Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naivní policejní zelenáč Will Yam (Mason Lee) pátrá po tajemném sériovém vrahovi s ostříleným detektivem (Gordon Lam) ve filmové učebnici stylizovaného neo-noiru. Černobílé Limbo krutě boří Yamovy iluze a okázale se vrací do časů, kdy hongkongským filmem cloumala nejvyšší ratingová Kategorie III. Režisér Cheang Pou-soi si nebere servítky a trápí diváky podobně, jako své postavy. (Filmasia)

(více)

Recenze (15)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ponura a spinava, ano napriek cierno-bielemu prevedeniu, kriminalka, kedy hlavny traumatizovany vysetrovatel na nase pomery znacne drsne a podla pachu odpadkov nahana vycinajuceho vraha. Kvitujem obcas vybornu atmosferu - dazdive, smetim zasypane ulicky, ked sa obchadzaju navzajom obete i nasilnici. Akurat krehka byvala vazenkyna ma vydrz dlhsiu ako Terminator. To rusilo, zaver bol pomerne silny a nadviazal na obraz z uvodu. Za to pol-hviezdie navrch. 65% Odporucam, nie vsak pre citlivejsie povahy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Černobílá depresivní Noční Můra z Hong Kongu!Režisér Cheang Pou-soi má už docela bohatou kariéru a po výborném akčňáku s Tony Jaa SPL 2 zkouší temnou Krimi s esencí Fincherového Se7en přesahující až do Exploitationu a je to tíživá podívaná pro silné nátury. Tedy pro mě !! Veterán a nováček spojí síly, aby dopadli maniakálního sériového vraha, který brutálně zavražďuje mladé ženy v ulicích Hong Kongu s fetishem uřezávání ruk. Do toho se objeví žena, která zavinila smrt Veteránovy manželky a nabídne pomoc, ale né vše jde podle představ.Černobílá forma překvapivě vůbec nevadí, má to trochu artsy nádech, ale vyznění působí temněji a rozhodně více šokantně. Je to dvou hodinová přehlídka násilí, ponižování na ženách, mrtvých těl a špíny, která z Hong Kongského města dělá vyloženě Město Hříchů.Je zde i jedna vyloženě brutální akční sekvence s noži ( to jsem měl jak by řekli Slováci Sánku dole) a film diváka takřa nenechá vydechnout, valí na něj jednu syrovou scénu za druhou.Samotný vrah je nechutně slizký a jeho "doupě" je vyloženě odpudivé místo, ze kterého páchla smrt až ke mně do obýváku. Atmosféra jak svině a rozuzlení samotného filmu je taktéž zajímavé.Tomu říkám Poctivé, drsné, syrové, bezútěšné a chladné Krimi, které si vytírá zadek se vším, co jsem v daném žánru za poslední roky měl čest vidět.Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Hong Kong ve smrtícím čínském objetí dovede občas stále překvapit a vyprodukovat zajímavý film, který prošel cenzurou (bez úprav pokud vím). Neo-noirová detektivka v černobílém hávu, tak to jsme tady ještě neměli.Režisér Cheang Poi Sou proslul svými svébytnými akčními filmy, horory, je to výrazný tvůrce, který prostě má svůj rukopis a renomé. Za posledních 10 let (do snímku Motorway z 2012) je to jednoznačně jeho nejlepší film. Tvůrce se rozhodl obohatit svůj žánrový rejstřík a na místo spektakulární akce přináší námět z prostředí sociálně deprivovaných, ekonomicky vyvržených existencí (gangsteři, dealeři drog, jejich klienti, bývalý trestanci, prostitutky, bezdomovci). Zkušený detektiv Cham Lau (Gordon Lam) má ve své paměti stále traumata, se kterými se nevyrovnal jeho vnitřní démoni ho stále pronásledují i po letech. Jeho nový parťák Will Ren (Mason Lee) není úplná naivka a ví, že vše nelze dělat předpisově, ale jako nováček nemá příliš pochopení pro použití brutální síly, nebo ohrožování informátorů. Oba jsou nasazeni k vyšetřování vražd mladých žen, které jsou zabíjeny velmi surově. Celé vyšetřování komplikuje fakt, že v prostředí ztroskotanců se hledají svědci těžko. Film ukazuje Hong Kong jako špinavé, drsné, přelidněné a hlavně bezútěšné místo, kde ti nejslabší skončí v ruinách a na smetišti, prostě obrázek jak končí poražení v podmínkách neoliberalismu a globalizace. Pocit hnusu a smradu je někdy hodně intenzivní a slabším povahám bude špatně od žaludku. Stopou k vrahovi by snad mohla být bývalá trestankyně Wong To (Cya Liu). Celkově realistický snímek přináší sevřenou, hutnou atmosféru, byť se samozřejmě dočkáte i vyhrocených konfrontací, soubojů, avšak střízlivě provedených. Uvidíte prokreslené charaktery, trpící hrdiny, a vynikající herecké výkony, nejen Gordon Lam, ale i relativní nováček Mason Lee (jeho otec je slavný režisér Ang Lee), nebo Cya Liu (která musela v roli otrhané a zbité hrdinky fakt hodně zkusit). Prostě cítíte, že herci nejen hrají, oni doslova svoje charaktery obývají. Úžasný film, ale který je ovšem velmi náročný na pozornost diváka, má totiž pomalejší tempo. Prostě nesnadno stravitelný snímek, nemluvě o úrovni násilí, hrůzy, celkové temnoty příběhu. Jako třešnička na dortu je samozřejmě zvuková stopa, a hudební podkres. Kendži Kawai dodal minimalistický, nenápadný, ale přesto výrazný OST, který vše dokonale podbarvuje, zasahuje jen ve správných momentech, aby nerušil sevřenou atmosféru a realistické pojetí. Pro mě osobně jeden z nejlepších filmů loňského roku a doufejme, že příslib lepších zítřků v Hong Kongu, kdy kromě povinného vydělávání juanů na pevnině budou mít tvůrci možnost i peníze dělat svoje autorské záměry (tedy točit filmy v kantoštině převážně s domácími herci). ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film začal veľmi sľubne, ale s tým, ako sa v ňom začínalo postupne objavovať viac plastových fliaš, rôznych reťazí a špagátov, polystyrénu, plechoviek, manekýnov, igelitu a z hercov zostala len dvojica tupých detektívnych chujov, z nich starší bol neuveriteľné hovädo, tak ma to prestalo baviť. Prakticky žiadna psychologia postáv, alebo motív vraha, dôvod jeho výskytu v Hong Kongu... Nič, len post apo atmosféra navodzujúca v hustom daždi z požiarníckych hadíc, spolu v kombinácii s vyššie spomenutým bordelom, len (pre mňa) iritujúco otravný chaos a zmätok. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Presne ako píše kolega sochoking, veľmi dobrý začiatok sa časom stratil v odpadkoch Hongkongu. Čakal som poriadne drsnú a temnú kriminálku. To som v podstate aj dostal, ale v oveľa menšom podaní ako som dúfal. Je to čiernobiele, čo mi osobne nevadilo, vadilo mi však, že je to celé dosť ploché. K postavám nemáte absolútne žiadny vzťah. Je tam dvojka detektívov, ktorí sú obaja chuji (hlavne teda starý), potom tam je vrah o ktorom sa nedozvieme nič (čo, prečo, začo ) a ženská postava, ktorej sa dá aspoň ako tak fandiť. Vraždy na kameru žiadne, a žeby boli brutálne ? A kde ?! Atmosféra je výborná, špina, odpadky, feťáci, bezdomovci, proste po tomto by sem nechcel ísť na výlet skutočne nikto. Drsné to je v jednej jedinej scéne, inak nič čo by ste nevideli v troška temnejšej krimi. Finále je ale perfektné, vrchol filmu. Celkovo je to originálne, má to niečo do seba ale na zadok ma to neposadilo ani pri najmenšom. Silnejšie 3*. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama