Reklama

Reklama

Devět královen

  • Česko Podraz (více)
Trailer

Obsahy(1)

Juan (Gastón Pauls) se jednoho rána pokusí nemotorně uplatnit stejný podvod na dvě různé pokladní v samoobsluze. Když je odhalen, ujme se ho muž, který ho celou dobu tajně pozoroval. Marcos (Ricardo Darín) se však za policistu pouze vydává: ve skutečnosti je zkušeným podvodníkem, jenž si nevinně vyhlížejícího mladíka vytipoval jako svého nového komplice. Juan se pod Marcosovým vedením rychle vypracuje v mistra přetvářky, který umí šikovně manipulovat s city svých bližních a vymámit na nich prakticky libovolnou částku. Před sehranou dvojicí je teď úkol ukrást a výhodně prodat vzácný aršík devíti známek z období Výmarské republiky nazvaný "Devět královen". Tu vlastní ostražitá dáma jménem Berta (Elsa Berenguer). Špičkoví podvodníci rozjíždějí smrtonosně elegantní hru, v níž neváhají překvapovat jeden druhého. Kromě pravých známek je však ve hře i jejich dokonalá kopie z padělatelské dílny Bertina bratra Sandlera (Óscar Núnez). Důležitou roli sehraje i bohatý sběratel Vidal Galdolfo (Ignasi Abadal) a Marcosova krásná sestra Valeria (Leticia Brédice), jež se sourozencovým životním stylem zásadně nesouhlasí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

__:krux:__ 

všechny recenze uživatele

Asi filmy tohoto typu nemám rád. Dost jsem se nudil a jak film dopadne jsem tušil už v první půlce. Jediné, co mě drželo u toho dokoukat film do konce bylo to, že uvidím kousek Argentiny (Buenos Aires?), že se to možná vyvrbí jinak a jazyk, který ve filmech neslýchám často. Argentinu jsem neviděl a konec byl takový, jak jsem tušil, jen filmařsky ještě hůř provedený. Podle mě ztráta času. ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Slavnějšími filmy inspirovaný špionážní kousek, který je příjemný svým exotickým prostředím, neznámými herci a docela svižnou režií již zesnulého Fabiana Bielinskyho. Bohužel po polovině filmu stále stejný koncept omrzí a ačkoliv zábavný konec má ambice velmi vysoké, Podraz je až nebezpečně nezapamatovatelným filmem. ()

Reklama

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Výborný podvodnícky film, tentokrát z Južnej Ameriky. Terčom dvoch parťákov/podrazákov je kolekcia známok "Deväť kráľovien". Zápletka je zaujímavá, rovnako ako aj fintičky oboch predstaviteľov + šikovná pointa na záver. Jediné, čo mi na tom vadilo, resp. čo mi pri takomto type filmu nesmie chýbať je hravosť a zábava s akou podvodníci uskutočňujú svoje triky. Niečo na spôsob hviezdneho dua Newman & Redford. Pauls a Darín však tento šarm a uličníctvo postrádajú a aj to vyvrcholenie mi prišlo také vážne. Trocha odľahčiť a bolo by to ešte lepšie. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Podraz na argentinský způsob aneb Také artový film může být zábavný. Klasické schéma – dva podvodníci (zdánlivě učitel a žák) dostanou jedinečnou příležitost jak přijít k slušné sumičce peněz, jenže jejich perfektní plán brzy nabere povážlivých trhlin. Ve hře je tentokrát arch známek – Devět královen –, rodinné vztahy jednoho z podrazáků a možná i vyšší morální principy. Jde vůbec někomu o víc než balík peněz? Co všechno jsou lidé pro peníze ochotni udělat? Kdo v dnešní společnosti jedná morálně a kdo už nikoliv? Existují vůbec nějaké bariéry? Nečekaně svěží filmový závan z Jižní Ameriky kolem vás profrčí bez zdlouhavého otálení (film se odehrává během jediného dne), přičemž mimo jiné stihne velmi dobře pobavit. Sympatičtí herečtí představitelé dokáží i pouhým pohledem obhájit to, co dělají. Sice si uvědomují, že to není fér, ale zároveň dokonale zapadají do zbytku komunity, kde všichni kradou, podvádějí, vraždí... takže jaképak výčitky svědomí? Kdo na to žaludek má, ať to dělá a ti ostatní nechť poctivě makají – jsou to jejich životy. Tato teorie možná mnoho věcí příliš zjednodušuje, ale rozhodně má něco do sebe. Pominuli-li pak ne docela neprůstřelný scénář, nejvíc mě naštval konec, protože jsem si celou dobu říkal, že tentokrát se podrazit nenechám, ale nechal. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Argentině (Puerto Madero, Buenos Aires) v květnu 2000. (GASTON73)

Související novinky

Reklama

Reklama