Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Skandinávské filmové menu o třech chodech

Skandinávské filmové menu o třech chodech

01.05.2009 Autor Bart
V průběhu května nabídne Skandinávský dům v české i moravské metropoli očekávaný filmový nášup, tentokrát z kuchyní tří největších severských států – z Dánska, Norska a Švédska. Dánský snímek Zabití natočil Per Fly v roce 2005. Neveselé drama ze současného Dánska bylo v následujícím roce oceněno hned několikrát a v různých kategoriích. Budiž zmíněno alespoň ocenění dánskou filmovou cenou Bodil za nejlepší mužský herecký výkon Jespera Christensena, který byl na totéž ocenění nominován také v rámci European Film Awards v roce 2006. Skandinávský dům film promítne v Praze ve čtvrtek 7.5. v kině Atlas od 20.00 a v Brně 19.5. od 18.45 v kině Art.

Norské drama s hořkosladkým koncem a jemnou příměsí mystéria se zcela reálnými konturami, taková by mohla být charakteristika filmu Hawaii, Oslo, který natočil v roce 2004 Erik Poppe a který rozhodně patří mezi zajímavé filmy současné Norské kinematografie. Film nabídne Skandinávský dům v pražském kině Atlas (ve čtvrtek 21. 5. od 20.00) i v brněnském Artu (v úterý 26. 5. od 18.45).

Filmový květen ukončí snímek švédské provenience. Název působí povzbudivě – Žádné slzy – jde ovšem opět o snímek spíše s dramatickým průběhem. Příběh fotografa, který odhaluje zákoutí rodinné historie snad ani jiný být nemůže. V Praze se film na plátně kina Atlas objeví ve čtvrtek 28.5. od 20.00, v Brně ho Skandinávský dům promítá na začátku června, v úterý 2. 6. od 18.45.

Bližší informace o filmech naleznete na www.skandinavskydum.cz.

Reklama

Související novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023 Reklama

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Skandinávský dům v červnu

Skandinávský dům v červnu

30.05.2009

Předtím, než se Skandinávský dům na dobu prázdnin uzavře, budou mít filmoví diváci v Praze i v Brně možnost zhlédnout opět další sérii severských filmů.V Praze se mohou těšit nejprve na islandský… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

včera

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Reklama

Reklama