Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007 Autor Cervenak
U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde tahle vlna dětských průniků do pohádkových zemí skončí. Naštěstí jsou tu i mnohem temnější a tudíž zajímavější příběhy s dětskými hrdiny, jak dokázal třeba Most do země Terabithia. Z podobného soudku je očividně dark fantasy román irského bestselleristy Johna Connollyho The Book of Lost Things. Jeho hrdina David je 12-letý kluk, který se těžko vyrovnává se smrtí maminky a příliš brzkým příchodem macechy do rodiny. A tak nachází únik ve vysněném světě, v němž je královským následníkem a musí zachránit zemi před smečkami démonických vlků... Potud je všechno v pořádku. Jenomže práva na filmovou verzi zakoupil John Moore. Ano, ten John Moore, který natočil mizerný remake Satan přichází a jehož Let Fénixe byl ukázkovým (a zaslouženým) propadákem. Člověk se diví, že mu nějaký producent ještě svěří své peníze. Mnohem zajímavěji vypadá novinka Alana Parkera Coram Boy. Je jasné, že od tohohle režiséra se nedočkáme žádného rozverného fantasy dobrodružství, a vskutku román Jamily Gavin, jehož bude tenhle film adaptací, je o dvou sirotcích (jednom zachráněném z africké otrokářské lodi a druhém odstrčeném potomkovi šlechtického rodu), přežívajících v známém londýnském Coramově sirotčinci někdy v půlce 18. století. Epická knížka získala prestižní cenu Whitbread Children\'s Book Award hlavně za realistické ztvárnění sociálního postavení dětí v té době (není třeba dodávat, že bylo horší než špatné). Za produkcí stojí Scott Rudin a studio Miramax.

Reklama

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Režisér REC a loupež slavné banky

Režisér REC a loupež slavné banky

06.05.2019

Režisér Jaume Balagueró (REC, Muse) se na příštích několik dní vydal do centra Madridu, aby zde natočil exteriérové scény pro svůj nový snímek Way Down. Ten vypráví o fiktivní loupeži údajně… (více)

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Smrtonosná past 5: méně srandiček, víc akce

Smrtonosná past 5: méně srandiček, víc akce

29.07.2012

Příští rok na Valentýna budou moci všechny zamilované páry zajít do kina na romantickou komedii A Good to Die Hard. Ehm, tak ne, žánr tohoto filmu bude poněkud jiný. Natáčení páté akce Johna McClanea… (více)

Pátá Past a Sly & Arnie nabírají posily

Pátá Past a Sly & Arnie nabírají posily

10.04.2012

První klapky A Good Day to Die Hard a The Tomb jsou na spadnutí. Natáčení páté Smrtonosné pasti začne už v květnu pod taktovkou Johna Moorea. McClane a jeho syn (Bruce Willis a Jai Courtney) se v… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Dobrý den pro pátou Smrtonosnou past

Dobrý den pro pátou Smrtonosnou past

14.10.2011

Opravdu k tomu dojde. John McClane pojede do Ruska, aby tam zachraňoval svého syna. Ten se zapletl s ošklivými pány a dostal se do vězení. Taťka ho musí vysvobodit spolu se šéfem ruské mafie. Studio… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

John McClane a rodinný výlet do Moskvy

John McClane a rodinný výlet do Moskvy

03.08.2011

Studio 20th Century Fox se rozhodlo pohnout s Die Hard 5. A protože Noam Murro, který ji měl původně režírovat, dal přednost pokračování starořecké řežby pod názvem 300: Battle of Artemisia, hledá se… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama