Reklama

Reklama

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

  • USA Seaspiracy
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Já tedy vím, že je to sběr toho nejhoršího, co se v naších vodách vyskytuje, ale i tak to s člověkem zamává. Chlápek se do toho pustil naplno a díky rozpočtu od Netflixu konečně nevidíme problém jedné země, ale celosvětový zvěrstvo páchané ve jménu obchodu. Earthlings mi změnili jídelníček, Cowspiracy mi ukázalo detailnější pohled, doplněný grafy, rozhovory a hledáním řešení .... no a nyní po několika letech je zde třetí zásadní film, jenž mně jen utvrzuje v tom, že mi mladí lidé, co nejsme lhostejní, budeme o problémech mluvit a snažit se přesvědčit ty z nás, které zajímá jen hotový produkt za alobalem, ale už ne jak se daný produkt dostal do regálu a jaká je jeho historie. Ali seš borec. Velké prozření. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je to vážně děsivé, když si člověk uvědomí, jak moc je vše provázané. Světová rovnováha je vážně křehká a jen otázka času, než se to celé rozpadne. Mořští živočichové mají očividně obrovský vliv na nás i celou planetu, takže by bylo dost nerozumné o ně přijít. Je dost šílené, jak se k tomu některé státy chovají, protože jim jde jen o peníze. Pokud se s tím něco neudělá, tak si zaděláváme na pořádný průser... "Thajští rybáři jsou často otroci." ()

Reklama

JoseBenes 

všechny recenze uživatele

Je to velmi podobné Cowspiracy, včetně podobné osobnosti hlavního představitele (pro mnohé určitě vysoce nesympatický), nějakých neobjektivit, skákání od tématu k tématu, rozhovory s NGO, které z toho nevychází vůbec dobře...Ale jako budíček je to perfektní, cílová skupina je zasažená (207 milionů předplatitelů Netflixu) a to je účel. Přestávám jíst rybí saláty v konzervě a dneska už bych si žraloka nedal. I když byl moc dobrej, lokálně ulovenej a připravenej v chudé části Íránu. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že to nakusuje příliš mnoho témat, aniž by to dalo ucelenější odpověď na jakékoliv z nich. Takže to působí takovým "od každého trochu" dojmem, tím pádem to nepřináší nic nového a jiné dokumenty daná témata zpracovaly lépe. Ať už jde o Zátoku, která popisuje vybíjení delfínů nebo o Temnou stránku lodní dopravy, které rozebírá dopad člověka na oceán. Navíc mě přijde trochu znepokojivé, jak se tam hází obrovská čísla, která jsou vytažená z kontextu a s divákem manipulují. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pch, zevraj nejedzte ryby a zachranite planetu ? A co potom cela kopa statov, ktorych ekonomiky su priamo zavisle na rybolove? A na rybolove zavisi aj vyziva desiatok milionov ludi. Niektore tvrdenia su maximalne sporne, vycucane z prstu. Prirodu treba chranit, ale ne tak ako tvrdi Tabrizi : 80 % ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama