Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Nechte zpívat Mišíka

Nechte zpívat Mišíka

07.01.2017

Příběh rockera s duší básníka startuje v kinech 8. března 2017, tedy v den jeho 70. narozenin. Ke zdárnému dokončení filmu bychom chtěli požádat příznivce Vladimíra Mišíka, rocku a obecně svobody lidského konání o podporu v kampani, která probíhá na portálu Hithit.cz a má za účel zajistit prostředky na dokončení obrazové a zvukové postprodukce a triků. Režisérka Jitka Němcová představuje ve svém celovečerním dokumentu životní příběh Vladimíra Mišíka, vynikajícího muzikanta, člověka, který si vždycky stál za svým a nenechal se zkorumpovat ani mocí a metály, ani komercí. Do rockerových osudů se promítla bouřlivá historie naší země od konce II. světové války po současnost.

 

Vladimír Mišík (nar. 8. 3. 1947) patří k zásadním osobnostem české populární hudby již od 60. let 20. století. Svou tvorbou ovlivnil celou generaci umělců z hudebního, výtvarného i literárního světa. Je spoluzakladatelem (s kytaristou Radimem Hladíkem) kapely Blue Effect a přes čtyřicet let hraje s kapelou Etc. Filmový příběh Vladimíra Mišíka je složen z mozaiky jeho vzpomínání, písní, dobových i osobních archivů, z rozhovorů s kolegy, blízkými přáteli a rodinou. Střídání fiktivního prostoru na „Mišíkově planetce" s realitou na planetě Zemi vnáší do filmu rytmus, vtip, hravost a vřelou lidskost.


Součástí Vladimírova osudu je i téma nepoznaného otce, amerického vojáka, po němž zbyly jen matčiny vzpomínky a dvě fotografie. Snaha dozvědět se o něm něco bližšího dlouho nevedla k žádným výsledkům, ale Vladimírův syn Adam za pomoci českých i amerických historiků pátrání po rodinných kořenech nevzdal... Režisérka Jitka Němcová představuje svůj film slovy: „Mišíkovo téma je o hledání, lidí, věcí, hudby, poezie a v neposlední řadě amerického otce, hledání událostí, které prošly jeho životem, jestli se naplnil osud člověka, který je obdařen talentem a nadáním a jestli svůj talent nerozmělnil ani nepromrhal. Chceme zjistit, proč ho nikdy muzikanti neopustili, i když zůstal sám, vždy se mu podařilo postavit novou a lepší kapelu, proč ho spoluhráči nosili na jeviště, když byl dva roky na vozíku, jaké to je kouzlo a charisma, které má.... Vyprávíme klasický příběh o rebelovi a rockerovi, který je srozumitelný a velmi čitelný pro všechny generace. Je to film o hledání, slov, věcí, lidí a vzpomínek s prvky hraného filmu a archivů, s nádhernými písněmi Vladimíra Mišíka. Film bude naléhavý, tak jak Mišík zpívá. Napínavý, jak budeme hledat, vtipný jak to u muzikantů bývá a poetický, jak se bude hrát."


Film Nechte zpívat Mišíka vzniká v produkci Viktora Schwarcze v jeho společnosti Cineart, koproducentem je Česká televize. Do distribuce ho uvádí CinemArt. Více na www.hithit.cz/nechtemisika.

Reklama

Související novinky

Český lev u vás doma! Nominované filmy online

Český lev u vás doma! Nominované filmy online

26.02.2018

Křižáček, Bába z ledu, Po strništi bos, Špína, Svět podle Daliborka, Červená a další… Na Českého lva je letos v nejrůznějších kategoriích nominováno 15 filmů a většinu z nich můžete vidět online od… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Otakar Vávra: 1911 - 2011

Otakar Vávra: 1911 - 2011

16.09.2011

Ve věku 100 let zemřel včera nejstarší žijící český režisér Otakar Vávra. Režisér před nedávnem podstoupil operaci zlomeniny krčku, kterou si přivodil krátce po jarních oslavách svého významného… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

včera Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

24.04.2024

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Reklama

Reklama