Reklama

Reklama

Pěsti smrti

  • Hongkong Shao Lin men (více)

Šaolinský klášter, kde se bojovníci učili bojovému umění, ovládli členové dynastie Ching. Přeživší mniši se rozhodli klášter opustit a zachovat učení šaolinu. Jeden z nich začal ale nepříteli pomáhat - Shih Shao - Feng. Tušíc, že má mnoho nepřátel, si vycvičil osm osobních strážců. Po deseti letech je vyslán nejlepší bojovník šaolinu Yun Fei zpět do kláštera, aby Shih Shao – Fenga zabil. Nejdříve ale musí najít Zhanga, jednoho z mužů, kteří se chystají svrhnout vládu. Ten by měl mít u sebe mapu hlavních vojenských základen... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (41)

kitano 

všechny recenze uživatele

Dlalsi suboj shaolin vs manchu. John Woo sa pri tomto diele nechal ocividne inspirovat dva roky starsim filmom Changa Cheh - Five Shaolin Masters. Cela zapletka, vyvoj, postavy a kopec drobnosti (zbrane, dorozumievacie sa rebelske gesto) su az prilis podobne. To ze Johna Woo praca s Changom velmi obvplyvnila je jasne, no toto skor ako pocta majstrovi vyzera ako vykradacka. Zato vsak vyborne natocena a zabavna. Talent sa Johnovi Woo uz i v jeho rannych pocinoch upriet neda a preukazal cit pre reziu a pracu s charaktermi (sermiar, ktory po strate svojej milovanej odlozil mec a zo smutku zacal hrat na flaute - mnam). A aj preto som sa napriek pocitu deja-vu, ze toto som uz raz a lepsie spracovane videl, dobre bavil. Potesil aj Jackie Chan, ktory ztvarnil jednu zo svojich nehumornych uloh a slo mu to velmi dobre aj tak. (7.5/10) ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pakliže Last Hurrah for Chivalry je šermovací generálkou na Lepší zítřek, tohle je rozcvička na Last Hurrah for Chivalry (a jak už zmínili jiní, tak trochu vykrádačka Five Shaolin Masters). Ale *jaká*. Pominu-li trochu rozpačitý úvod, Hand of Death je úžasná oldschoolová jízda s dostatkem solidní akce a kultivovaně amorálním padouchem. (A nechybí ani ten typicky Woo-ovský smutný hrdina s vláčným krokem, šrámy na duši a manuálem "jak být za všech okolností cool" v malíku.) ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Nikoliv plnohodnotný film jako spíše baletní přetstavení jménem kung-fu. A rozhodně se mi líbí o dost více než princ v namodralém trikotu obklopený labutími tanečnicemi v bělostných sukýnkách. Kung fu je tanec a stejně jako u muzikálu nehodnotíte děj, ale zda zpívají či bojují mistři svého oboru. A to tento film splňuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Buch, prásk, buch, buch, buch, prásk, prásk ala Kung-fu hadr v taktovce Johna Woo s tehdá mladičkým Jackie Chanem. Tenhle styl zrovna v lásce nemám, ale film jsem vidět chtěl, i když jsem čekal, že se u toho zas tak nepobavím. Oni to všecko berou děsně moc vážně, ale na svojí dobu to má docela zásadní boje, a to se šlechtí. Jackie Chan je frajer, divím se, že to po tom všem takhle rozdejchal, když si uvědomim, kolik kaskaderskejch kousků zvládnul, kolikrát se zranil a kolikrát to dotáčel se zlomeným žebrem, kotníkem a tak dále. Toho si musí člověk šlechtit jak to jenom jde, včetně tohoto filmu. Pro kungfufily to bude určitě parádní film, ale mě jaksi ničím nedokázal zaujmout, jen a pouze tím, že na tom spolupracoval Woo s Chanem. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

zárodečný Woo a Chan mají především sběratelskou hodnotu, ani jeden ještě nevystoupil z tradičních schémat, a jejich spojení nepůsobí z dnešního pohledu příliš organicky, každopádně některé motivy i režijní postupy už míří do budoucna... a poslední bojová scéna je vymazlená, i když nemá stejně jako celý film potřebnou dynamiku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama