Reklama

Reklama

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

  • USA Seaspiracy
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

boogieman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je tak dôležitá a zaujímavá téma tak nešťastne spracovaná. Napriek tomu si človek z toho môže niečo odniesť, a Netflix marketing je pre túto tému skvelá správa. Určite sa oplatí pozrieť, aj keď po filmárskej stránke to nie je nič úžasné. Nie všetko však musí byť aj dobrý film, občas je informačná hodnota takýchto diel omnoho zásadnejšia ako kvalita ich filmového spracovania. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Seaspiracy přináší spoustu faktů a informací, které jsem předtím nevěděla. Rozhovory, ve kterých na jednoduchých otázkách ztroskotali mluvčí organizací, které si daly za úkol oceán chránit, jsou tak komické, až se tomu nechce věřit. Dokument mě přinutil znovu se zamyslet nad udržitelností a věřím, že částečně ovlivní moje myšlení v tomto směru. Věřím, že pro Aliho bylo natáčení často hodně emotivní, ale osobně bych vystřihla jeho hrané emoce, které působily nepřirozeně. Není přece herec, tak proč se pouštět do scén, kdy zdrceně kouká do oceánu? Taky se mi nelíbí, jak dokument diváka podceňuje a forma, jakou mu podává informace. Dokument si z většiny stejně pustí lidé, kteří se o tuhle problematiku nebo ekologii zajímají. A takoví lidé už většinou základní informace znají, tudíž mi přijde ten dramatický tón zbytečný. Nevím, jestli film není zpočátku až příliš prvoplánový na to, aby upoutal a přesvědčil lidi, kterým je budoucnost planety naprosto jedno. O mnoho větší potenciál zaujmout širší publikum vidím v Životě na naší planetě Davida Attenborougha, který tolik netlačí na pilu, má o dost příjemnější výklad a nabízí divákovi vedle děsivých prognóz také krásné záběry z přírody. Čímž podle mě v člověku probouzí touhu ty krásy udržet. Ale třeba to tak funguje jenom na mě. Pokud jde o delfíny, tak rozhodně doporučuji deset let starý dokument The Cove, kde se Ric O'Barry (který se objevuje i v tomto dokumentu) vydává do boje o jejich záchranu v japonském Taiji. Ten nabízí stejně (možná ještě více) šokující obsah, ale formát se mi líbil o dost víc. I tak ale Alimu a dalším tvůrcům tohoto dokumentu fandím a jsem vděčná, že existují takoví lidé, kterým nedá budoucnost oceánu spát. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Důrazné varování pro lidstvo v podobě dokumentu, jehož poselství převrátí Vaše smýšlení o rybolovu, konzumaci ryb či udržitelném hospodářství vzhůru nohama. Dokument, u něhož jsem si opět potvrdil, že největším predátorem a plenitelem planety je jen a pouze člověk. Seaspiracy je zkrátka počin, který by si měl pustit každý, jelikož ty největší změny začínají u jednotlivce a jeho činů. (Netflix) ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Já tedy vím, že je to sběr toho nejhoršího, co se v naších vodách vyskytuje, ale i tak to s člověkem zamává. Chlápek se do toho pustil naplno a díky rozpočtu od Netflixu konečně nevidíme problém jedné země, ale celosvětový zvěrstvo páchané ve jménu obchodu. Earthlings mi změnili jídelníček, Cowspiracy mi ukázalo detailnější pohled, doplněný grafy, rozhovory a hledáním řešení .... no a nyní po několika letech je zde třetí zásadní film, jenž mně jen utvrzuje v tom, že mi mladí lidé, co nejsme lhostejní, budeme o problémech mluvit a snažit se přesvědčit ty z nás, které zajímá jen hotový produkt za alobalem, ale už ne jak se daný produkt dostal do regálu a jaká je jeho historie. Ali seš borec. Velké prozření. ()

Duch217 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, jak moc je podle některých tenhle dokument "neobjektivní". Ten problém tu je a všechny protistrany dostaly prostor se vyjádřit - to, že se vyjádřily debilně nebo vůbec v žádném případě neshazuje význam tohoto dokumentu. Jakákoliv snaha dostat do povědomí podobná témata se cení a forma jde podle mě v tomto případě trochu stranou. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama