Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Úžasně hravý a dobře znějící muzikál s vynikajícím výkonem v podání Barbry Streisand. Jistá komediálnost a vzdor okolí je cítit z každého slova. Perfektně sestříhané, takže si můžete občas trochu vydechnout a současně se na celých dvou a půl hodinách nenajde žádné výrazně hluché místo. Navíc je Fanny výborně doplněna protipólně zaměřeným manželem, který slouží jako skvělá ukázka špatných vlastností a závislosti na pokeru.*** Ve zkratce: Příště to zazpívám bez toho polštáře. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj třetí film s Williamem Wylerem, tentokráte už bez Bette, ale s Barbrou Streisand. Muzikály mám ráda, takže jsem se celkem těšila, navíc mě lákalo jméno režiséra a to, že Barbra má za tuto roli Oscara. Musím hned na úvod říci, že mi vadila enormní délka, zvláště takhle pozdě večer to pro mě nebylo to pravé ořechové a místy jsem se nudila. Projev Barbry, který je dost afektovaný, nemusí sednout každému, ale hlas má, tak co, to je u zpívání asi hlavní. Ovšem to, na čem by měl muzikál stát, písničky, to se mi tady moc nezamlouvá. Nebyly pro mě tak chytlavé, aby mě dostaly na kolena a já si poté sháněla soundtrack a pobrukovala si je. Zajímavý byl přerod z komediální první poloviny do vážnější polohy, bohužel pak ale film působil spíše unyle a příliš nebavil. Není to nasnímané špatně (ani zahrané), Wyler ostatně špatně točit neumí, ale na to, že to byl muzikál, mě to nebavilo tolik, jak jsem si představovala. ()

Reklama

jane1106 

všechny recenze uživatele

Barbru mám ráda pro krásný hlas i příjemný projev a upřímně úplně nechápu ty věčné narážky na její vzhled a nos, mně vždy přišla osobitě hezká a zajímavá. Tento klasický muzikál o dívce, která se snadno sžila s jevištěm, ale bohužel již hůře se svou životní láskou hýří barvami, city i pěknými melodiemi a já nemám důvod, proč mu neudělit maximum. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Role Fany Brice přímo vyšitá pro naturel Barbry Streisand, která je výborná nejen pěvecky, ale i herecky. Její komika je okouzlující - ať už v její parodii na "Labutí jezero", nebo její komický výstup na kolečkových bruslích, kdy omylem přišlápne hlavní hvězdě show vlečku, a tak jí zbaví třpytivé róby :o)) Nepřímo kopíruje životní osudy známé kabaretní, a také filmové herečky Fanny B. Volným pokračováním byl pak film Funny Lady... ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Výborná Barbra Streisand, z níž jednoduše nejde spustit oči, ač je zbytek obsazení podobně talentovaný, přitáhne k sobě pozornost v každé scéně. Vtipná, krásná (i když ne podle děje, nechápu), talentovaná a svým způsobem naprosto uhrančivá. Tady se Oscaři opravdu nespletli. Děj není moc spletitý, čísla nejsou moc výjimečná, ale ten punc, že sledujete něco naprosto unikátního tomu dává právě Fanny v podání Streisand. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Tímto filmem se Barbra Streisand zařadila do elitního seznamu herců, kteří dostali Oscara hned za první filmovou roli. (Krissty)
  • Ještě před udílením Oscarů roku 1969 byla Barbra Streisand jmenována jedním z členů Akademie, kteří zlaté sošky rozdávají. Mohla tedy hlasovat sama pro sebe. (Krissty)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1968 v New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama