Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Cine Argentino – nejlepší argentinské filmy posledních 15 let v kině Lucerna

Cine Argentino – nejlepší argentinské filmy posledních 15 let v kině Lucerna

14.10.2012 Autor POMO

V termínu 25. – 31. 10. představí Palác Lucerna ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky v Praze první ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. V Argentině každoročně vznikne velké množství nesmírně zajímavých titulů, které se pyšní celou řadou významných ocenění ze světových festivalů. První ročník festivalu představí výběr nejznámějších a nejhodnotnějších argentinských filmů uplynulých let.

 

Festival zahájí oscarový film Tajemství jejich očí režiséra Juana Josého Campanely, detektivní příběh právníka, který píše román o skutečném případu nevyřešené vraždy. V rámci festivalu bude uveden i jeho starší film Syn nevěsty nominován na Oscara. Se dvěma snímky se představí režisér Fabián Bielinsky - Devět královen o krádeži sbírky devíti vzácných známek a Aura, příběh introvertního vycpávače zvířat, který se rozhodne spáchat dokonalý zločin. Na festivalu bude uveden i politický thriller z univerzitního prostředí Student, který kritika označila za nejlepší argentinský film roku 2011. Pro diváky je připravena i speciální projekce čtyřhodinového snímku Zvláštní příběhy, vstup na tuto projekci je zdarma.

 

V rámci slavnostního zahájení 25.10. bude divákům představena nově vycházející kniha „Otázka, kterou má v očích“, která je knižní předlohou zahajovacího oscarového snímku Tajemství jejich očí. V den zahájení bude představen i druhý díl populárního argentinského komiksu „Macanudo“ autora Linierse. Po zahajovacím snímku se diváci mohou těšit na ukázku argentinského tanga studia Buenos Aires Tango v Mramorovém sálu Paláce Lucerna, která bude následovaná třiceti minutovou lekcí pro nadšence tohoto jedinečného tanečního stylu.

 

Vstupné na festival je 80 Kč, permanentka s 11 volnými vstupy stojí 390 Kč.

Reklama

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

včera

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

včera

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama