Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
21. Český lev - nominuj svého favorita!

21. Český lev - nominuj svého favorita!

22.01.2014 Autor POMO

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 21. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 29 celovečerních hraných a animovaných filmů a 17 celovečerních dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2013. Nejvíce nominací na Českého lva obdrželo drama Hořící keř, které nechybí v žádné ze čtrnácti kategorií věnovaným celovečerním filmům. O dvě nominace méně obdržel psychologický film Zdeňka Tyce Jako nikdy a po jedenácti nominacích mají komedie Revival a drama Rozkoš. Pátým filmem s nominací na nejlepší celovečerní film roku jsou Klauni. ČFTA v rámci mimořádné tiskové konference vyhlásila kromě nominací taky vítěze v nestatutární kategorii "nejlepší filmový plakát" k filmu Hořící keř.

Oproti minulým ročníkům přibyly kategorie nejlepší filmová scénografie, nejlepší kostýmy a nejlepší masky, které byly dříve spojeny a oceňovány jako nejlepší výtvarný počin. Z kategorií zmizelo ocenění pro nejnavštěvovanější film, nejlepší zahraniční film a cena filmových kritiků pro hraný film i dokument. Nově byla ustanovena Cena filmových fanoušků, o které může rozhodnout každý uživatel ČSFD.cz, který už ohodnotil hvězdičkami alespoň 200 filmů nebo je novým uživatelem přihlášeným přes facebookový účet. Režisér vítězného filmu v kategorii "Cena filmových fanoušků" obdrží od ČSFD.cz reklamní kampaň v hodnotě jednoho milionu korun pro uvedení jeho následujícího filmu do českých kin. Jména vítězů budou vyhlášena na slavnostním večeru v sobotu 22. února v Dvořákově síni pražského Rudolfina. Televizní diváci budou moci slavnostní večer sledovat v přímém přenosu na ČT1 od 20 hodin. Moderátorem slavnostního večera bude Marek Eben.

Přehled všech nominací na 21. Českého lva i možnost nominovat svého filmového favorita v kategorii "Cena filmových fanoušků" najdete v příslušné sekci. A pokud si chcete slavnostní večer Českého lva v Rudolfinu vychutnat na vlastní kůži, neproměškejte tuto časově limitovanou soutěž o dvě vstupenky!

Reklama

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Hlasování ČSFĎáků v rámci 31. Českých lvů

Hlasování ČSFĎáků v rámci 31. Českých lvů

08.12.2023

Ceny Český lev České filmové a televizní akademie (ČFTA) budou v příštím roce již po jednatřicáté předány filmovým tvůrcům. Stane se tak v sobotu 9. března 2024 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.… (více)

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Ocenění 56. ročníku MFF Karlovy Vary

Ocenění 56. ročníku MFF Karlovy Vary

09.07.2022

Největší filmový svátek v Česku se po devíti dnech uchýlil ke svému konci. V sobotu večer proběhlo ve Velkém sále hotelu Thermal slavností zakončení 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v… (více)

27. Český lev

27. Český lev

30.11.2019

V sobotu 7. března 2020 bude Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) po sedmadvacáté rozdávat výroční ceny symbolizované soškou Českého lva. Stane se tak na galavečeru ve Dvořákově síni pražského… (více)

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

HBO a české špionážní drama

HBO a české špionážní drama

03.07.2018

Karlovarský festival je v plném proudu a o jednu z těch atraktivnější zpráv se teď postarala evropská odnož HBO. Její zástupce Steve Matthews totiž oznámil, že ve spolupráci s českými tvůrci… (více)

21. Český lev - vítězové

21. Český lev - vítězové

23.02.2014

V sobotu večer proběhlo v pražském Rudolfinu 21. předávání cen České filmové a televizní akademie Český lev. Nejvíce sošek (celkem 12), včetně těch za nejlepší film, režii a scénář, obdrželo dle… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Hořící keř míří do kin a Ameriky

Hořící keř míří do kin a Ameriky

03.09.2013

Strhující drama Agnieszky Holland a Štěpána Hulíka o počátcích normalizace v posrpnovém Československu měl na filmovém kanálu HBO premiéru letos v lednu a zaznamenal mimořádný ohlas u diváků i… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama