Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (779)

Ainy 

všechny recenze uživatele

"nééééééééééééééééééé .................. :´-( ..................." Tak ... tímhle výkřikem do tmy jsem málem před chvílí probudila půl baráku. Neznamená to, že o tom filmu už nikdy víc nechci slyšet a že ho nechci vidět .... ale znamená to, jak jsem schopná všechno prožívat naplno ... Děti si vysnily opravdu úžasný svět fantazie. Doporučuji v případě, že Vaše mysl je otevřena a jsem si jistá, že si popláčete všichni! stejně jako já ... i Ty, Ty a Ty taky. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ukázky, viděl jsem velkého obra, viděl jsem velký chodící strom, viděl jsem podivné skakající příšery a říkal jsem si : "hmmm, zřejmě něco ve stylu Pán prstenů a nebo Harry Potter. Bohužel, dětský film o praštěných puberťácích, co si vymýšlejí debilní báchorky! Nechápu, proč tato pitomina byla nevhodná pro děti do 12 let? Že by tam byl sex? ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Oč méně efektů a fantaskní výpravy, o to více duše a kouzla. Úvod možná působí dojmem rozněcovače fantazire pro vyhaslé emaře a emařky, nicméně výborný soundtrack a moc dobří dětští herci tomu dodávají radostné kouzlo svobodného fantazírování. Zvláštní směsice dětských omalovánek, Petera Pana a love story pro dospívající dostane nový rozměr po twistu, který pro mě překvapivě odkryl, jak moc jsem se dokázal do roztomilosti filmu vcítit. Velmi příjemné a nenásilně získané emoce, Gabor Csupo dokáže takřka do puntíku to, co Mark Forster se svou Zemí nezemí... podobně jako on sice nepřekypuje výraznou vizualitou, ale práce s postavami je výtečná a co bych to nepřiznal, i slzu jsem uronil. Film pro každého, kdo se rád vrací do dětství a občas bytuje ve snech. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Předně - tohle není primárně fantasy snímek typu ´Narnia´, ´Pán prstenů´ a spol., ani se jimi nesnaží být, ale to vůbec nevadí. Rozhodně je to moc příjemný film pro malé i velké "kluky a holky s hlavou v oblacích", který ukazuje, že nejlepší fantasy netvoří pánové Tolkien, Lewis a jiní, ale dětská doširoka otevřená mysl (a snad nejen ta). Takže nečekejte zástupy skřetů, elfů a víl (i když nějaká stvoření se zde najdou :o) ), ale spíše komorně vyprávěný příběh se dvěma bezvadně hrajícími dětskými představiteli. Nečekaný dějový zlom pak dává na srozuměnou, že skutečný život je na hony vzdálen od ´Terabithie´, ale ani velká bolest na duši cestu do kouzelné země fantazie neponičí. U takto koncipovaného dílka zcela nečekaný, ale zasloužený úspěch u zámořského publika Gaboru Csupovi, coby debutantovi na poli hraných celovečerních filmů, velmi přeju a těším se na jeho další film. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Krásný dětský film, který si užijí starší děti i dospělí můžou zapnout fantazii a ponořit se do toho krásného neproblémového světa, kde je každý aspoň chvíli šťastný. Skvělá podívaná, lituji toho, že jsem tento film nenavštívil v kině, plátno mu muselo moc slušet. Herci Jeff (Josh Hutcherson) a Leslie (AnnaSophia Robb) hrají moc dobře, fakt jsem byl až překvapený, hlavně A.S.Robb na svůj věk, klobouk dolu a držím palce ať jí to vydrží. Docela jsem tento film prožival a u konce byl trochu na měkko, no a co ;-) jednou za uherský rok se může stát….Krutá realita je fakt krutá, proto si cením připomenutí tímto filmem…. 10/10* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (25)

  • Netradiční dětská fantasy od Disneyho se v průběhu prvního víkendu promítání (16.-18. 2. 2007) umístila na druhé příčce žebříčku návštěvnosti s obratem 22,5 mil. dolarů. Celkový obrat v Severní Americe nakonec překročil 80 milionů. (imro)
  • V cca 14. minutě při hudební výchově je vidět, že Jess (Josh Hutcherson) je ve špatné náladě – sedí a nezpívá. V dalším záběru, který je mířen od stropu na třídu, ale zpívá - a v následujícím detailním záběru opět nikoli. (orionn12)
  • Ve scéně, kdy Ellie (Emma Fenton) říká Brendě (Devon Wood), aby přepnula televizi, protože ten klip už viděli, hraje píseň "Alive With the Glory of Love" od skupiny Say Anything. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama