Reklama

Reklama

Matka versus android

Trailer

VOD (1)

V postapokalyptickém světě, kterým otřásá krvavá vzpoura androidů, se mladá těhotná žena s přítelem zoufale snaží dostat do bezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobné komorne ladené postapo snímky nemajú nikdy príliš hutný dej a rýchlejší spád, takže očakávať to od nich je asi ako očakávať od rýdzo akčného filmu psychologickú drámu. Z hľadiska triezvych očakávaní považujem Matka verzus android za mierne nadpriemerné dielko, ktoré ale nestojí na réžii, ale na tom, že Chloe Grace je veľmi sympatická žena a baví ma jej herectvo. Zvyšok osadenstva je zameniteľný. Začiatok filmu inak spláchne všetky Asimovove zákony viete kam a nie je ani príliš zdôvodnené, prečo sa tak deje. Proste A.I. je A.I. a nič iné sa od nej očakávať nedá. Porovnanie jej motivácií s tými ľudskými založenými na emóciách ale patrí k oživeniu prevažne monotónneho filmu. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Meh. Námet nie je zlý. Naopak, je dosť zaujímavý, aj keď trochu obohraný. Čakal som ale o niečo viac. Tak nejako sa im do toľkej stopáže nepodarilo napchať to, čo tam mohlo byť. Začiatok bol zaujímavý, ale mohli ho rozvinúť a nie že "strih, ubehlo 9 mesiacov" wtf? (Mimochodom strih ma tu naštval ešte zopár krát). V strede som dúfal, že to možno bude trochu ako "tiché miesto" s novorodencom. Potešila by aj lepšia "stealth armor" akcia. Scenáristi sa však rozhodli ma sklamať. Nakoniec z toho je len taký priemerný pohodový rodinný mutanto-klon Skynet-RUR (áno, Čapek ;). Za mňa slabšie 56% - 3* ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli na vánočním večírku řešíte spermie čerstvě zabydlené ve vašem vajíčku a za minutu vás s vanou nahání elektroničtí pikolíci po lese, aby se na závěr váš partner bez noh koukal, jak dítě samo odjíždí do Korey. Člověk by na první dobrou řekl: „slušný bizárd“. Opravdu prapodivná zápletka a prapodivně znázorněná.  Všechno zmatlané dohromady a jako bonus spousta nesmyslů a nelogičností. Nejvíc mne zaujala Chloë Grace Moretz, která by z fleku mohla hrát čtyřicetiletou matku alkoholičku, ale jinak tak trochu utrpení. Androidi se vzbouřili v postapokalyptickém světě a mne do toho jako naschvál začala bolet jizva po císaři……za mne opravdu NE. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dnes si každý datel myslí, že dokáže napsat povídku, knihu, scénář...že na tom nic není. A filmy mizerné kvality, které z VOD často padají, je v tomto smutném omylu jen utvrzují. Jenže konání postav a jejich dialogy, jsou limitovány inteligencí a kreativitou autora a v tom je často kámen úrazu. Tomlin sepsal hloupý scénář, který by možná chytřejší režisér nějak zkorigoval...jenže Tomlin se pasoval i do této role, takže výsledek je takový, jaký je. Druhou možností je, že on sám hlupák není...jen si to myslí o divácích. Vrší jednu blbost za druhou, takže ano, takto by civilizaci opravdu mohli zničit i chodící toastery. Už jsem viděl i horší sci-fi, ale tohle je ztráta času, mozkobolný, ukňouraný a přesto vážně míněny škvár. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátku to není tak marné. Androidi se pokazí a začnou zabíjet lidi. Tak jsem očekával, že dál bude následovat pěkná řežba, ale ouhle. Cca hodinu a půl pak cestuje těhule se svým vyváženým přítelem kamsi dopryč. Nuda jako svině, nic se neděje, maximálně nějaké ty tanečky. Pak je až jakési finále, během kterého je zastřelen 1 android. Pak je srdceryvná tečka, u které už jsem se nevydržel nesmát... Rozumného děje bylo v celém filmu tak 10 minut, zbytek je komorní nuda, zmar, kecy a hýkání těhule. (7%) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Georgia (Chloë Grace Moretz) narazí v lese na člověka, dojde na několikaminutový rozhovor na téma českého spisovatele Karla Čapka, jeho díla „RUR“ a následného ovládnutí lidstva roboty. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama