atmosféra je skvělá a Jackson tehdy ukázal, že je i poměrně schopný herec. Za mě plnej počet a krásná vzpomínka na dětství, kdy VHS nadepsaná GHOSTS byla pravděpodobně ta nejpřehrávanější :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Film je zapsaný v Guinessově knize rekordů jako nejdelší videoklip. (Halloween9)
  • Film vychází z povídky Stephena Kinga. (Halloween9)

Reklama

Reklama