Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (252)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď zabiješ, nielen pri tomto seriáli, praudu o tom, ako Netflix do všetkého pchá neoliberálnu agitku a na Tvoj komentár pochopitreľne reaguje libtárdny trottl (na ktorého nick či meno si nespomenieš ani keby si sa snažil akokoľvek), lebo ho štve že si niekto dovolí maž názor nezodpovcedajúci Brainwashingtonu Capitals je Ti jasné že to v tom čo robíš, nasieraní trotlov si ale že velice dobrý. To inscenácie z čias hlbokého socializmu či 30 prípadov majora Zemana sa na povinne korektné percento v príbehoch dnešnej doby zďaleka nechytajú a to ako tým dokáže vytočiť človek ouce dnešnej doby je niečo neskutočné. Prekvapivo dobrý seriál, v komentári nám bohužiaľ liberálny konšpirátor nenačrtol svoje predstavy o tom ako to bude pokračovať, lebo by ich po nasledujúcej epizóde musel zmazať aby nevyzeral totálny mantinel, má našliapnuté stať sa obrovským prekvapením ako tomu bolo v prípade Darku. Fenomenálny bol najmä skokanský mostík a dvojitý flip pasažierov či posádky v piatej epizóde, najviac však prekvapili autori v samotnom závere. Update 04.01.2023 - a tak sa nedozvieme, čo tým autori nakoniec mysleli, nakoľko Netflix zatrhol jeden z mála úspešných projektov kvôli nízkej sledovanosti. Môžeme sa však tešiť na pokračovanie bezduchých Sex Education, čo Big Mouth. Tož, aký Netflix, takí diváci... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Novinka od Netflixu od tvůrců Dark. První díl toho zatím moc neprozradil. Dostáváme se na Německou zaoceánskou loď, který zachytí nouzový signál jiné lodi stejné společnosti, která se už čtyři měsíce pohřešuje. Rozhodnou se tedy signál prozkoumat. Na lodi ale najdou pouze malého chlapce. Časem začne záhad přibývat a lidé začnou umírat. Vše se zdá být čím dál zamotanější a otázek přibývá. Vše je ale součástí jednoho velkého celku, a nakonec se vše vysvětlí. Konec mě teda celkem dostal, takový zvrat jsem nečekal... Jen se člověk k tomu musí prokousat. "Vzbuď se!" ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Každý díl jsem ohodnotil 4 hvězdami - celou dobu mě bavilo záhadu luštit, druhů záhad tu bylo opravdu mnoho a mě zajímalo, jak tenhle zdánlivý mišmaš bude držet pohromadě. No a pak přišla poslední scéna, rádoby mindfuck, jenže on to je v reálu čutanec do koulí (nabízí se tu porovnání s Bobbym v Dallasu). Příliš překombinované pro takovou banální zápletku. Ztráta času. Slováků nejoblíbenější režisér a scénárista se tentokrát nevytáhl a jak se zdá, s Darkem vyplácal svoje nápady. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

První řada mi přišla, jako byste vzali všechny řady Ztraceni, a smrskly je do osmi dílů. Od tvůrců Dark má divák pochopitelně jen to nejvyšší očekávání, ale tady to vypadá, že možná trochu nabyli kultu osobnosti, a vzali si příliš velké sousto, které se jim hned od začátku rozpadá pod rukama. Problémem už je samotný název, který je vlastně podvodem na diváka, a i kdyby nebyl, tak z té dobové atmosféry je tu toho prostě strašně málo. V podstatě vše v celé sérii slouží jen k tomu, abychom mohli v závěru udělat prostřih do finální scény, která vše změní a vysvětlí, a zároveň zahodí všechno, co se v sérii událo. Je možné, že první řada dostane větší smysl s tím, jak přibudou další řady, ale zatím je to jen těžce uchopitelný maglajz, který nedokáže dostatečně vtáhnout. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prvá časť ma dosť nabudila, lebo mi pripomenula moju obľúbenú Loď duchov. Tak som čakal, že sa bude uberať cestou zlých a dobrých nadprirodzených bytosti a ukonči to nejaký tajný ujo celkom na konci. No nie, lebo ako na začiatku to tak vyzerať mohlo, od druhej časti to išlo celkom inou rovinou, neskutočne komplikovanou a aj nudnou. S každou ďalšou častou ma film prestaval viac a viac zaujímať a ku koncu som išiel už len na zotrvačnosť, chcel som vedieť, ako tento chaos dopadol.  A dopadol tak ako dopadol, nezáživne a celkom i hlúpo. Po vizuálnej stránke bol na solídnej urovni, horšie to bolo so spracovaným a tragédia bola v scenári. Lebo postavy tu boli neskutočne nezaujímavé a tie ich osobne tragédie boli celkom bez emócii a súcitiť s nimi sa jednoducho nedalo, boli strašne chaoticky podané. Herci sa snažili, ale ani oni nevedia zázraky a z takého bordelu a chaosu sa aj oni museli ťažko zorientovať a čo potom divák. Je to za slabé 3*. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Děj se má odehrávat v roce 1899, kdy se na moři setkávají dva parníky společnosti Steamship (Kerberos a Prometheus). V této době však existovalo jediné čtyřkomínové zaoceánské plavidlo – německá loď Kaiser Wilhelm der Große. Až v roce 1900 byl spuštěn na vodu druhý parník se čtyřmi komíny – Deutschland, ovšem tyto dvě lodi nepatřily do stejného rejdařství. (Robbi)
  • V skutočnosti sa v seriáli použilo len málo scén natočených v reálnom exteriéri. Namiesto toho sa v Babelsberg Studios vo veľkej miere využívalo na mieru vyrobené LED virtuálne objemové pódium s otočnou podlahou a poháňané výkonným motorom. Obklopenie realistickým oceánom na obrazovkách dokonca niektorým hercom počas prvých dní natáčania spôsobilo morskú chorobu. (Arsenal83)
  • Seriál bol v 58 krajinách najsledovanejším produktom zo všetkých ponúk dostupných v tom čase na Netflixe. Napriek tomu bolo 2. januára 2023 nakrúcanie 2. série zrušené údajne pre nedostatočnú sledovanosť. (Arsenal83)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama