Reklama

Reklama

Gaia

Trailer 1

Obsahy(1)

Při sledovací misi v lese se strážce parku setká se dvěma přeživšími sledujícími postapokalyptický životní styl. Zdá se, že chlapec a jeho filozofický otec mají své vlastní náboženství a tajemný vztah k přírodě. Jejich existence má mnoho podezřelých aspektů, ale když jsou jedné noci napadeni podivnými post-lidskými bytostmi, zjistí, že v této divočině je větší hrozba. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda že se film vydal přesně tou cestou kterou jsem nechtěl. Začíná to slibně, hlavní hrdinka je hezká, design místních houbařů je bezchybnej (Last of Us?) a je to i hezky natočeno, a proto je škoda že drtivou většinu stopáže sedíme v nudný chatce kde se filozofuje o životním prostředí. Ano chápu poselství filmu, ale mohli na to jít trochu míň doslovně, a trochu přitlačit na hororovější stránce filmu. Eko-Věc už tu byla ve formě Annihilation, ale i tak tohle mělo potenciál. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že v jihoafrických džunglích patrně neroste hadovka smrdutá. Možná by leckterým prastarým bohyním vyřešila palčivý problém a měli bychom o jednu hrozící apokalypsu méně. Interpretačně se dá Gaia chápat samozřejmě různě, nicméně objímání stromů po zhlédnutí tohoto snímků nabývá nových rozměrů. Nedávno jsem měl možnost vidět  americký horor Men, s nímž Gaiu někteří mí oblíbenci srovnávají.  Byť tu samozřejmě ( třá tajemná příroda) paralely jsou, tak si ale troufám tvrdit, že Gaia vlastně po celou dobu zůstává nohama na zemi, zatímco Men se vydává na symbolickou snovou pouť.  Men pak přes veškeré odkazy na prvotní hřích nepůsobí nijak zvlášť chlípně, kdežto Gaia je chtíčem posedlá. Osobně ji tuhle polohu pochopitelně přičítám k dobru, ale rozhodně jsem čekal větší nálož halucinogenů. Silná trojka bude stačit. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pokus o tento artový horor mě nikterak neoslovil a když pominu několik překvapivě dobrých scén s lesními stvořeními, po většnu času jsem se neuvěřitelně nudil. Nebylo zde nic strašidelného a to co mi zde přišlo alespoň zajímavé, bylo zaobaleno do tripy snů a halucinací. Ačkoli to pro mne bylo utrpení, výtvor se mi v očekávání něčeho lepšího podařilo dokoukat až do konce. Ten se bohužel nesl v podobném duchu jako zbytek filmu a tak se dostavilo pouze zklamání. Sledování považuji za takřka ztrátu času a proto tak nízké hodnocení. 30% ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, že se budu dívat na film podle hry The Last of Us. Dost dobrý. Především naprosto parádní práce s kamerou. V jednu chvíli dala v reálu pěkný pocit stísněnosti. Vrazi vypadali vážně dobře, masky se povedly. A ta příroda, ty zvuky, supr. Občas jsem myslel, že ten bordel se děje venku v reálu mimo TV. Akorát musím přiznat, že jsou v tom chvíle, kdy jsem se celkem nudil. Ale ten bizár za to stojí. Jo a dobrý kozy. 80/100 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zlověstný ekohoror, který ovšem není tak úplně mimo mísu. Navíc je technicky velmi dobře zpracovaný, takže ta fungicidní hrozba vypadá věrohodně. Velká škoda, že se to nejlepší nekoncentrovalo do snesitelných devadesáti minut. Spíš než jakýsi náboženský fanatismus a nenávist konzumu, bych upřednostnil plíživý fatalismus. Na Monique Rockman se velmi pěkně kouká, takže tam bylo vše v naprostém pořádku, stejně jako v případě neskutečně vyzáblého Carel Nela. Za zmínku stojí i skvělá kamera a režie. Jaco Bouwer má velký potenciál. Se solidním scénářem a pod dohledem zkušeného producenta, by jistě zabodoval mnohem víc. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v lese Tsitsikamma v Jižní Africe. (JasonCZ)

Reklama

Reklama