Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oficiální dokument z 6. říšského sjezdu NSDAP v Norimberku 4.-10. září 1934. Po II. světové válce v mnoha zemích trezorový film. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (23)

Lví král (2019)

  • Scarova píseň „Be Prepared“ byla z filmu původně vyškrtnuta, protože se zástupci studia Disney obávali kontroverze vyvolané tím, že je píseň založena na nacistickém propagandistickém snímku Triumf vůle (1935). Představitel Scara Chiwetel Ejiofor navíc neměl ke zpěvu vhodný hlas. Po kritice ze strany fanoušků a filmových publicistů se ale studio rozhodlo ikonickou píseň do filmu vrátit. (dO_od)

Nákaza (2011)

  • Steven Soderbergh chtěl původně spolu se scenáristou Scottem Z. Burnsem po jejich předchozím společném projektu Informátor! (2009) natočit film o německé režisérce Leni Riefenstahl, jež se proslavila dokumentem ze sjezdu Hitlerovy NSDAP Triumf vůle (1935), ale došlo mu, že by žádné studio na film nedalo peníze. Poté tedy přišli s nápadem na napínavé drama o celosvětové zdravotnické krizi. (JayZak)

Lví král (1994)

  • Pochod hyen při hudebním čísle "Be Prepared" byl vytvořen přesně podle scény z dokumentárního filmu Triumf vůle (1935). (HappySmile)

Reklama

Reklama