foto

Jitka Němcová

  • nar. 5.12.1950 (66 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato pražská rodačka se narodila v roce 1950. Vystudovala FAMU a po té odjela do Říma, kde sbírala zkušennosti u italského režiséra Federica Felliniho. Velmi mnoho let pracuje pro Českou televizi.

Natáčí různé druhy pořadů. Jde o povídky, pohádky, zábavné pořady a všelijaké dokumenty. Typické jsou pro ni dokumenty s prvky mystifikace a tajemna. Divák si tím pádem není jistý jestli jde o skutečnost nebo o výmysl. Dále točila Bakalářské povídky, Abecedy a seriál židovských anekdot UCTIVÁ POKLONA, PANE KOHN. V posledních letech natočila vážné a dramatické tituly. Šlo o PREZIDENT A ANDĚL, HODINA PRAVDY, DEN KDY NEVYŠLO SLUNCE.

Má velmi ráda humor. Říká o sobě, že má velké obrazové vidění. Moc ji neláká divadlo. Ale na druhou stranu má velmi ráda pohádky. Natočila např. NEVĚSTU PRO PADDYHO. Pracuje také jako pedagožka na FAMU.

Marian "duklak2" Hamrla

Režijní filmografie

Filmy

2010 Jseš mrtvej, tak nebreč (TV film)
2008 Setkání v Praze, s vraždou (TV film)
2007 Křišťálek meč (TV film)
2006 Nadměrné maličkosti: Dámský gambit (TV film)
2005 Jako kočka a pes (TV film)
Leasing (TV film)
Sám doma IV. (TV film)
2004 Ruth to vidí jinak (TV film)
2002 Zvon Lukáš (TV film)
2001 Den, kdy nevyšlo slunce (TV film)
2000 Hodina pravdy (TV film)
1999 MDŽ (TV film)
Nevěsta pro Paddyho (TV film)
Sponzor (TV film)
1998 Přehmat (TV film)
Skříň (TV film)
1992 President a anděl (TV film)
1990 O babě hladové (TV film)
Pokoj pro dva (TV film)
Taneční zábava (TV film)
1989 Kam zmizela 55. ZŠ (TV film)
Starosta má starosti (TV film)
Šmokoviny (TV film)
1988 Románek se vším možným (TV film)
1985 Revue za šest korun (TV film)
1982 Dnes vaří Barevná kapela (TV film)
1981 Objednaná vražda (TV film)
1980 Zabijačka (TV film)
1978 Vdovcovy intimní večery (TV film)

TV seriály

2018 Madame (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1994 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Abychom zdrávi byli (E05)
Vlakem na Vídeň (E04)
1993 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Cestou do synagogy (E03)
1992 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Kavárna Daubner (E02)
Zázraky u rabína (E01)
1988 Přejděte na druhou stranu (TV seriál)

Dokumentární

2017 Nechte zpívat Mišíka
2013 Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát
2012 Zuzana Michnová a hosté
2011 Inventura Febia (TV seriál)
Otakar Vávra a Lída Baarová (E08)
2010 Stovku má člověk jednou za život (TV film)
1988 Lásky Josefa Beka (TV film)
1985 Jeden tón je tvůj (koncert)

TV pořady

2001 Basta fidli (TV pořad)
1999 Noc s Andělem (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
1986 Písničky Na zábradlí (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Písničky známé a nejznámější s Orchestrem Karla Vlacha (TV pořad)
Tahle jízda nekončí (TV pořad)
1981 Takzvaný večer na přidanou (TV pořad)

Hudební videoklipy

2006 Hlava kance (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2009 Malá pražská víla (studentský film)
Podivný případ (studentský film)
2004 Ruth to vidí jinak (TV film)
2000 Hodina pravdy (TV film)

TV seriály

2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Poslední pád mistra Materny - 2. část (E04)
2005 Bazén (TV seriál)

Dokumentární

2013 Elegán ve fraku (TV film)
2010 Stovku má člověk jednou za život (TV film)
2006 Zdeněk Podskalský - bonviván i skeptik (TV film)

TV pořady

2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Pečeme s láskou (TV pořad)
2008 Mr. GS (TV pořad)
Zoom (TV pořad)
2005 Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Dvojhlas (TV pořad)
2001 Na kus řeči (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace